Eurostat: În 2020, românii au trimis în ţară 3,4 miliarde euro

11 ian. 2022
Vizualizari: 315

În timp ce Europa privește cu îngrijorare la situația de la granița Ucrainei, Parlamentul European intră în doliu, după decesul președintelui acestei instituții.

„Președintele Parlamentului European, David Sassoli, a încetat din viață marți, la ora 1:15, la vârsta de 65 de ani. Sassoli a murit la spitalul din orașul italian Aviano, conform informațiilor comunicate de purtătorul său de cuvânt, Roberto Cuillo”, notează Cotidianul.

„Președintele Parlamentului European, David Sassoli, era spitalizat în Italia din 26 decembrie, din cauza unor complicații «grave» și a anulat toate activitățile oficiale, anunța luni Biroul acestuia, citat de site-ul Politico.eu. În septembrie 2021, David Sassoli a fost internat într-un spital din Strasbourg, din cauza unei forme severe de pneumonie. Timp de două luni, David Sassoli nu și-a putut îndeplini atribuțiile”, mai arată Cotidianul.

La București, un comunicat de presă emis, pe 3 ianuarie, de AUR, determină Parchetul General să deschidă un dosar penal in rem pentru „minimalizarea Holocaustului” de către semnatarii comunicatului.

„La data de 6 ianuarie 2022, urmare a sesizării din oficiu în «conformitate cu art. 292 din Codul de procedură penală, la nivelul Secției de urmărire penală și criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție a fost înregistrat un dosar penal privind comunicatul de presă emis pe 3 ianuarie 2022 de partidul AUR, intitulat Experimentele ideologice asupra copiilor din România trebuie să înceteze!, în care se efectuează cercetări in rem sub aspectul săvârșirii infracțiunii prev. de art. 6 alin. (1) din O.U.G. nr. 31/2002, respectiv în varianta minimalizarea în mod evident, prin orice mijloace, în public, a holocaustului ori a efectelor acestuia»”, a transmis Parchetul general, scrie News.ro.

„În comunicatul la care face referire Parchetul General, AUR susținea că, în ultimii ani, «se constată o acțiune sistematică de subminare a calității învățământului din România prin ridicarea la rangul de materii a unor teme minore sau care pot face obiectul unor simple lecții în cadrul materiilor existente (ex. educație sexuală, istoria Holocaustului etc.), în paralel cu reducerea importanței acordate materiilor fundamentale pentru formarea noilor generații: științele exacte, Limba și literatura română, Istoria națională»”, mai notează News.ro.

„Experimențele ideologice asupra copiilor din România trebuie să înceteze! Adevărata educație este educația clasică, cea care formează cetățeni conștienți de drepturile și responsabilitățile lor, de cultura, istoria și originile lor”, se arăta în comunicatul AUR, mai scrie News.ro.

La data apariției, comunicatul a provocat reacții din partea ambasadorului Israelului la București și a deputatului PNL, Alexandru Muraru.

România liberă scrie despre banii trimiși acasă, în țară, de românii din Diaspora, citând o postare de pe Facebook a deputatului PNL, Sebastian Burduja.

„Vă mulțumim, dragi români din diaspora. Pentru că munca voastră susține și dezvoltarea României. Poate nu știați, dar împreună ați trimis acasă 3,4 miliarde de euro în 2020. Cea mai mare sumă dintre cele 27 de state membre și, pentru prima dată în ultimul deceniu, mai mult decât toate investițiile străine directe – 3 miliarde de euro. Sunt cele mai recente date Eurostat, publicate la finalul anului trecut”, a scris pe Facebook Sebastian Burduja, notează România liberă, citând stiridiaspora.ro.

Centralele de apartament pe gaz ar putea deveni istorie în viitorul apropiat. Propunerea Ministerului Mediului de a fi interzise centralele termice individuale în blocurile noi de locuințe va fi înaintată coaliției de guvernare în această lună.

„Va fi analizată în luna ianuarie și vom propune coaliției de guvernare în luna ianuarie o reglementare nouă, adică o interdicție de centrale individuale în blocurile noi. Interdicția nu o să apară de azi pe mâine, dar probabil se va întâmpla până la mijlocul anului. Dacă va fi proiect de lege va trebui să treacă de Parlament, dacă va fi ordonanță de urgență o să apară un pic mai devreme, dar nu se va interveni pentru centralele care sunt deja autorizate”, asigură ministrul Mediului, Tanczos Barna, scrie Digi 24.

„În prezent, nu este adoptată această reglementare, iar cei care își fac o casă nouă sau un bloc pentru care au primit deja autorizație – deci cei care au depus deja documentațiile, care au obținut deja certificat de urbanism, cei care au proiectul deja aprobat – încă își pot monta centrale termice individuale pe gaz”, a mai declarat Tanczos Barna, luni seară, la Digi24.

 

Seară frumoasă!

Eurostat: În 2020, românii au trimis în țară 3,4 miliarde euro was last modified: ianuarie 11th, 2022 by Claudiu Pamuc

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor:

Claudiu Pamuc

Claudiu Pamuc

Este directorul editorial al revistei Legal Point.
A mai scris: