Este legal posibilă gruparea dintre o societate de avocați și un cabinet individual de avocat? (Ș. Naubauer, UNBR)

14 dec. 2016
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 440

Recomandări

 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

În data de 3 decembrie 2016, pe site-ul UNBR, a fost dat publicității comunicatul dl. av. dr. Ștefan Naubauer, Șeful Departamentului de studii, cercetări juridice și cooperare internațională al I.N.P.P.A.referitor la: „Este legal posibilă gruparea dintre o societate de avocați și un cabinet individual de avocat?”.

Vă prezentăm, mai jos, conținutul integral al acestuia:

GALA LADY LAWYER, ediția a VI-a

Art. 181 din Statutul profesiei de avocat reglementează exclusiv posibilitatea de grupare a cabinetelor individuale. Această posibilitate se întemeiază pe dispozițiile art. 5 alin. (4) din Legea nr. 51/1995. Nici Legea nr. 51/1995 și nici Statutul profesiei nu reglementează posibilitatea încheierii unei convenții de grupare între o societate civilă profesională de avocați și un cabinet individual.

Aplicarea prin analogie a dispozițiilor art. 5 alin. (3) teza a doua din Lege coroborate cu prevederile art. 194 din Statutul profesiei nu este posibilă, întrucât prin asociere ia naștere o nouă formă de exercitare a profesiei, câtă vreme gruparea se realizează doar pentru a se crea facilități tehnico-economice în vederea exercitării profesiei, în scopul folosirii în comun a unui patrimoniu profesional și/sau a unor salariați.

av. dr. Ștefan Naubauer

Șeful Departamentului de studii, cercetări juridice și cooperare internațională al I.N.P.P.A.”

Sursa informației

Este legal posibilă gruparea dintre o societate de avocați și un cabinet individual de avocat? (Ș. Naubauer, UNBR) was last modified: decembrie 14th, 2016 by Redacția ProLege
0 Shares

Recomandări

Vă recomandăm:

Despre autor:

Redacția ProLege

Redacția ProLege

Rubrica ACTUALITATE LEGISLATIVĂ aduce la cunoştinţa utilizatorilor principalele schimbări legislative survenite recent în diverse domenii, înlesnind astfel activitatea de informare şi de cercetare desfăşurată de practicieni şi reducând semnificativ şi eficient timpul dedicat respectivei activităţi.

Abonează-te la newsletter