ELSA este ca o familie foarte apropiată

23 mai 2018
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 1151
 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Nicolae Cîrstea: Suntem împreună la Suceava, la Universitatea „Ștefan cel Mare”, cu colegii de la ELSA Filiala Suceava, de această dată cu Marcela Bejinariu. Marcela, te rog să te prezinți, să prezinți activitatea ta în interiorul ELSA Suceava.

Campanie Craciun UJmag 2020

Marcela Bejinariu: Bună, în primul rând! Numele meu este Bejinariu Marcela și sunt vicepreședinte de Seminarii și Conferințe în ELSA Suceava. Aș putea spune că deja sunt „veterană” în acest domeniu, deoarece sunt la al treilea mandat, din păcate, fiindcă anul acesta termin facultatea; dar, sunt sunt sigură oricum că voi lăsa departamentul pe mâini bune.

Ca activitate, noi ne ocupăm cu organizarea de foarte multe evenimente, în principiu, cele mai importante fiind vizitele de studiu, vizitele instituționale, în care reușim să ne împrietenim și să ne apropiem mai mult de colegii din celelalte grupuri locale, fiindcă acesta este până la urmă cel mai important lucru. Nu neapărat partea academică, să spun așa, ci partea aceasta socială și culturală…

Nicolae Cîrstea: Informală.

Marcela Bejinariu: Corect.

Nicolae Cîrstea: Voiam să te întreb, un coleg de-al tău mai „tânăr” în ELSA, pentru că practic spuneai mai devreme că te apropii de finalul facultății… Cum a fost în acești ani și de ce ar veni un coleg de-al tău care intră la facultate, în ELSA?

Marcela Bejinariu: Au fost niște ani foarte frumoși și cred că din anul, când am fost la „This is ELSA” mi-am dorit să fiu eu în locul persoanelor pe care le vedeam la conducere. În primul rând este o experiență foarte frumoasă, datorită prieteniilor legate, deoarece noi suntem ca și o familie acum. Și, în al doilea rând avem ocazia să punem în practică cunoștințele teoretice, învățate la cursuri și la seminarii. Adică: la facultate învățăm teoria, ELSA ne ajută să o punem în practică.

Nicolae Cîrstea: Facultatea de Drept și Științe Administrative este destul de nouă aici la Suceava, v-a favorizat sau defavorizat aceasta în vreun fel în ceea ce privește colaborările cu celelalte facultăți, cu ceilalți colegi din țară?

Marcela Bejinariu: Nu. Aveam o colaborare destul de bună și înainte de înființarea facultății. Acum ne ajută mai mult, deoarece avem o susținere mai puternică, să spun așa, din partea profesorilor, din partea doamnei decan și atunci ne este mai ușor să realizăm evenimente mai importante și mai mari.

Nicolae Cîrstea: Cum se vede viața juridică, de aici din capătul de nord al țării?

Marcela Bejinariu: Cred că avem aceleași aspirații ca și un student din centrele universitare mai mari. Se poate intra într-o profesie și făcând facultatea la Suceava, chiar dacă, poate nu este atât de renumită și de prestigioasă. Oriunde se poate învăța și se poate intra într-o profesie.

Nicolae Cîrstea: Cred că e o construcție pe care poți să o faci în activitatea ta din fiecare zi, în cursul vieții de student și alături de munca pe care o faci cu profesorul în sălile de curs și de seminar. Totul se poate sfârși cu un succes la examenul de admitere în profesiile juridice, nu?

Marcela Bejinariu: Exact. Importante sunt perseverența și prioritizarea lucrurilor. Adică: punem pe primul plan învățatul, ELSA și apoi mai vedem dacă avem timp și de viață personală.

Videoconferința regională de insolvență Buzău

Nicolae Cîrstea: Dacă ar fi să caracterizezi printr-un cuvânt viața ta în ELSA Suceava, cum ai spune că a fost?

Marcela Bejinariu: O familie. Chiar așa am simțit-o. Noi fiind și puțini, suntem foarte apropiați și foarte uniți între noi și, deci, așa am simțit ELSA – ca fiind o familie.

Nicolae Cîrstea: Mulțumesc, Marcela! Abia aștept să discut și cu colegii tăi, să vedem ce ne spun și ei în completare.

Marcela Bejinariu: Mulțumesc și eu.

ELSA este ca o familie foarte apropiată was last modified: mai 23rd, 2018 by Marcela Bejinariu

Vă recomandăm:

Despre autor:

Marcela Bejinariu

Marcela Bejinariu

Este studentă a Facultății de Drept și Științe Administrative a Universității „Ștefan cel Mare” din Suceava și vicepreședinte al ELSA Suceava.
A mai scris:

Abonează-te la newsletter