Educație juridică în cadrul Programului „Școala Altfel”

27 feb. 2015
1 vot, medie: 5,00 din 51 vot, medie: 5,00 din 51 vot, medie: 5,00 din 51 vot, medie: 5,00 din 51 vot, medie: 5,00 din 5 (1 votes, average: 5,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 2430

Despre

  • Școala Altfel
  • Educație juridică
  • Protocolul de colaborare privind educația juridică în unitățile de învățământ preuniversitar

Un comunicat de presă remis de către Ministerul Justiției și Consiliul Superior al Magistraturii anunță că aceste instituții sprijină și promovează, prin intermediul Programului „Școala Altfel”, educația juridică și facilitarea accesului la cunoștințe elementare de drept în rândul elevilor și liceenilor.

În acest sens, între 6 și 10 aprilie 2015, se vor organiza vizite la instanțe, parchete, precum și la sediile Ministerului Justiției și al Consiliului Suprem al Magistraturii pentru grupurile de elevi care doresc să cunoască modul de funcționare în efectuarea și îndeplinirea actului de justiție. Inspectoratele școlare județene sunt rugate să contacteze președinții instanțelor judecătorești sau conducătorii parchetelor de pe lângă acestea, din raza lor teritorială, pentru a stabili detalile acestor vizite. Adresele de contact sunt [email protected] pentru Ministerul Justiției și [email protected] pentru CSM.

Ministerul Justiției, Ministerul Public și Ministerul Educației Naționale și CSM au semnat în octombrie 2013 „Protocolul de colaborare privind educația juridică în unitățile de învățământ preuniversitar”, în baza căruia există activități de educație juridică în curs de derulare. Din comunicatul oficial, acestea constau în „participarea magistraților (judecători și procurori) la expuneri pe teme juridice în cadrul unităților de învățământ primar, gimnazial și liceal, vizite ale elevilor în cadrul instanțelor și parchetelor, organizarea de evenimente dedicate educației juridice (dezbateri publice, mese rotunde, competiții adresate elevilor), distribuirea în școli și licee a unor materiale cu specific juridic”.

Pentru mai multe detalii privind programul „Școala Altfel” accesați site-ul CSM.

Educație juridică în cadrul Programului „Școala Altfel” was last modified: februarie 27th, 2015 by Universul Juridic

Vă recomandăm:

Despre autor:

Universul Juridic

Universul Juridic

UniversulJuridic.ro reprezintă doar o mică parte din proiectul final ale cărui conținut și funcționalități vor fi într-o continuă dezvoltare, în funcție de necesitățile și dorințele dumneavoastră.