[UPDATE: Ediția a 24-a Viena – locul III] Echipa Universității din București a câștigat o mențiune la concursul „Willem Vis” de la Hong Kong, cel mai mare concurs de drept privat din lume

30 mart. 2018
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 2184
 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Update 30 martie 2018: Locul 3 pentru Universitatea din București la concursul Willem Vis de la Viena, cel mai mare concurs de drept privat din lume

Potrivit comunicatului din data de 29 martie 2018, echipa Facultății de Drept a Universității din București a câștigat locul 3 pe echipe (din 362 de echipe participante) la concursul Willem Vis, ediția a 25-a, care s-a desfășurat la Viena în perioada 24-29 martie 2018.

Echipa Facultății de Drept a Universității din București care participă la concursul Willem Vis (ediția Hong Kong și ediția Viena) este alcătuită din 10 studenți, care pregătesc împreună toate etapele celor două ediții ale concursului: Maria Alexandra Avram, Alin-Ionuț Badea, Răzvan Nicolae Banța, Daniela Bejinariu, Alexandru Buligai-Vrânceanu, Teodora Alexandra Gogu, Andrei Gabriel Greceanu, Ana-Maria Karina Negrea, Daria-Ana Pătrășcoiu și Bogdan Popescu.

Campanie Craciun UJmag 2020

Vezi și Universitatea din București. Preselecție pentru Concursul Willem Vis (ediția 2018-2019)

Astfel, la faza orală de la Viena, echipa Facultății de Drept a Universității din București a fost reprezentată de studenții Maria Alexandra Avram (anul III) și Andrei Gabriel Greceanu (anul III). Echipa s-a calificat în rundele eliminatorii (64 din 362 de echipe) și a ajuns apoi până în faza semifinalelor, obținând locul 3 la categoria „Eric Bergsten” (cea mai bună echipă la faza orală), cea mai prestigioasă categorie din cadrul concursului. De asemenea, studentul Andrei Gabriel Greceanu a obținut o mențiune (locul 4) la categoria „Martin Domke” (cel mai bun pledant individual) din aproximativ 2000 de studenți participanți la competiție.

Totodată, în cadrul fazei orale a competiției de la Viena (rundele generale și eliminatorii), echipa Facultății de Drept a Universității din București a întâlnit următoarele echipe: School of Law Christ University, Bangalore (India), Georgia State University (Statele Unite ale Americii), University of Düsseldorf (Germania), Deakin University (Australia), Freie Universität Berlin (Germania), Queen Mary University (Marea Britanie), University of the State of Rio de Janeiro (Brazilia), Australian Catholic University (Australia) și National Research University Higher School of Economics Moscow (Rusia). Faza orală a concursului a fost câștigată de National Research University Higher School of Economics Moscow (Rusia) care a surclasat în finala competiției University of Cambridge (Marea Britanie).

Echipa Facultății de Drept a Universității din București a câștigat de asemenea o mențiune la categoria „Eric Bergsten” (cea mai bună echipă la faza orală) pe echipe (din 128 de echipe participante) la concursul Willem Vis, ediția a 15-a, care s-a desfășurat la Hong Kong în perioada 12-18 martie 2018, calificându-se în rundele eliminatorii la faza orală a competiției. La faza orală de la Hong Kong, echipa a fost reprezentată de studenții Răzvan-Nicolae Banța (anul III), Alexandru Buligai-Vrânceanu (anul III), Teodora Alexandra Gogu (anul III), Ana-Maria Karina Negrea (anul III) și Daria-Ana Pătrășcoiu (anul III). Echipa Facultății de Drept a Universității din București, alături de un număr de universități de prestigiu din Germania și Austria, a fost singura echipă europeană care a promovat în rundele eliminatorii ale concursului.

Concursul de procese simulate în domeniul arbitrajului comercial internațional Willem Vis este cel mai mare și cel mai prestigios concurs internațional de drept privat din lume. Concursul are loc anual la Hong Kong și la Viena. Ediția a 15-a Hong Kong s-a desfășurat în perioada 12-18 martie 2018 iar ediția a 25-a Viena se va desfășura în perioada 24-29 martie 2018. Peste 400 de universități din întreaga lume participă anual la concursul Willem Vis, inclusiv cele mai prestigioase universități la nivel mondial.

Astfel, echipa este pregătită de av. dr. Raluca Papadima, cadru didactic asociat la Universitatea din București și la Collège Juridique d’Etudes Européennes. Echipa se bucură de sprijin pedagogic pentru pregătire și din partea unor practicieni: David Oprea, partener în cadrul societății de avocatură Markó & Udrea, Mihaela Gherghe, avocat în cadrul societății de avocatură Rizoiu & Poenaru, Ștefan Dinu, avocat în cadrul societății de avocatură Clifford Chance, Cristina Badea, avocat în cadrul societății de avocatură Nestor Nestor Diculescu Kingston Petersen, și Cătălina Bîzîc, fost participant în echipa Facultății de Drept a Universității din București.

Echipa Facultății de Drept a Universității din București se bucură de un important sprijin financiar din partea Universității din București precum și de sponsorizări din partea unor prestigioase instituții și societăți de avocatură. Sponsorii principali ai echipei sunt BIAC – Curtea de Arbitraj Internațional București, Clifford Chance, Nestor Nestor Diculescu Kingston Petersen și PeliFilip. Echipa a primit de asemenea sponsorizări din partea societăților de avocatură Bohâlțeanu și Asociații, Markó & Udrea, Rizoiu & Poenaru, TAMC (Doru Trăilă, Adriana Almășan, Alexandru Moise, Eugen Chivu), Tănăsescu & Gavrilă și Țuca Zbârcea & Asociații, precum și din partea mai multor persoane fizice. Universitatea din București mulțumește tuturor sponsorilor, fără de care performanța constantă a echipei nu ar fi posibilă.

Sursa informației


Echipa Universității din București a câștigat o mențiune la concursul „Willem Vis” de la Hong Kong, cel mai mare concurs de drept privat din lume

Potrivit comunicatului din data de 19 martie 2018, echipa Facultății de Drept a Universității din București a câștigat o mențiune pe echipe (din 128 de echipe participante) la concursul Willem Vis, ediția a 15-a, care s-a desfășurat la Hong Kong în perioada 12-18 martie 2018, calificându-se în rundele eliminatorii la faza orală a competiției.

Echipa Facultății de Drept a Universității din București care participă la concursul Willem Vis (ediția Hong Kong și ediția Viena) este alcătuită din 10 studenți, care pregătesc împreună toate etapele celor două ediții ale concursului: Maria Alexandra Avram, Alin-Ionuț Badea, Răzvan Nicolae Banța, Daniela Bejinariu, Alexandru Buligai-Vrânceanu, Teodora Alexandra Gogu, Andrei Gabriel Greceanu, Ana-Maria Karina Negrea, Daria-Ana Pătrășcoiu și Bogdan Popescu.

Videoconferința regională de insolvență Buzău

La faza orală de la Hong Kong, echipa Facultății de Drept a Universității din București a fost reprezentată de studenții Răzvan-Nicolae Banța (anul III), Alexandru Buligai-Vrânceanu (anul III), Teodora Alexandra Gogu (anul III), Ana-Maria Karina Negrea (anul III) și Daria-Ana Pătrășcoiu (anul III). Echipa a obținut mențiune la categoria „Eric Bergsten” (cea mai bună echipă la faza orală), cea mai prestigioasă categorie din cadrul concursului. Echipa Facultății de Drept a Universității din București, alături de un număr de universități de prestigiu din Germania și Austria, a fost singura echipă europeană care a promovat în rundele eliminatorii ale concursului.

Vezi și Facultatea de Drept a Universității din București a câștigat locul I la concursul de pledoarii „Willem Vis” organizat la Chicago, SUA

În cadrul fazei orale a competiției (rundele generale și eliminatorii), echipa Facultății de Drept a Universității din București a întâlnit următoarele echipe: University Center of Joao Pessoa (Brazilia), Seoul National University School of Law (Coreea de Sud), John Marshall Law School (Statele Unite ale Americii), University College London (Marea Britanie) și National Law School of India University (India). Faza orală a concursului a fost câștigată de ILS Law College, Pune (India), care a surclasat în finala competiției Universitatea Freiburg (Germania).

Concursul de procese simulate în domeniul arbitrajului comercial internațional Willem Vis este cel mai mare și cel mai prestigios concurs internațional de drept privat din lume. Concursul are loc anual la Hong Kong și la Viena. Ediția a 15-a Hong Kong s-a desfășurat în perioada 12-18 martie 2018 iar ediția a 25-a Viena se va desfășura în perioada 24-29 martie 2018. Peste 400 de universități din întreaga lume participă anual la concursul Willem Vis, inclusiv cele mai prestigioase universități la nivel mondial.

Echipa este pregătită de av. dr. Raluca Papadima, cadru didactic asociat la Universitatea din București și la Collège Juridique d’Etudes Européennes. Echipa se bucură de sprijin pedagogic pentru pregătire și din partea unor practicieni: David Oprea, partener în cadrul societății de avocatură Markó & Udrea, Mihaela Gherghe, avocat în cadrul societății de avocatură Rizoiu & Poenaru, Ștefan Dinu, avocat în cadrul societății de avocatură Clifford Chance, Cristina Badea, avocat în cadrul societății de avocatură Nestor Nestor Diculescu Kingston Petersen, și Cătălina Bîzîc, avocat în cadrul societății de avocatură Nestor Nestor Diculescu Kingston Petersen.

Echipa Facultății de Drept a Universității din București se bucură de un important sprijin financiar din partea Universității din București precum și de sponsorizări din partea unor prestigioase instituții și societăți de avocatură. Sponsorii principali ai echipei sunt BIAC – Curtea de Arbitraj Internațional București, Clifford Chance, Nestor Nestor Diculescu Kingston Petersen și PeliFilip. Echipa a primit de asemenea sponsorizări din partea societăților de avocatură Bohâlțeanu și Asociații, Markó & Udrea, Rizoiu & Poenaru, TAMC (Doru Trăilă, Adriana Almășan, Alexandru Moise, Eugen Chivu), Tănăsescu & Gavrilă și Țuca Zbârcea & Asociații, precum și din partea mai multor persoane fizice. Universitatea din București mulțumește tuturor sponsorilor echipei, fără de care performanța constantă a echipei nu ar fi posibilă.

Sursa informației

[UPDATE: Ediția a 24-a Viena – locul III] Echipa Universității din București a câștigat o mențiune la concursul „Willem Vis” de la Hong Kong, cel mai mare concurs de drept privat din lume was last modified: martie 30th, 2018 by Universul Juridic

Vă recomandăm:

Despre autor:

Universul Juridic

Universul Juridic

UniversulJuridic.ro reprezintă doar o mică parte din proiectul final ale cărui conținut și funcționalități vor fi într-o continuă dezvoltare, în funcție de necesitățile și dorințele dumneavoastră.