Echipa română de avocați și IT-iști Legal Shapers a obținut Premiul 1 la concursul Global Legal Hackathon din New York

6 mai 2019
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 553

Recomandări

 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Legal Shapers, echipa de avocați și IT-iști a României, a câștigat Premiul I la Global Legal Hackathon 2019, cel mai mare hackathon pe teme juridice din lume, care a avut loc în 54 de orașe din peste 20 de țări și a reunit peste 6.000 de participanți din domeniile juridic, IT și din mediul business.

Premiul a fost decernat în weekend la New York, unde proiectul românesc Lawrelai, un consultant juridic de călătorii, a impresionat juriul internațional, care a acordat Premiul I pentru categoria „Improving the Business of Law”. Aplicația Lawrelai (Law related AI), ușor accesibilă prin intermediul Facebook Messenger, este primul consultant juridic de călătorii. Ideea a fost prezentată în premieră la București în cadrul ediției locale a Global Legal Hackhaton România 2019, organizată în luna februarie de societatea de avocatură Hristescu & Partners în București.

Succesul aplicației Lawrelai în fața juriului internațional este rezultatul muncii echipei Legal Shapers, care a dezvoltat o soluție cu acoperire globală și o componentă gratuită de răspunsuri juridice cu privire la cele mai frecvente situații cu care ne putem confrunta în timpul unei călătorii în străinătate. În cazul unei urgențe imediate, Lawrelai oferă asistență juridică personalizată contra-cost, punând la dispoziția utilizatorilor consultanță profesională prin intermediul partenerilor locali.

Echipa Legal Shapers, care a reprezentat România în ediția globală din New York este formată din avocații Roxana Pistolea (associate Clifford Chance Badea), Roxana Mihaela Catea (Senior Associate Țuca Zbârcea și Asociații), Tudor Colțan (Senior Associate Suciu Popa) și specialiștii IT Petruș Bălașa și Eduard Mirică.

Mădălina Hristescu, partener fondator Hristescu și Asociații, care a organizat ediția locală Global Legal Hackathon România 2019, a fost prezentă la ediția finală GLH din New York.

Ne bucură enorm faptul că o echipă românească a reușit să demonstreze forța acestei ediții, pe care am simțit-o de la momentul primului pitch de idei din deschiderea evenimentului. Ideea câștigătoare este una extrem de accesibilă, care acoperă o zonă de interes extrem de vastă, venind cu soluții atât pentru mediul business, cât și pentru cetățenii obișnuiți, prin reunirea inteligenței juridice și a inteligenței artificiale în același pachet. Promisiunea de la care am pornit, de la prima ediție a GLH în Romania din 2018, a fost să punem la aceeași masă specialiști din domeniul IT, juridic și nu numai, pentru a găsi soluții ale problemelor noastre comune. Iar victoria de la New York a echipei românești, Legal Shapers, ne demonstrează încă o dată capacitatea, creativitatea și potențialul tinerilor români”, a declarat Mădălina Hagima.

Cred că un produs ca Lawrelai, care furnizează ajutor personalizat pentru probleme comune de natură legală în deplasările în străinătate, ar putea să aibă un impact imediat la nivel global”, a declarat Esther Dediashvili, membru al juriului. Esther Dediashvili este Legal Knowledge Manager and Head of Legal Technology Implementation at FBC & Co (Israel).

La rândul lui, David Fisher, fondatorul Global Legal Hackathon, a declarat: Felicitări echipei Legal Shapers și întregii Românii! Aplicatia LAWrelai de servicii de consultanta juridică pentru turiștii străini a fost foarte deosebita și captivanta. Soluția lor este cel mai bun exemplu al importantei pe care Global Legal Hackathon o acorda prezentării celor mai noi și creative soluții juridice tehnologice din lume.“

România a concurat la New York alături de alte unsprezece echipe puternice din toate colțurile lumii, echipele finaliste venind din țări precum China, Germania, Australia, Italia, SUA.

Global Legal Hackathon este  o competiție internațională care promovează inovația tehnologică în domeniul juridic la nivel mondial. Pentru al doilea an consecutiv, societatea de avocatură Hristescu & Asociații a fost invitată de organizatorul global Integra Ledger Bockchain for Law să fie gazda evenimentului in Romania. Global Legal Hackathon, aflat la a doua ediție în România s-a desfășurat în 54 de orașe din peste 20 de țări și a reunit peste 6.000 de participanți din domeniile juridic, IT și din mediul business.

Echipa română de avocați și IT-iști Legal Shapers a obținut Premiul 1 la concursul Global Legal Hackathon din New York was last modified: mai 6th, 2019 by Universul Juridic
0 Shares

Recomandări

Vă recomandăm:

Despre autor:

Universul Juridic

Universul Juridic

UniversulJuridic.ro reprezintă doar o mică parte din proiectul final ale cărui conținut și funcționalități vor fi într-o continuă dezvoltare, în funcție de necesitățile și dorințele dumneavoastră.

Abonează-te la newsletter