Echipa Facultăţii de Drept din cadrul Universităţii de Vest din Timişoara a câștigat premiul pentru cel mai bun pledant și a ajuns în semifinala concursului Central and Eastern European Moot Court Competition – Bratislava (Slovacia), 29 aprilie – 2 mai 2016

9 mai 2016
3 voturi, medie: 3,67 din 53 voturi, medie: 3,67 din 53 voturi, medie: 3,67 din 53 voturi, medie: 3,67 din 53 voturi, medie: 3,67 din 5 (3 votes, average: 3,67 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 4138

Despre

  • Studenții Andreea Coman, Mădălina Pleniceanu, Bianca Șerb și Radu Zaharia
  • Simulare a procedurilor în fața Curții de Justiție a Uniunii Europene

Recomandări

 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

În perioada 29 aprilie – 2 mai 2016 s-a desfășurat la Bratislava (Slovacia) finala Central and Eastern European Moot Court Competition, prestigios concurs științific studențesc de dreptul Uniunii Europene, aflat la a 22-a ediție, organizat de către British Law Center, în acest an în cooperare cu Universitatea Comenius din Bratislava (Slovacia) și Curtea Supremă a Slovaciei, cu susținere din partea instituțiilor Uniunii Europene, a Centre for European Legal Studies din cadrul Universității Cambridge și a Clifford Chance.

În etapa finală a competiției s-au calificat 18 echipe, printre care și cea a Facultății de Drept din cadrul Universității de Vest din Timișoara. Accesul în această etapă s-a făcut pe baza memoriilor scrise pregătite de către participanți.

Conferința națională de Drept Penal al Afacerilor, ediția a VIII-a, ON-LINE

Competiția finală a constat într-o simulare a procedurilor în fața Curții de Justiție a Uniunii Europene, în care echipele participante au prezentat argumentele părților dintr-o speță vizând relația dintre sistemul Uniunii Europene și Acordul privind Spațiul Economic European, clauzele abuzive in contractele cu consumatorii, precum și aplicarea principiului nondiscriminării în dreptul Uniunii Europene.

Echipa Facultății de Drept din Timișoara, compusă din studenții Andreea Coman, Mădălina Pleniceanu, Bianca Șerb și Radu Zaharia, toți din anul III, s-a calificat în etapa semifinală a competiției.

Totodată, studenta Bianca Șerb a câștigat premiul acordat celor mai buni pledanți din rundele orale ale concursului.

Pregătirea echipei Facultății de Drept din Timișoara a fost coordonată de d-na conf. univ. dr. Raluca Bercea, d-na asist. univ. dr. Sorina Doroga și dl. lect. univ. dr. Sergiu Popovici.

Acest rezultat se înscrie în seria succeselor din ultimii ani ale echipelor Facultății de Drept din Timișoara în competiții studențești internaționale în domeniul drepturilor omului, al dreptului internațional public și al dreptului Uniunii Europene. În anul 2015, la Tbilisi (Georgia), echipa Facultății de Drept din Timișoara a realizat o performanță similară la acest concurs, calificându-se în semifinala Central and Eastern European Moot Court Competition și obținând premiul pentru cel mai bun pledant.

Decan,

Prof. univ.dr. Lucian Bercea

Echipa Facultății de Drept din cadrul Universității de Vest din Timișoara a câștigat premiul pentru cel mai bun pledant și a ajuns în semifinala concursului Central and Eastern European Moot Court Competition – Bratislava (Slovacia), 29 aprilie – 2 mai 2016

was last modified: mai 9th, 2016 by Universul Juridic

Recomandări

Vă recomandăm:

Despre autor:

Universul Juridic

Universul Juridic

UniversulJuridic.ro reprezintă doar o mică parte din proiectul final ale cărui conținut și funcționalități vor fi într-o continuă dezvoltare, în funcție de necesitățile și dorințele dumneavoastră.

Abonează-te la newsletter