Ebola face ravagii în Uganda

20 oct. 2022
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 103

Facturile mari la energie pentru iluminatul public al școlilor și instituțiilor publice afectează deja bugetele localităților din România.

Guvernul caută acum soluții, prin lansarea unui program special care poate fi accesat de unitățile administrative-teritoriale. Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a anunțat, joi, în cadrul unei videoconferințe cu prefecții, că, la sfârșitul acestui an, va fi lansat un program pentru montarea de panouri fotovoltaice, destinat unităților administrativ-teritoriale și instituțiilor publice.

„Aș vrea să profit de faptul că sunt domnii prefecți prezenți aici, la această videoconferință, să transmit clar un mesaj că la sfârșitul acestui an lansăm un program special pentru unitățile administrativ-teritoriale, un program multianual din Fondul de modernizare, complementar cu cel de la Ministerul Investițiilor și Proiectele Europene. Ca să fie foarte clar, este alt program, prin care încurajăm practic și deschidem call-uri de proiecte, probabil finanțate 100%, pentru unitățile administrativ-teritoriale și instituțiile publice de montare a panourilor fotovoltaice pentru creșterea autoconsumului”, a precizat ministrul Energiei scrie Agerpres.

În cadrul videoconferinței cu prefecții, de joi, Premierul Ciucă a cerut prefecților să asigure toate condițiile pentru ca școlile să funcționeze normal.

„Partea aceasta de trecere a școlilor în online din cauza termiei nu are loc în discuția noastră, pentru că am discutat, așa cum spuneam de cu mult timp înainte, despre măsurile care trebuie luate astfel încât să fie asigurate toate condițiile. Nu este acceptabil să luăm o astfel de decizie în condițiile în care și astăzi, când discutăm, căutăm soluții astfel încât să asigurăm derularea procesului de învățământ coerent, fără niciun fel de alte sincope. Sigur, știm foarte bine că sunt câteva localități din țară care în fiecare an au avut nevoie de sprijin pentru termie. Discutăm de acele localități unde încă, din păcate, termia se asigură prin consumul de păcură. Vom găsi soluții. De altfel, și prin decizia de ieri de la ședința de Guvern am alocat resursele necesare ca la nivelul autorităților locale să poată să înceapă achiziția de combustibil pentru aceste centrale. Ca atare, sincer, nu văd și nu accept să întrerupem procesul de învățământ pentru că nu există termie în vreuna din unitățile de învățământ”, a transmis premierul Ciucă, scrie Agerpres.

Fostul deputat, Sebastian Ghiță, revine în atenția procurorilor DNA, cu un nou dosar.

Esti avocat, magistrat, notar, executor judecatoresc, practician in insolventa sau consilier juridic? Atunci ai nevoie de pachetul Alpha Bank dedicat profesionistilor

„Fostul deputat Sebastian Ghiță a fost trimis în judecată de DNA, alături de administratorul Asesoft International și de directorul Teamnet International, în dosarul în care este acuzat că a cerut bani unor firme IT pentru contracte având ca beneficiari instituții publice, din domeniul sănătății (implementarea proiectelor privind Prescripția electronică, Cardul Național de Sănătate), al mediului”, relatează News.ro.

„Procurorii Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a corupției au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a lui Sebastian Aurelian Ghiță, deputat în Parlamentul României în perioada 2012-2016, iar, anterior, reprezentant al unor societăți comerciale, pentru trafic de influență (cinci infracțiuni dintre care patru în formă continuată) și instigare la fals în înscrisuri sub semnătură privată în formă continuată, a unei persoane fizice, la data faptelor administrator al unei societăți comerciale controlate în mod direct de către primul inculpat, pentru complicitate la trafic de influență (trei infracțiuni dintre care două în formă continuată) și fals în înscrisuri sub semnătură privată în formă continuată, și a unei alte persoane fizice, la data faptelor director general al unei alte societăți comerciale controlate în mod direct de către primul inculpat, pentru complicitate la trafic de influență (două infracțiuni, ambele în formă continuată)”, anunță DNA, miercuri, într-un comunicat de presă, mai scrie News.ro.

Cotidianul scrie că România și Azerbaidjan deschid o nouă colaborare în domeniul gazelor lichefiate.

„SNGN ROMGAZ SA și SOCAR, compania națională petrolieră a Republicii Azerbaidjan, au semnat miercuri, la București, un Memorandum de Înțelegere care pune bazele unei noi colaborări între cele două companii. Prin acest Memorandum de Înțelegere cele două companii oficializează intenția lor de a explora oportunitățile de dezvoltare în comun a unui proiect de gaze naturale lichefiate la Marea Neagră. Proiectul ar consta într-un terminal de lichefiere a gazelor naturale și un terminal de regazeificare precum și alte instalații și facilități necesare în scopul transportului de gaze din zona caspică în România”, notează Cotidianul.

Antena 3 scrie despre un incident tehnic produs miercuri la Centrala Nucleară de la Cernavodă.

„Nuclearelectrica anunță că miercuri după-amiaza Unitatea 1 a Centralei de la Cernavodă s-a deconectat automat de la sistemul energetic național din cauza unei disfuncționalități în partea clasică a unității, fără impact pe partea nucleară. Potrivit Nuclearelectrica, specialiștii CNE Cernavodă investighează, în vederea remedierii, cauza care a condus la deconectarea automată a Unității 1 CNE Cernavodă de la Sistemul Energetic Național”, relatează Antena 3.

Legea marțială a intrat în vigoare, începând de joi dimineață, în cele 4 regiuni ocupate de Rusia în estul Ucrainei.

„Președintele rus a semnat miercuri un decret care impune Legea marțială în Herson, Zaporojie, Donețk și Luhansk, regiunile anexate ilegal de Rusia la finele lunii septembrie. (…) Potrivit decretului, sunt create sedii de apărare teritorială în autoproclamatele Republici Populare Donețk (RPD) și Luhansk (RPL), precum și în regiunile Zaporojie și Herson. Miercuri, Viktor Vodolatski, deputat în Duma de Stat a Rusiei, a declarat agenței ruse de stat TASS că introducerea Legii marțiale implică consolidarea activității tuturor serviciilor de securitate și de aplicare a legii. Potrivit lui Vodolatski, evacuarea locuitorilor din RPD, RPL și din regiunea Zaporojie nu este prevăzută, dar excepție va face regiunea Herson, unde evacuarea a început deja”, relatează Libertatea.

„Nu ar trebui să fie o surpriză pentru nimeni că Rusia recurge la tactici disperate pentru a încerca să impună controlul în aceste zone”, a declarat, miercuri, purtătorul de cuvânt adjunct al Departamentului de Stat al SUA, Vedant Patel, în cadrul unui briefing de presă, mai arată Libertatea.

„(Rușii, n.r.) nu au niciun fel de pretenții legale. Nu există nicio jurisdicție pe care să o aibă asupra acelor teritorii. Acesta este pământul Ucrainei, iar Rusia a încălcat în mod flagrant suveranitatea și integritatea teritorială a Ucrainei, precum și Carta ONU prin actele sale ilegale”, a mai spus Patel, scrie Libertatea.

Presa mai scrie că Ebola revine pe continentul african, în Uganda.

„Epidemia de Ebola, care face ravagii în Uganda din septembrie, a cauzat moartea a până la 44 de personae”, a anunțat, miercuri, Directorul general al Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), Tedros Adhanom Ghebreyesus, relatează AFP, citată de News.ro.

Bibliolex Biblioteca juridica virtuala

„În total, sunt 60 de cazuri confirmate și 20 de cazuri probabile de Ebola, 44 de morți și 25 de persoane care s-au vindecat. (…) Rămânem îngrijorați că ar putea exista mai multe lanțuri de transmitere și mai multe contacte (cu virusul) decât știm în comunitățile afectate”, a declarat Ghebreyesus, în timpul unei conferințe de presă, la Geneva, scrie News.ro.

„Președintele Ugandei, Yoweri Museveni, a ordonat, pe 15 octombrie, izolarea a două districte din centrul țării, în epicentrul actualei epidemii de Ebola. De asemenea, a fost impusă o interdicție de călătorie, iar locurile deschise publicului au fost închise. Museveni ordonase deja vindecătorilor tradiționali să nu mai aibă grijă de bolnavi, în încercarea de a stopa răspândirea virusului, iar poliția poate să aresteze orice persoană suspectată că a contractat Ebola care a refuzat să fie plasată în izolare.Transmiterea în rândul oamenilor se realizează prin fluide corporale, principalele simptome fiind febră, vărsături, sângerări și diaree. Persoanele infectate devin contagioase abia după apariția simptomelor, după o perioadă de incubație cuprinsă între 2 și 21 de zile”, mai arată News.ro.

România liberă anunță că medicul Gheorghe Mencinicopschi a murit miercuri, 19 octombrie, la vârsta de 73 de ani.

„Prof. univ. Dr. Gheorghe Mencinicopschi a elaborat tratate de specialitate în domeniul alimentului, alimentației, nutriției umane, biotehnologiei, publicând peste trei sute de lucrări științifice în țară și străinătate. A elaborat conceptul privind calitatea «informațională» a matricei alimentare (susținut la Congresele Internaționale de Nutriție Dubna 2007 și Krakovia 2008). A fost cercetător științific principal gr. 1 la Institutul de Cercetări Alimentare, București și profesor universitar la Facultatea de Biotehnologii a Universității de Științe Agricole și Medicina Veterinară București. Deține 23 brevete de invenții”, amintește România liberă despre cariera marelui nutriționist român.

Seară liniștită!

 

Ebola face ravagii în Uganda was last modified: octombrie 20th, 2022 by Claudiu Pamuc

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor:

Claudiu Pamuc

Claudiu Pamuc

Este directorul editorial al revistei Legal Point.
A mai scris: