Dosarul „Ponta-Blair” a fost clasat

28 oct. 2022
Vizualizari: 342

Deschidem Revista cu câteva declarații pe tema posibilități de modificare a PNNR.

 Limita indicată în PNRR de 9,4 la sută, existentă în acest moment pentru pensii, va fi modificată”, a anunțat Premierul Nicolae Ciucă în urma discuțiilor pe care le-a avut la Bruxelles”, notează România liberă.

Premierul a precizat că nivelul de 9,4 la sută va fi înlocuit cu un «indicator de disciplină financiară» preluat de la Banca Mondială. Șeful Executivului nu a specificat concret care va fi acest indicator. Limita de 9,4 la sută din PNRR era invocată, de unii politicieni aflați la guvernare, drept un motiv pentru care nu pot crește pensiile în România. Pe de altă parte, Florin Cîțu, fost prim-ministru, susținea că pensiile pot fi majorate, chiar cu respectarea acestei limite”, mai arată România liberă.

Despre PNNR a vorbit și liderul PSD Marcel Ciolacu la Craiova.

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat, joi, la Craiova, că PNRR conține zeci de aberații și trebuie spus adevărul, cine se face vinovat de toate acestea, pentru că nu PSD era la guvernare și nici nu a avut acces la acest program, «pentru că a fost secretizat de Cîțu și de Ghinea»”, notează România liberă.

„Cred că lucrurile trebuie spuse foarte clar și să vedem exact a cui este vina. Vina este a lor. Am intrat la guvernare pentru că lucrurile duceau într-un zid. Am adus coerență în actul de guvernare, am adus performanță, am adus eficiență și echilibru guvernamental (…)”, a spus Ciolacu, la Craiova, la Conferința județeană de alegeri a PSD Dolj, scrie România liberă.

Acesta (n.n Marcel Ciolacu) a mai afirmat că energia reprezintă 70% din actuala inflație din cauza «deciziei de liberalizare haotică a prețurilor la energie». Marcel Ciolacu a afirmat că PNRR reprezintă «bomboana de pe colivă», care prevedea înghețarea pensiilor pe 50 de ani, «prin acel aberant 9,4 din PIB», închiderea termocentralelor, a minelor, fără a veni cu nicio variantă de a pune altceva în loc” , relatează România liberă.

DNA a clasat dosarul deschis în vara anului 2016, în care fostul Premier Victor Ponta a fost urmărit penal, alături de omul de afaceri și fostul deputat PSD Sebastian Ghiță, pentru presupuse infracțiuni legate de vizita lui Tony Blair în România.

„După 6 ani de umilințe și minciuni s-a închis și Dosarul «Ponta – Blair». Mă bucur că în România, după atâția ani, se poate face totuși puțină dreptate. Sigur că Portocală și șefii care l-au pus sunt bine merci; sigur că nimeni nu îmi da înapoi cei 6 ani; nici nu își va cere scuze vreunul dintre cei care m-au înjurat pe această tema. Dar , ce nu te omoară te întărește! PS – pentru focile care încă mai caută ceva de înjurat , clasarea NU are nicio legătură cu prescripția; doar cu faptul că acuzațiile lui Portocală au fost pur și simplu aberante, un caz «de școală» de dosar politic!”, a scris Ponta pe Facebook, după aflarea acestei decizii, scrie News.ro.

În septembrie 2016, Victor Ponta a fost plasat sub control judiciar în acest dosar, impunându-i-se mai multe interdicții la acel moment. Dosarul a fost instrumentat de fostul procuror Mircea Negulescu, poreclit «Portocală», exclus din magistratură pe motive disciplinare”, amintește News.ro.

News.ro scrie astăzi despre declarațiile lui Vladimir Putin de la  Forumul de discuții Valdai. Liderului de la Kremlin a susținut că lumea se află într-o „situație revoluționară”, pentru că Occidentul încearcă „cu disperare” să-și impună dominația.

„Rusia nu face decât să-și apere dreptul la existență împotriva puterilor occidentale”, a declarat joi Președintele rus Vladimir Putin, într-un discurs de politică externă, la un forum economic și diplomatic, în care a făcut un nou rechizitoriu Occidentului, pe fondul Războiului rus din Ucraina. „Rusia nu sfidează Occidentul, Rusia își apără doar dreptul la existență”, a arătat Președintele Putin relatează AFP, citată de News.ro.

Liderul de la Kremlin a acuzat Occidentul că vrea „să distrugă, să șteargă Rusia de pe hartă”, mai scrie News.ro.

„Ne aflăm într-un moment istoric. Ne aflăm, fără îndoială, în fața celui mai periculos, celui mai important, celui mai imprevizibil deceniu din 1945 încoace”, a estimat Putin, notează News.ro.

„Nici din punct de vedere militar, nici politic, nu are sens ca Rusia să folosească arme nucleare împotriva Ucrainei”, a  mai spus Președintele Putin, scrie Libertatea, care menționează cîteva dintre declarațiile făcute în cadrul din cadrul Forumului Valdai de liderul rus.

Rugat, la un moment dat, să transmisă un mesaj direct cetățenilor din Occident, Putin a spus: „Luptați pentru salariile voastre! Și nu credeți că suntem dușmanii voștri, Rusia nu a fost niciodată dușmanul vostru”, mai arată Libertatea.

În legătură cu încheierea războiului din Ucraina Putin a mai declarant: „În multe ocazii am spus că suntem deschiși unei negocieri. Nu e nevoie decât ca de la Washington să se dea semnalul către Kiev ca să fie deschiși la o soluție”, notează Libertatea.

Chestionat de jurnaliști pe tema viitorului ucrainian sau rus al orașului Odesa, vizat și de forțele ruse, Vladimir Putin a declarat: „Odesa e unul dintre cele mai frumoase orașe ale lumii. Chiar dacă au dărâmat statuia fondatoarei orașului, țarina Ecaterina a II-a. (…) Ultima oară când am fost acolo era îngrijit centrul, dar restul, în materie de infrastructură, nu mi s-a părut îngrijit. Dar rămâne un oraș de mare tradiție. Cine știe, Odessa poate fi simbolul rezolvării acestui conflict”, relatează Libertatea.

Conferința națională „Prevenirea și combaterea spălării banilor”. Impactul noii legi asupra profesiilor liberale

„Rusia înăsprește legea privind «propaganda LGBT». «Reprezintă un element al războiului hibrid»” titrează azi Libertatea.

 „Parlamentarii ruși au votat joi un proiect de lege care extinde interdicția din 2013 privind promovarea «propagandei LGBT» în rândul minorilor pentru a include persoanele de toate vârstele”, relatează Reuters, citată de Libertatea.

„Conform noului proiect de lege, orice eveniment sau act considerat a promova homosexualitatea – online, în filme, cărți, publicitate sau în public – ar putea fi sancționat cu o amendă de până la 400.000 de ruble (6.500 de dolari). Străinii care vor încălca această lege ar putea fi expulzați, potrivit amendamentelor votate de Duma de Stat”, mai scrie Libertatea.

Presa mai scrie că Elon Mask a cumpărat în cele din urmă Twitter.

„Elon Musk, șeful Tesla și SpaceX, a preluat joi controlul Twitter după ce a încheiat achiziția rețelei de socializare pentru 44 de miliarde de dolari, potrivit mai multor articole din presa de specialitate americană”, scrie AFP, citată de News.ro.

„Cel mai bogat om din lume i-a concediat imediat pe șeful Parag Agrawal și alți doi directori, directorul financiar Ned Segal și directorul juridic Vijaya Gadde, potrivit unor surse anonime de la Washington. Twitter nu a răspuns imediat unei solicitări din partea AFP. Elon Musk a avut timp până vineri să finalizeze achiziția rețelei de socializare, în caz contrar, un proces ar fi avut loc în noiembrie. Operațiunea a durat de la anunțul la sfârșitul lunii aprilie a unei oferte de achiziție de 44 de miliarde de dolari”, mai arată News.ro.

Seară liniștită!

 

Dosarul „Ponta-Blair” a fost clasat was last modified: octombrie 28th, 2022 by Claudiu Pamuc

Jurisprudență

Vezi tot

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor:

Claudiu Pamuc

Claudiu Pamuc

Este directorul editorial al revistei Legal Point.
A mai scris: