Dosar penal „in rem” în legătură cu modul în care INML a făcut analiza ADN în cazul Alexandrei Măceşanu

18 sept. 2019
Vizualizari: 649

Deschidem Revista cu  informații legate de  posibila impozitare a pensiilor mari. Comisia de buget a Senatului a votat un raport de admitere, cu amendamente, pentru propunerea legislativă care prevede impozitarea pensiilor între 7.000 și 10.000 de lei cu 30% din sumă. Printre amendamente este și includerea pensiilor foștilor președinți la impozitarea specială. Despre acest subiect scrie azi Mediafax.

„Comisia de buget a Senatului a votat, marți, un raport de admitere, cu amendamente, pentru propunerea legislativă care prevede impozitarea pensiilor între 7.000 și 10.000 de lei cu 30% din sumă. Printre amendamente este și includerea pensiilor foștilor președinți la impozitarea specială”, notează Mediafax.

„De asemenea, senatorii au votat și pentru ca pensiile speciale de peste 7.000 de lei ale șefilor de stat să fie impozitate. Amendamentul a fost înaintat de senatorul UDMR Tanczos Barna. Propunerea legislativă prevede impozitarea pensiilor între 7.000 și 10.000 de lei cu 30% din sumă. De asemenea, proiectul prevede și taxarea pensiilor mai mari de 10.000 de lei cu 50% din sumă. Măsura făcea parte inițial din pachetul de propuneri discutat odată cu rectificarea bugetară de la începtul lunii august. Această impozitare vizează persoanele care realizează venituri din «pensii și/sau indemnizații pentru limită de vârstă, primite în baza unor legi/statute speciale denumite în continuare contribuabili, sunt obligate la plata taxei pe veniturile din pensii și indemnizații pentru limită de vârstă, denumită în continuare taxă», conform proiectului depus la Senat”, mai arată Mediafax.

Senatul a mai adoptat și o propunere care ar putea favoriza conducătorii auto cu permisul suspendat.

„Senatul a adoptat tacit, în ședința Plenului de luni, o propunere legislativă prin care conducătorii auto ar putea să își aleagă dintr-un an calendaristic perioada de suspendare a permisului auto, atunci când aceasta se face pentru o încălcare minoră a regulii de circulație. Termenul pentru dezbatere și vot în Senat – prima Cameră sesizată în acest caz – s-a împlinit pe 7 septembrie, iar nota de adoptare tacită a Ordonanței a fost citită, miercuri, în plen, de președintele Senatului, Teodor Meleșcanu. (…) Propunerea legislativă va fi dezbătută de Camera Deputaților, for decizional în acest caz”, notează Agerpres.

Presa mai scrie azi despre o declarație a ministrul Justiției, Ana Birchall referitoare la viitorul Secției de investigare a infracțiunilor din justiție.

„Ministrul Justiției, Ana Birchall, a declarat, marți, că din raportul întocmit de grupul interministerial se desprind două concluzii preliminare și niciuna dintre acestea nu susține funcționarea în actuala formă a Secției de investigare a infracțiunilor din justiție. Birchall crede că este datoria CSM să găsească consens față de toate punctele de vedere”, scrie News.ro.

„Am instituit un grup de lucru interministerial la nivelul Ministerului Justiției, coordonat direct de către ministrul Justiției, prin care am încercat să aducem la aceeași masă, ca și puncte de vedere, am solicitat puncte de vedere atât de la instituțiile relevante din sistemul judiciar, toate de altfel, cât și a asociațiilor profesionale și această analiză a cuprins recomandările GRECO, recomandările MCV, Comisia de la Veneția și alte recomandări venite inclusiv de la fiecare român care ne-a scris în această perioadă”, a afirmat ministrul Justiției, mai arată News.ro.

În cazul „Caracal”, Parchetul General a deschis un nou dosar.

„Parchetul General a deschis un dosar penal de cercetare «in rem» pentru favorizarea infractorului și abuz în serviciu, în legătură cu modul în care INML a făcut analiza ADN în cazul Alexandrei Măceșanu. Procurorul general, Bogdan Licu, a anunțat că s-a primit o sesizare în acest sens, dar analizele efectuate de către specialiști sunt valabile”, scrie News.ro.

Procurorul general, Bogdan Licu, a declarat că raportul INML privind ADN-ul este valabil, chiar dacă pe rolul Parchetului există un dosar penal in rem care analizează modul în care specialiștii au efectuat analiza oaselor găsite în Caracal în cazul Alexandrei.

„Am încredere în colegii procurori de la DIICOT, sunt convins că dânșii analizează toate chestiunile. De fapt, stând de vorbă cu ei m-au asigurat că sunt mai multe versiuni de anchetă, analizează toate sesizările, toate indiciile. Sunt convins că la finalul anchetei, vor fi lămurite toate aspectele. Este o desfășurare de forțe aproape unică în istoria parchetului. Este cea mai amplă investigare în acest tip de infracțiuni care s-au desfășurat în cadrul PICCJ”, a declarat procurorul general mai arată Cotidianul.

 

Seară frumoasă!

Dosar penal „in rem” în legătură cu modul în care INML a făcut analiza ADN în cazul Alexandrei Măceșanu was last modified: septembrie 18th, 2019 by Claudiu Pamuc

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor:

Claudiu Pamuc

Claudiu Pamuc

Este directorul editorial al revistei Legal Point.
A mai scris: