Donald Tusk a fost ales preşedinte al Partidului Popular European

21 nov. 2019
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 236

Recomandări

 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Donald Tusk,  președintele Consiliului European, cunoscut publicului din România  pentru memorabilul său discurs în limba română la Ateneu a fost ieri ales președinte al Partidului Popular European, eveniment la care a participat și președintele Iohannis.

E prima dată când un est-european este instalat la șefia celei mai mari familii politice din UE, dominată de Uniunea Creștin Democrată (CDU) a cancelarului german Angela Merkel. De la înființarea sa în 1976, PPE a avut cinci președinți – doi belgieni, un olandez, un francez și un luxemburghez, iar acum trece în mâinile unui polonez. Mandatul președintelui PPE este de trei ani și poate fi prelungit pe termen nedeterminat, o funcție ocupată de altfel timp de 23 de ani de belgianul Wilfried Martens (1990-2013). În ultimii ani, francezul Joseph Daul a condus PPE”, notează Adevărul.

Original Black Friday pe UJmag.ro!

Donald Tusk (62 de ani), unul dintre politicienii cu cel mai puternic discurs pro-european, a fost premier al Poloniei între 2007 și 2014, când a reușit să scoată Polonia din criza financiară pe creștere economică, fapt inedit în UE. În 2014, a devenit președintele Consiliului European, funcție pe care o va ceda la 1 decembrie”, mai scrie Adevărul.

După ce a ratat intrarea în turul 2 al alegerilor prețidențiale liderul USR, Dan Barna, a fost contestat în propriul partid. Un vot online, la care au participat  peste  9.000 de membri ai USR, l-a reconfirmat în funcție pe Dan Barna.

„Avem rezultatul consultării membrilor pentru reconfirmarea poziției mele în calitate de lider al USR. A fost o intrebare pe care am pus-o ca urmare al rezultatului alegerilor. Întrebarea pe care am adresat-o e una pe care o cunoașteti – considerați că Dan Barna ar trebui să își dea demisia de la șefia USR? Aproape 75%, practic trei sferturi din partid a decis că trebuie să rămân la șefia partidului. 74,4% au răspns nu, 24% au răspuns da. Practic trei sferturi dintre ei au decis să continuăm”, a spus Dan Barna, în cadrul unei conferințe de presă, scrie azi Cotidianul.

Un alt subiect din presa de azi se referă la aplicarea noii legi a pensilor, de noul guvern PNL, chestiune comentată în mediul politic, în aceste zile.

„Noua Lege a pensiilor reprezintă un risc semnificativ la adresa deficitului public în 2020 și în anii următori în condițiile în care aceasta conține majorări semnificative ale punctului de pensie în intervalul 2019-2021, arată Comisia Europeană în raportul care conține constatările misiunii de supraveghere consolidată desfășurată în România în 25 septembrie 2019. Potrivit estimărilor Guvernului de la acel moment, citate de Executivul comunitar, Legea pensiilor va majora cheltuielile guvernamentale cu 0,8% din PIB în 2019, 2,3% în 2020 și 4,9% în 2021, comparativ cu nivelul din 2018.”, scrie Agerpres.

Participanții misiunii au subliniat că este neclar cum noua lege a pensiilor (în special majorarea pensiilor cu 40%) poate fi pusă în aplicare fără modificarea calendarului de implementare. Potrivit Consiliului Fiscal și Băncii Naționale a României, implementarea Legii pensiilor în calendarul prevăzut în lege nu este compatibilă cu menținerea deficitului bugetar în limita a 3% din PIB, prevăzută în Tratat, se arată în raportul Comisiei”, mai notează Agerpres.

Adevărul consemnează azi poziția guvernului liberal în această chestiune a majorării pensiilor.

„Întrebată ce măsuri vor fi luate având în vedere că miercuri Uniunea Europeană a somat România să reducă cheltuielile bugetare, avertizând asupra riscurilor pe care țara noastră și le asumă din cauza creșterii cu 40% a pensiilor anul viitor, ministrul Muncii, Violeta Alexandru, a declarat că «pensiile vor crește cu 40% din luna septembrie, așa cum este prevăzut în lege. Bugetul pe anul viitor va avea o anumită structură, iar noi vom informa Comisia Europeană», a declarat la rândul său vicepremierul Turcan”.

În urmă cu 5 ani, trei tinere artiste mureau într-un incendiu produs la un restaurant din Constanța.

„George Karam, proprietarul restaurantului Beirut din Constanța, care ieri a fost condamnat definitiv la 8 ani de închisoare, nu s-a predat la poliție pentru a fi încarcerat și nici la domiciliu nu a fost găsit. La ora aceasta este căutat de poliție. Patronul restaurantului Beirut din Constanța în care, în urmă cu cinci ani, trei tinere artiste au murit arse într-un incendiu devastator, este de negăsit. George Karam, de origine libaneză, a fost condamnat ieri la 8 ani, o lună și 10 zile de închisoare, sentința Curții de Apel Constanța fiind definitivă. (…) La aflarea veștii, George Karam se afla sub control judiciar, el fiind in directa supraveghere a Poliției orașului Ovidiu. Ultima prezență la semnat a fost pe 12 noiembrie a.c.”, relatează Evenimentul Zilei.

Presa scrie azi despre cum va evolua vremea în România, anunțându-ne că vom avea una dintre cele mai grele ierni.

Specialiștii Administrației Naționale de Meteorologie ne aduc vești neplăcute în ceea ce privește lunile care urmează, vorbind despre o iarnă care ar putea fi cea mai grea din ultimul secol. (…) Un front rece se va abate peste România, în următoarele zile, temperaturile preconizate fiind de 2-3 grade în Moldova și 5-6 grade în Muntenia. La munte, temperaturile vor coborî constant sub 0 grade Celsius. Sunt anunțate ploi, lapoviță și ninsoare”, notează Can-Can.

Conferința națională „Prevenirea și combaterea spălării banilor”. Impactul noii legi asupra profesiilor liberale

În încheierea Revistei, scriem despre pregătirea apariției unui nou post tv generalist, care se adresează publicului din București și din județul Ilfov.

Se lucrează intens la un nou post de televiziune, care nu deține încă licența necesară. Depunerea dosarulului la CNA reprezintă următorul pas al pregătirilor. Oricum, potrivit informațiilor oferite de Paginademedia.ro, noua televiziune, un proiect al Consiliului Local Voluntari, ar urma să ocupe un spațiu din Casa Presei Libere. Aceeași Paginademedia.ro precizează că noul post de televiziune va fi operat de o companie a Consiliului Local Voluntari – Publivol Creativ, condusă, din luna octombrie, de jurnalistul Alex Căutiș, arată DCBusiness.

Seară frumoasă!

Donald Tusk a fost ales președinte al Partidului Popular European was last modified: noiembrie 21st, 2019 by Claudiu Pamuc
0 Shares

Recomandări

Vă recomandăm:

Despre autor:

Claudiu Pamuc

Claudiu Pamuc

Este directorul editorial al revistei Legal Point.
A mai scris:

Abonează-te la newsletter