Documentaţia şi informaţiile necesare înregistrării, precum şi modalitatea şi termenele de raportare pentru dezvoltatorii imobiliari (OPANPC nr. 4/2017)

20 ian. 2017
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 615

Recomandări

 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Actul normativ publicat în Monitorul OficialSumar
OPANPC nr. 4/2017
(M. Of. nr. 55 din 18 ianuarie 2017)
După înregistrare, toți dezvoltatorii imobiliari vor transmite Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor, în perioada 1 ianuarie – 1 martie.

În M. Of. nr. 55 din 18 ianuarie 2017, a fost publicat OPANPC nr. 4/2017 din 11 ianuarie 2017 privind documentația și informațiile necesare înregistrării, precum și modalitatea și termenele de raportare pentru dezvoltatorii imobiliari.

Monitor Dosare

În continuare, vom prezenta dispozițiile respectivului ordin.

Art. 1 din OPANPC nr. 4/2017

Art. 1 stabilește faptul că în vederea înregistrării de către Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor, dezvoltatorii imobiliari au obligația de a depune următoarele documente:

a) certificatul de înregistrare, în copie certificată conform cu originalul;
b) certificat constatator emis de Oficiul Național al Registrului Comerțului cu datele societății, în copie certificată conform cu originalul;
c) certificatul constatator emis conform art. 17^1 din Legea nr. 359/2004 privind simplificarea formalităților la înregistrarea în registrul comerțului a persoanelor fizice, asociațiilor familiale și persoanelor juridice, înregistrarea fiscală a acestora, precum și la autorizarea funcționării persoanelor juridice, cu modificările și completările ulterioare, în copie certificată conform cu originalul;
d) actul constitutiv, în copie certificată conform cu originalul;
e) dovada că societatea comercială este operator de date cu caracter personal, în conformitate cu prevederile Legii nr. 677/2001 pentru protecția persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal și libera circulație a acestor date, cu modificările și completările ulterioare;
f) cazierul judiciar pentru persoanele responsabile cu administrarea și conducerea societății;
g) declarație pe propria răspundere a administratorului societății comerciale că personalul care interacționează cu clienții în scopul acordării de credite dispune de cunoștințele și experiența adecvate naturii, extinderii și complexității activității vizate, îndeplinind cerințele prevăzute în anexa nr. 3 la Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 52/2016;
h) procedura de acordare a creditului.

Art. 2 din OPANPC nr. 4/2017

Art. 2 prevede faptul că dezvoltatorii imobiliari care, la data intrării în vigoare a Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 52/2016 privind contractele de credit oferite consumatorilor pentru bunuri imobile, precum și pentru modificarea și completarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 50/2010 privind contractele de credit pentru consumatori sau, după caz, la data înaintării cererii de înregistrare, desfășurau/desfășoară activitățile prevăzute la art. 3 pct. 36 din Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 52/2016 transmit Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor, odată cu cererea de înregistrare, informații privind numărul contractelor de credit încheiate cu consumatorii aflate în curs de derulare, precum și valoarea totală plătibilă de consumator, conform acestor contracte.

Art. 3 din OPANPC nr. 4/2017

Art. 3 stabilește faptul că după înregistrare, toți dezvoltatorii imobiliari vor transmite Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor, în perioada 1 ianuarie – 1 martie, raportări anuale care vor cuprinde:

a) numărul contractelor de credit încheiate cu consumatorii în anul anterior, precum și valoarea totală plătibilă de consumator conform acestor contracte;
b) informații privind: moneda în care se acordă creditele; costul total al creditului pentru consumator.

Art. 4 din OPANPC nr. 4/2017

Art. 4 prevede faptul că documentele prevăzute la art. 1 – 3 se transmit prin poștă sau se depun la sediul Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor din Bd. Aviatorilor nr. 72, cod poștal 011865, sectorul 1, București.

Art. 5 din OPANPC nr. 4/2017

Art. 5 prevede faptul că respectivul ordin se publică în Monitorul Oficial al României, Partea I.

Documentația și informațiile necesare înregistrării, precum și modalitatea și termenele de raportare pentru dezvoltatorii imobiliari (OPANPC nr. 4/2017) was last modified: ianuarie 20th, 2017 by Redacția ProLege
0 Shares

Recomandări

Vă recomandăm:

Despre autor:

Redacția ProLege

Redacția ProLege

Rubrica ACTUALITATE LEGISLATIVĂ aduce la cunoştinţa utilizatorilor principalele schimbări legislative survenite recent în diverse domenii, înlesnind astfel activitatea de informare şi de cercetare desfăşurată de practicieni şi reducând semnificativ şi eficient timpul dedicat respectivei activităţi.

Abonează-te la newsletter