Documentația pentru obținerea venitului minim garantat, a alocației pentru susținerea familiei și a ajutorului pentru încălzire, simplificată de Guvern

7 aug. 2017
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 521

Recomandări

 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Guvernul a adoptat, în ședința de vineri, 4 august 2017, un proiect de Hotărâre prin care simplifică documentația necesară obținerii unor beneficii sociale, respectiv a venitului minim garantat, a alocației pentru susținerea familiei și a ajutorului pentru încălzire.

Documentul adoptat de Executiv introduce și noi condiții și criterii în acordarea ajutoarelor de urgență.

Conferința națională de Drept Penal al Afacerilor, ediția a VIII-a, ON-LINE

Practic, Hotărârea de Guvern modifică și completează Normele metodologice de aplicare a Legii nr. 416/2001 privind venitul minim garantat, Normele de aplicare a Legii nr. 277/2010 privind alocația pentru susținerea familiei și Normele de aplicare a O.U.G. privind măsurile de protecție socială pe perioada sezonului rece, pentru a le adapta modificărilor aduse prin O.U.G. nr. 93/2016.

Cele mai importante modificări se referă la:

reglementarea aceluiași formular de cerere pentru toate cele trei beneficii sociale menționate;
introducerea formularului de cerere simplificat pentru solicitarea unui nou drept dintre cele trei, în cazul în care persoana/familia este deja beneficiar al unuia dintre ele;
eliminarea copiilor legalizate, documentele doveditoare putând fi prezentate doar în copie;
reglementarea schimbului de informații între primării – agențiile teritoriale pentru plăți și inspecție socială – agențiile județene pentru ocuparea forței de muncă/ inspectoratele teritoriale de muncă, cu privire la verificarea îndeplinirii obligațiilor prevăzute de lege de către persoanele apte de muncă din familiile beneficiare de ajutor social;
modificarea anexelor în conformitate cu modificările introduse prin O.U.G. nr. 93/2016;
introducerea unor condiții și criterii în acordarea ajutoarelor de urgență de la bugetul de stat, care să ateste situația de urgență sau deosebită în care se află familia/persoana și, prin aceasta, asigurarea uniformității în elaborarea propunerilor la nivel teritorial.

Potrivit datelor centralizate de Agenția Națională pentru Plăți și Inspecție Socială, la sfârșitul lunii iunie 2017 erau înregistrați 230.699 de beneficiari de venit minim garantat.

Sursa informației

 

Documentația pentru obținerea venitului minim garantat, a alocației pentru susținerea familiei și a ajutorului pentru încălzire, simplificată de Guvern was last modified: august 7th, 2017 by Redacția ProLege

Recomandări

Vă recomandăm:

Despre autor:

Redacția ProLege

Redacția ProLege

Rubrica ACTUALITATE LEGISLATIVĂ aduce la cunoştinţa utilizatorilor principalele schimbări legislative survenite recent în diverse domenii, înlesnind astfel activitatea de informare şi de cercetare desfăşurată de practicieni şi reducând semnificativ şi eficient timpul dedicat respectivei activităţi.

Abonează-te la newsletter