Discursurile domnilor Valeriu Stoica și Bogdan Dumitrache de acordare a Premiului „Traian Ionașcu” în cadrul festivității „PREMIILE RRDP pe anul 2016”

19 dec. 2017
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 1515

Lista nominalizărilor pentru premiul „Traian Ionașcu”, a fost citită de domnul Bogdan Dumitrache, după cum urmează:

„Doamnelor și domnilor,

Mai departe, acordarea premiului Traian Ionașcu… De asemenea, o să dau citire nominalizărilor pentru acest premiu. Acest premiu este unul mai complicat sau mai dificil, sau e mai greu să aplici pentru el dintr-un anumit punct de vedere, pentru că e vorba de lucrări de o anumită anvergură, particulară, o anvergură cantitativă.

Sunt trei lucrări care au ajuns în finală și comisia a avut de ales dintre ele. Nu înseamnă că dacă sunt mai puțin de cinci, comisiei îi e mai ușor să aleagă.

Primul titlu face legătură cu ceea ce a spus mai devreme domnul profesor Paul Pop: Viorel Mihai Ciobanu, Marian Nicolae, coordonatori «Noul Cod de Procedură Civilă, comentat și adnotat», două volume, editat de Universul Juridic, 2013-2016; Sebastian Bodu, «Tratat de drept societar», Editura Rosetti Internațional, 2016, Mariena Uliescu coordonator, «Noul Cod Civil. Studii și comentarii», Editura Universul Juridic, 2016.

Forumul Național de Drept Bancar, ediția a II-a

Și îl invit pe dl profesor Valeriu Stoica să anunțe cine a învins”.

Formator la Institutul Național al Magistraturii
Executor judecătoresc Bogdan Dumitrache

 

Premiul a fost acordat de către domnul Valeriu Stoica.

„Doamnelor și domnilor,

Nu cred că e nevoie de un anunț special, pentru că din lista citită mai devreme de Bogdan Dumitrache este limpede cine a câștigat acest premiu – era firesc să fie așa, lucrarea: «Noul Cod de Procedură Civilă comentat și adnotat», în două volume, apărută la Editura Universul Juridic și coordonată de profesorii Viorel Mihai Ciobanu și Marian Nicolae a câștigat acest premiu; autorii au câștigat acest premiu și, așa cum domnul Pop spunea că profesorul Viorel Ciobanu este mereu printre noi, iată că iar este printre noi, prin acest premiu pe care l-a câștigat împreună cu echipa pe care a coordonat-o.

Nu este, până la urmă, un alt mod de a asigura mai bine posteritatea pentru un profesor, decât acela de a trăi prin lucrările sale și prin amintirea pe care o lasă studenților săi, colegilor săi, tuturor juriștilor din România. Și mă bucur că tocmai acum juriul a hotărât acordarea acestui premiu unei lucrări într-adevăr remarcabilă – aș zice că e cea mai bună lucrare de procedură civilă, pe marginea Noului Cod, dintre cele care au apărut până în momentul de față […]”.

Prof. univ. dr. Valeriu Stoica

Discursurile domnilor Valeriu Stoica și Bogdan Dumitrache de acordare a Premiului „Traian Ionașcu” în cadrul festivității „PREMIILE RRDP pe anul 2016” was last modified: decembrie 20th, 2017 by Valeriu Stoica

Vă recomandăm:

Despre autori:

Valeriu Stoica

Valeriu Stoica

Este doctor în drept magna cum laude, avocat, membru al Baroului Bucureşti, profesor universitar la Facultatea de Drept a Universităţii din Bucureşti, autorul a peste 80 de articole, studii şi lucrări de specialitate, publicate atât în România cât şi în străinătate.
A mai scris:
Bogdan Dumitrache

Bogdan Dumitrache

Este executor judecătoresc și formator la INM. A făcut parte din Comisia de redactare a Proiectului Noului Cod civil (Legea nr. 287/2009), din Comisia de redactare a Proiectului Legii de punere în aplicare a Noului Cod civil (Legea nr. 71/2011) și din Comisia de redactare a Proiectului Legii de punere în aplicare a Noului Cod de Procedură civilă (Legea nr. 76/2012).
A mai scris:

Abonează-te la newsletter