Discursurile domnilor Valeriu Stoica și Bogdan Dumitrache de acordare a Premiului „Traian Ionașcu” în cadrul festivității „PREMIILE RRDP pe anul 2016”

19 dec. 2017
Vizualizari: 2100

Lista nominalizărilor pentru premiul „Traian Ionașcu”, a fost citită de domnul Bogdan Dumitrache, după cum urmează:

„Doamnelor și domnilor,

Mai departe, acordarea premiului Traian Ionașcu… De asemenea, o să dau citire nominalizărilor pentru acest premiu. Acest premiu este unul mai complicat sau mai dificil, sau e mai greu să aplici pentru el dintr-un anumit punct de vedere, pentru că e vorba de lucrări de o anumită anvergură, particulară, o anvergură cantitativă.

Sunt trei lucrări care au ajuns în finală și comisia a avut de ales dintre ele. Nu înseamnă că dacă sunt mai puțin de cinci, comisiei îi e mai ușor să aleagă.

Primul titlu face legătură cu ceea ce a spus mai devreme domnul profesor Paul Pop: Viorel Mihai Ciobanu, Marian Nicolae, coordonatori «Noul Cod de Procedură Civilă, comentat și adnotat», două volume, editat de Universul Juridic, 2013-2016; Sebastian Bodu, «Tratat de drept societar», Editura Rosetti Internațional, 2016, Mariena Uliescu coordonator, «Noul Cod Civil. Studii și comentarii», Editura Universul Juridic, 2016.

Și îl invit pe dl profesor Valeriu Stoica să anunțe cine a învins”.

Formator la Institutul Național al Magistraturii
Executor judecătoresc Bogdan Dumitrache

 

Premiul a fost acordat de către domnul Valeriu Stoica.

„Doamnelor și domnilor,

Nu cred că e nevoie de un anunț special, pentru că din lista citită mai devreme de Bogdan Dumitrache este limpede cine a câștigat acest premiu – era firesc să fie așa, lucrarea: «Noul Cod de Procedură Civilă comentat și adnotat», în două volume, apărută la Editura Universul Juridic și coordonată de profesorii Viorel Mihai Ciobanu și Marian Nicolae a câștigat acest premiu; autorii au câștigat acest premiu și, așa cum domnul Pop spunea că profesorul Viorel Ciobanu este mereu printre noi, iată că iar este printre noi, prin acest premiu pe care l-a câștigat împreună cu echipa pe care a coordonat-o.

Nu este, până la urmă, un alt mod de a asigura mai bine posteritatea pentru un profesor, decât acela de a trăi prin lucrările sale și prin amintirea pe care o lasă studenților săi, colegilor săi, tuturor juriștilor din România. Și mă bucur că tocmai acum juriul a hotărât acordarea acestui premiu unei lucrări într-adevăr remarcabilă – aș zice că e cea mai bună lucrare de procedură civilă, pe marginea Noului Cod, dintre cele care au apărut până în momentul de față […]”.

Prof. univ. dr. Valeriu Stoica

Discursurile domnilor Valeriu Stoica și Bogdan Dumitrache de acordare a Premiului „Traian Ionașcu” în cadrul festivității „PREMIILE RRDP pe anul 2016” was last modified: decembrie 20th, 2017 by Valeriu Stoica

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autori:

Valeriu Stoica

Valeriu Stoica

Este doctor în drept magna cum laude, avocat, membru al Baroului Bucureşti, profesor universitar la Facultatea de Drept a Universităţii din Bucureşti, autorul a peste 80 de articole, studii şi lucrări de specialitate, publicate atât în România cât şi în străinătate.
A mai scris:
Bogdan Dumitrache

Bogdan Dumitrache

Este executor judecătoresc și formator la INM. A făcut parte din Comisia de redactare a Proiectului Noului Cod civil (Legea nr. 287/2009), din Comisia de redactare a Proiectului Legii de punere în aplicare a Noului Cod civil (Legea nr. 71/2011) și din Comisia de redactare a Proiectului Legii de punere în aplicare a Noului Cod de Procedură civilă (Legea nr. 76/2012).
A mai scris: