Discursul domnului Valeriu Stoica cu ocazia Festivității de decernare a Premiilor Revistei Române de Drept Privat pentru anul 2019

23 oct. 2020
Vizualizari: 980

 

Bună ziua! Deschidem acest eveniment sau această ceremonie, un eveniment devenit tradițional, pentru că acordarea Premiilor Revistei Române de Drept Privat are câteva ediții bune în spate. Însă noutatea acestei ediții a evenimentului anual al Revistei Române de Drept Privat este că nu ne mai vedem direct, față în față, recurgem la această cale, care, de câteva luni de zile, a devenit predominantă în comunicarea noastră. Astăzi, pot să constat că este și un avantaj, deși până acum nu am văzut mari avantaje ale acestei comunicări online, în cadrul unor asemenea întâlniri. Astăzi însă, constat că niciunul dintre noi nu poartă mască. Este avantajul comunicării online, pentru că, dacă am fi fost pe stradă sau într-o încăpere cu mai multe persoane, ar fi trebuit să purtăm mască. Așa, ne putem vedea și sper că ne văd și cei care participă la acest eveniment, nu vreau să spun cât de mulți sunt, am aflat ceva mai devreme și am fost entuziasmat. Dar, în ciuda vremurilor, nu foarte bune, noi ne păstrăm optimismul, ne păstrăm încrederea că forța intelectuală a minților juridice din această țară își face datoria chiar și în vremuri de pandemie. Și nu numai că scriem, nu numai că publicăm, dar avem și timp să recunoaștem valoarea celor care scriu și care publică și, în felul acesta, să ne facem datoria din partea comunității juridice față de cei mai merituoși membri ai ei.

Și în acest an, avem mai multe premii de acordat. Juriul care a acordat premiile a fost format din dl Corneliu Bîrsan, Flavius Baias, Liviu Pop, Ionuț-Florin Popa și Sevastian Cercel. Dacă există nemulțumiri în legătură cu premiile acordate, vă rog să adresați plângerile membrilor juriului. Noi doar vom constata că premiile se vor acorda.

Susținătorii spotului premiilor, de asemenea, își vor face datoria și le mulțumim pe această cale. Vreau să mulțumesc Uniunii Naționale a Barourilor din România. Îi mulțumesc dlui Traian Briciu, Președintele Uniunii Naționale a Barourilor din România, pentru că este prezent. Uniunea, în fiecare an, a participat la acest eveniment și l-a susținut și cred că o va face în continuare, mai ales că dl Traian Briciu este și profesor la Facultatea de Drept. Are multe calități, dar acum are toate motivele să sprijine în continuare acest eveniment și Revista Română de Drept Privat. De asemenea, vreau să mulțumesc reprezentantului Uniunii Naționale a Notarilor Publici din România, dlui Bogdan Ciucă. Și Uniunea Notarilor a fost mereu alături de noi, ne-a sprijinit, iar acest sprijin privește nu numai acordarea premiilor, sunt și alte formule care, de-a lungul timpului, au fost utilizate și vreau să-i mulțumesc dlui Bogdan Ciucă și dlui Mănescu, deși nu este prezent. Desigur că, într-un fel sau altul, va afla că îi datorăm foarte multe, dacă nu știe până acum, pentru că nu este chiar creditor, dar este un sponsor important. De asemenea, vreau să mulțumesc distinsei doamne Mihaela Schue, pentru că ne sprijină, de asemenea, și ne-a sprijinit, iar INDACO a fost un ferm susținător al acestui eveniment și sper că o să fie în continuare. Vreau să le mulțumesc și celor care participă din partea Uniunii Naționale a Executorilor Judecătorești. Înțeleg că dl Morari nu a putut participa astăzi, dar este un reprezentant. Mulțumesc și Uniunii Naționale a Executorilor Judecătorești, pentru că ne-a sprijinit și ne sprijină în continuare.

Acestea fiind zise, vreau să mulțumesc, în mod deosebit, dnei Brândușa Ștefănescu. Aici nu este vorba doar de sprijinul instituțional pe care l-am primit din partea diferitelor instituții. Este vorba de girul moral și girul profesional pe care ni-l acordă, de câțiva ani buni, dna Brândușa Ștefănescu și aș zice că acest eveniment este înnobilat prin prezența dumneaei. Le mulțumesc, de asemenea, celor care sunt alături de noi și, la momentul potrivit, vor avea câte ceva de spus.

Discursul domnului Valeriu Stoica cu ocazia Festivității de decernare a Premiilor Revistei Române de Drept Privat pentru anul 2019 was last modified: octombrie 27th, 2020 by Valeriu Stoica

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor:

Valeriu Stoica

Valeriu Stoica

Este doctor în drept magna cum laude, avocat, membru al Baroului Bucureşti, profesor universitar la Facultatea de Drept a Universităţii din Bucureşti, autorul a peste 80 de articole, studii şi lucrări de specialitate, publicate atât în România cât şi în străinătate.
A mai scris: