Discursul domnului Stan Tîrnoveanu cu ocazia Galei Legal Point nr. 1/2019

24 iul. 2019
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 411
 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

 

Campanie Craciun UJmag 2020

Stan Tîrnoveanu: Nu eram pregătit nici pentru premiu, nici pentru discurs, așa că voi mulțumi în numele practicienilor în insolvență din România pentru acest premiu și pentru rezistența de peste 20 de ani în această profesie. E adevărat că suntem percepuți de destul de mulți, ca formă, mai apropiați de juriști, însă vă spun că economiștii predomină profesia de practicieni în insolvență. Și este foarte corect așa. Din păcate, noi mergem mai ușor spre formă decât spre conținut. Practicienii în insolvență se ocupă de procedura eventuală a salvării societăților, și de aceea economiștii trebuie să prevaleze. Din păcate, în ultimul timp se apropie mai mult de formă, avem Ordonanța 88/2018, care spune că se execută și concursual, și individual, în același timp, ceea ce înseamnă că ne apropiem de formă. Dar nu-i nimic nou, a fost și OUG 114. Dacă facem o medie, cel puțin la trei zile am avut o stare de urgență care a generat o ordonanță de urgență.

Ce fac practicienii? Gestionează peste 150.000 de locuri de muncă afectate de insolvență. Asta este realitatea. De aceea economiștii predomină, și zic eu că în mod corect.

Îmi doresc ca în viitor fondul să prevaleze asupra formei; să înțelegem că trebuie să ascultăm, că trebuie să apreciem și că trebuie să iertăm. Îi iertăm pe cei care nu ne apreciază; îi apreciem pe cei care ne apreciază. Și lucrurile vor merge înainte, pentru că profesia este necesară și utilă economiei. Vă mulțumesc.

Discursul domnului Stan Tîrnoveanu cu ocazia Galei Legal Point nr. 1/2019 was last modified: iulie 19th, 2019 by Stan Tîrnoveanu

Vă recomandăm:

Despre autor:

Stan Tîrnoveanu

Stan Tîrnoveanu

Este Partener Senior în cadrul societății de avocați Zamfirescu Racoti & Partners și Partener coordonator în cadrul firmei de insolvență ZRP Insolvency.
A mai scris:

Abonează-te la newsletter