Discursul domnului Ionuț-Florin Popa cu ocazia Festivității de decernare a Premiilor Revistei Române de Drept Privat pentru anul 2020

25 oct. 2021
1 vot, medie: 5,00 din 51 vot, medie: 5,00 din 51 vot, medie: 5,00 din 51 vot, medie: 5,00 din 51 vot, medie: 5,00 din 5 (1 votes, average: 5,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 70

Cred că toată lumea își poate da seama că, atunci când un rezultat este anticipat, este bănuit, atunci secretul e mult mai mic spre inexistent. Așa încât s-ar putea să nu fie o surpriză că acest premiu este acordat domnului profesor Liviu Pop pentru volumul al treilea al Tratatului de drept civil. Obligațiile, dedicat raporturilor obligaționale extracontractuale.

M-am întrebat ce semnificație poate să aibă un premiu. Și mi-am dat seama că, oficial vorbind, „premiu” înseamnă recompensă sau distincție. Dar niciuna din cele două nu i se potrivește domnului profesor Liviu Pop. Mai degrabă i s-ar potrivi o asimilare a ideii de recunoștință. Acest premiu este proba recunoștinței noastre, a cititorilor, pentru continua activitate științifică a domnului profesor Liviu Pop, materializată în acest volum de excepție.

Premiul „Traian Ionașcu”, decernat pentru cea mai bună carte a anului 2020 din domeniul dreptului privat, a fost acordat în colaborare cu Uniunea Națională a Executorilor Judecătorești din România. Câștigătorul premiului a fost anunțat de către dl prof. univ. dr. Ionuț-Florin Popa, care a făcut publică alegerea câștigătorului de către juriu după analizarea celor patru nominalizări. Merituosul câștigător a fost prof. univ. emerit, dr., acad. Liviu Pop, cu lucrarea Tratat de drept civil. Obligațiile, vol. III, Raporturile obligaționale extracontractuale, Ed. Universul Juridic, 2020.

* Fragment din alocuțiunea domnului prof. univ. dr. Ionuț-Florin Popa, cu ocazia Festivității de decernare a Premiilor Revistei Române de Drept Privat pentru anul 2020.

Alpha Phone POS aduce profesioniștilor din domeniul juridic 12 luni cu zero comision de administrare la pachetele Alpha Professional
Discursul domnului Ionuț-Florin Popa cu ocazia Festivității de decernare a Premiilor Revistei Române de Drept Privat pentru anul 2020 was last modified: octombrie 25th, 2021 by Ionuț-Florin Popa

Vă recomandăm:

Abonează-te la newsletter