Discursul domnului Ionuț-Florin Popa cu ocazia Festivității de decernare a Premiilor Revistei Române de Drept Privat pentru anul 2020

25 oct. 2021
1 vot, medie: 5,00 din 51 vot, medie: 5,00 din 51 vot, medie: 5,00 din 51 vot, medie: 5,00 din 51 vot, medie: 5,00 din 5 (1 votes, average: 5,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 181

Cred că toată lumea își poate da seama că, atunci când un rezultat este anticipat, este bănuit, atunci secretul e mult mai mic spre inexistent. Așa încât s-ar putea să nu fie o surpriză că acest premiu este acordat domnului profesor Liviu Pop pentru volumul al treilea al Tratatului de drept civil. Obligațiile, dedicat raporturilor obligaționale extracontractuale.

M-am întrebat ce semnificație poate să aibă un premiu. Și mi-am dat seama că, oficial vorbind, „premiu” înseamnă recompensă sau distincție. Dar niciuna din cele două nu i se potrivește domnului profesor Liviu Pop. Mai degrabă i s-ar potrivi o asimilare a ideii de recunoștință. Acest premiu este proba recunoștinței noastre, a cititorilor, pentru continua activitate științifică a domnului profesor Liviu Pop, materializată în acest volum de excepție.

Premiul „Traian Ionașcu”, decernat pentru cea mai bună carte a anului 2020 din domeniul dreptului privat, a fost acordat în colaborare cu Uniunea Națională a Executorilor Judecătorești din România. Câștigătorul premiului a fost anunțat de către dl prof. univ. dr. Ionuț-Florin Popa, care a făcut publică alegerea câștigătorului de către juriu după analizarea celor patru nominalizări. Merituosul câștigător a fost prof. univ. emerit, dr., acad. Liviu Pop, cu lucrarea Tratat de drept civil. Obligațiile, vol. III, Raporturile obligaționale extracontractuale, Ed. Universul Juridic, 2020.

* Fragment din alocuțiunea domnului prof. univ. dr. Ionuț-Florin Popa, cu ocazia Festivității de decernare a Premiilor Revistei Române de Drept Privat pentru anul 2020.

Alpha Bank Oferta Start-up este conceputa pentru activitati liberale si beneficiezi de ZERO cost timp de 12 luni
Discursul domnului Ionuț-Florin Popa cu ocazia Festivității de decernare a Premiilor Revistei Române de Drept Privat pentru anul 2020 was last modified: octombrie 25th, 2021 by Ionuț-Florin Popa

Vă recomandăm:

Abonează-te la newsletter