Discursul domnului Dragoș-Theodor Ivanovici cu ocazia Festivității de decernare a Premiilor Revistei Române de Drept Privat pentru anul 2021

13 oct. 2022
Vizualizari: 418

Domnule Profesor, înainte de a vă înmâna premiul și de a vă felicita pentru lucrare, o să vă mulțumesc pentru perspectiva idilică asupra profesiei de executor judecătoresc. Din păcate, cred că este, mai degrabă, o influență a pasiunii dumneavoastră pentru SF, pentru că am vrea noi să fim cea mai eficientă profesie din domeniul juridic, dar facem un pic mai mult decât încheieri de încetare a executării. Dar, altfel, ne-am înscrie perfect în teoria eficienței actului de executare, expusă mai devreme de doamna judecător Teohari.

Domnule Profesor, Uniunea Națională a Executorilor Judecătorești, avem onoarea să vă înmânăm acest premiu, „Traian Ionașcu”, pentru lucrarea Curs de teorie a actului juridic civil. Fiind un demers pedagogic, nu voi face aprecieri asupra conținutului, domeniul de activitate al executorilor judecătorești este în zona de procedură, însă suntem onorați să susținem, în continuare, astfel de demersuri publicistice și să sperăm că studenții vor fi bucuroși și-l vor citi cu multă atenție și și-l vor însuși.

Felicitări!

Domnul executor judecătoresc Dragoș-Theodor Ivanovici, președintele UNEJ, a decernat Premiul „Traian Ionașcu”, acordat în colaborare cu Uniunea Națională a Executorilor Judecătorești din România pentru cea mai bună carte a anului 2021 pe teme de drept privat.

* Fragment din alocuțiunea domnului Dragoș-Theodor Ivanovici, președintele UNEJ, cu ocazia Festivității de decernare a Premiilor Revistei Române de Drept Privat pentru anul 2021.

 

Discursul domnului Dragoș-Theodor Ivanovici cu ocazia Festivității de decernare a Premiilor Revistei Române de Drept Privat pentru anul 2021 was last modified: octombrie 14th, 2022 by Dragoș Ivanovici

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice