Discursul domnului Dragoș Popescu, fondator BusinessDrive, cu prilejul lansării ediției aniversare a cărții-fenomen „Antreprenoriat”, de Marius Ghenea

27 apr. 2021
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 295

Nicolae Cîrstea: Marius realizează un program – Mini MBA, dacă bine spun – împreună cu dl Dragoș Popescu, pe care-l invit alături de noi. Sunteți foarte apropiat cu Marius, ați avut proiecte importante, poate ne dați câteva lucruri din casă.

Dragoș Popescu: Mulțumesc. Marius și cu mine am absolvit, în același an, aceeași facultate – pe atunci vestita Facultate de Electronică și Telecomunicații din Institutul Politehnic București. Habar n-am avut lucrul ăsta până mult după aceea. El era mai silitor – am vrut să spun „mai tocilar” –, era șef de an; eu eram mai chiulangiu, așa că nu ne-am întâlnit în timpul facultății. L-am cunoscut pe Marius mult după aceea, cred că acum vreo nouă-zece ani. Eu cloceam de mai multă vreme ideea asta a unui program interactiv de dezvoltare de competențe manageriale și antreprenoriale și mergeam pe la evenimente, căutându-mi un partener. Și prin pleiada de „împletitori de cuvinte”, cum îmi place mie să-i numesc, la un moment dat am ascultat pe cineva care vorbea cu sens – și așa l-am cunoscut pe Marius. M-am dus la el, i-am făcut propunerea să colaborăm, m-am bucurat că a acceptat-o foarte repede, necondiționat… și așa a început programul menționat mai devreme. Școala noastră de business are acum peste o mie de absolvenți și ne bucură foarte tare că în felul ăsta reușim și noi să punem câte o cărămidă la dezvoltarea pe principii sănătoase a antreprenoriatului în România. Vă spuneam de evenimentele la care tot mergeam. Au trecut anii și, la un moment dat, participam la un alt eveniment de business și eram pe hol, stăteam de vorbă cu Dragoș Anastasiu, aici de față… și vine la noi cineva, se duce țintă la Dragoș și-i spune: „Scuzați că vă întrerup, dl Ghenea, m-ar interesa programul pe care-l faceți dumneavoastră.” Dragoș s-a prins și a arătat către mine, l-a îndrumat să vorbească cu mine. La care, omul se întoarce: „Mă scuzați că vă întrerup, dl Ghenea, aș avea câteva întrebări despre programul dumneavoastră…”. Ei, asta mie mi-a adus aminte despre episodul pe care poate vi-l mai amintiți, din Seinfeld, cu cei trei tenori – Pavarotti, Domingo și „the other guy”, pentru că era mai puțin notoriu și nu-și aminteau numele acelui „the other guy”. Marius are un număr de defecte… Păi de bine știți că toată lumea a spus… Primul cu care încep și care mă marchează profund este că nu-i place Depeche Mode; al doilea, că nu joacă baschet, deși poartă 45 la pantof; al treilea, că vorbește cu o fluență și o cursivitate care mă pune în imposibilitate să îl întrerup… Și, nu știu, și-a încărcat memoria de-a lungul vieții cu tot felul de lucruri nesemnificative – poate să ne spună anii de domnie ai lui Ioniță Asan sau înălțimea Vârfului Aconcagua. Cu toate aceste „defecte”, în contextul antreprenoriatului, atunci când probabil cei mai mulți dintre noi suntem asociați cu Marius Ghenea, trebuie să ne mulțumim cu titlul de „the other guy”. Vă mulțumesc.

Mai multe detalii despre eveniment, fotografii și înregistrarea video integrală sunt disponibile aici.

Discursul domnului Dragoș Popescu, fondator BusinessDrive, cu prilejul lansării ediției aniversare a cărții-fenomen „Antreprenoriat”, de Marius Ghenea was last modified: aprilie 27th, 2021 by Dragoș Popescu

Vă recomandăm:

Abonează-te la newsletter