Discursul domnului Dorin Ciobanu în cadrul Zilei practicianului în insolvență 2019 – Aniversare UNPIR 20 de ani

7 iun. 2019
Vizualizari: 1088

Nicolae Cîrstea: Îl invit pe dl Dorin Ciobanu, președinte ALARM, să adreseze cuvântul domniei-sale.

Dorin Ciobanu: Hristos a Înviat! Primind invitația din partea UNPIR, prin care ni s-a adus la cunoștință că va fi aniversarea în Palatul Regal, am gătit un discurs solemn, deoarece am să vorbesc din partea practicienilor din Republica Moldova, o altă țară, cu origine română:

Stimați prieteni! La aniversarea a 20 de ani, s-ar putea spune că evenimentul de azi este despre UNPIR. Totuși, noi credem că evenimentul dat ține și de practicienii în insolvență din Republica Moldova, care se află în parteneriat cu UNPIR. Că, până la urmă, noi toți suntem români. De aceea, înainte de orice, doresc să mulțumesc în primul rând UNPIR, pentru anii de activitate împreună și pentru bunele raporturi de respect și înțelegere. Participăm în această seară la un moment aniversar, pentru că în acest început de mai al anului 2019 se împlinesc două decenii de când UNPIR a început, și ea, să facă istorie. Se spune că istoria este scrisă de către învingători. Împreună am depășit dificultăți și ne-am dezvoltat. Respectiv, putem să revendicăm împreună niște rânduri la capitolul Istoria insolvenței. Eu știu că acestea vor fi despre respectul față de lucrul bine făcut, despre parteneriat și pasiune. De prea multe ori activitatea practicienilor în insolvență a fost asociată cu câștigul facil și cu idealuri false. Și de prea puține ori s-a vorbit despre muncă intensă, responsabilitate și respect. Noi asta am învățat, în cei 20 de ani, de la dumneavoastră, partenerii noștri – și pentru asta vă mulțumesc din nou.

Totuși, UNPIR nu s-ar putea dezvolta fără devotamentul echipei sale. Dacă relațiile UNPIR, la 20 de ani, ar însemna un pas înainte, prima care a făcut acest pas este echipa UNPIR. Dorim echipei UNPIR la mulți ani, deoarece, ca și pasărea Phoenix, aceasta simbolizează renașterea!

Activând alături de echipa UNPIR, am căpătat, totuși, o certitudine. Știu că, oricât de tulburi sunt vremurile, vom putea să ne păstrăm claritatea și să găsim direcția potrivită. Suntem norocoși că v-am cunoscut, suntem bucuroși că suntem astăzi împreună, vă dorim să fiți și să fim uniți mereu, pentru că, cum se spune la români, în unire e puterea.

Ce-aș mai spune? V-aș spune o istorioară. Dacă suntem cu un pahar de vin… Într-o zi, un practician în insolvență, luând copilul de la grădiniță, a plecat la birou să gătească un raport pentru a doua zi, că avea de prezentat la instanța de judecată. Iar copilul, plictisindu-se, tot îl dojenea pe tatăl lui, ca să se joace cu el. Iar tatăl lui, ca să aibă un pic de răgaz, a rupt o filă dintr-o revistă, unde era inserată harta lumii, a rupt-o bucățele și i-a dat-o copilului să o lipească, să o facă înapoi cum era. Mirarea cea mare a fost când, peste 10 minute, copilul a adus harta lipită conform originalului. Iar la întrebarea lui taică-su cum a făcut-o, copilul a spus: „Pe dosul filei era desenat un chip de om. Și m-am gândit, în felul meu, că, dacă omul va fi corect, și lumea va fi corectă.”

Reieșind, din filmulețul pe care l-am văzut, că la data constituirii UNPIR, adunarea a avut loc în cadrul unei întreprinderi, iar la 20 de ani deja suntem în sala regală, la 20 de metri de tron, asta încă o dată ne demonstrează că UNPIR a evoluat. La 20 de ani, vă dorim să fiți corecți în viitor precum ați fost, iar lumea împrejur să fie mai bună cu voi.

Nicolae Cîrstea: Văd că aveți și un cadou, dle președinte…

Dorin Ciobanu: Da. Vreau să atrag atenția că anul trecut ALARM a aniversat 10 ani de la înființare și, reieșind din faptul că acum UNPIR are 20 de ani, am pregătit un cadou, iar din Moldova noi putem să venim doar cu vin, de aceea am adus un cadou cu vin de maturitate de 20 de ani, colecție sovietică… să nu uitați originea, până la urmă; și un vin de 10 ani, să vedeți cum se face vinul în perioada capitalistă.

Nicolae Cîrstea: Vă mulțumim mult, dle Dorin Ciobanu…

 

Discursul domnului Dorin Ciobanu în cadrul Zilei practicianului în insolvență 2019 – Aniversare UNPIR 20 de ani was last modified: iunie 7th, 2019 by Dorin Ciobanu

Jurisprudență

Vezi tot

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice