Discursul domnului Dan-Adrian Cărămidariu cu ocazia Festivității de decernare a Premiilor Revistei Române de Drept Privat pentru anul 2021

12 oct. 2022
Vizualizari: 643

Bună seara stimat prezidiu, stimate dle prof. Stoica, dle prof. Bob Focșan, dle prof. Rizoiu, dle prof. Cercel, distins auditoriu, stimați colegi!

Vreau să mulțumesc mai întâi acelor distinși membri ai juriului care au considerat că modesta mea contribuție merită această onoare. Este o mare onoare care mi se face și pentru care sunt recunoscător. N-am să vorbesc despre lucrarea în sine, nu pentru că n-aș ști ce am scris, ci pentru că nu-mi face o deosebită plăcere să vorbesc despre mine. Am să mă rezum prin a mulțumi unor oameni fără a căror contribuție n-aș fi stat astăzi aici pe acest podium și n-aș fi primit acest onorant premiu.

Vreau să le mulțumesc mai întâi părinților mei și Alexandrei, care sunt acum la Timișoara și care ne privesc, cu siguranță, pentru tot sprijinul lor din acești ani. Vreau să le mulțumesc colegilor mei de la Facultatea de Drept din Timișoara și am să fac o foarte scurtă paranteză. Este pentru mine o îmbinare fericită faptul că primesc acest premiu în anul în care facultatea noastră împlinește 30 de ani. Este o facultate tânără, vârsta ei nu se compară cu vârsta venerabilei facultăți de peste drum. Eu însumi m-am alăturat acestei facultăți, am absolvit-o în 2013, și m-am alăturat corpului didactic în 2014-2015, sunt deja 8 ani, nu foarte mulți.

Vreau să mulțumesc mai întâi dnei prof. Irina Sferdian, conducătorul meu de doctorat. Vreau să mulțumesc mentorului meu, dl prof., decan al facultății, dl Lucian Bercea, care a inspirat această teză și care este un adept al analizei economice în dreptul privat, analiză pe care și eu încerc să o fac. Despre dl prof. Bercea atât de frumos a vorbit dl Stoica, ieri, cu ocazia unei conferințe, încât am să-mi permit să citez ceea ce a spus dl Prof. Stoica despre decanul meu. A spus că este un eminent cercetător al dreptului, este un pedagog și un constructor de instituții. N-am ce să mai adaug la aceasta. Pentru mine și pentru încă câțiva dl prof Bercea este cu siguranță, un model.

Vreau, de asemenea, să mulțumesc tuturor celor care în anul 2020 au analizat și au apreciat tema mea de doctorat, dintre care dl prof. Rizoiu este astăzi aici. Și el este un adept al analizei economice a dreptului. Eu nu sunt chiar așa de sigur că analiza aceasta economică va reuși să devină una dintre principalele direcții de cercetare în dreptul nostru privat. Dna notar Popescu a dat de înțeles mai înainte. Mi-aș dori să se întâmple așa, vă pot promite că voi încerca să contribui la asta.

Mulțumesc încă o dată pentru această onoare. Este un premiu care înseamnă foarte mult pentru mine. Mulțumesc!

Domnul av. dr. Dan-Adrian Cărămidariu a fost laureatul Premiului „Henri Capitant”, acordat împreună cu Uniunea Națională a Notarilor Publici din România și cu Asociația „Henri Capitant” – România pentru cea mai bună teză sau monografie juridică a anului 2021 pe teme de drept privat, pentru lucrarea Contractul standard în afaceri. O perspectivă de law and economics, apărută la Editura Universul Juridic, București, 2021. 

Fragment din alocuțiunea domnului Dan-Adrian Cărămidariu, cu ocazia Festivității de decernare a Premiilor Revistei Române de Drept Privat pentru anul 2021.

Discursul domnului Dan-Adrian Cărămidariu cu ocazia Festivității de decernare a Premiilor Revistei Române de Drept Privat pentru anul 2021 was last modified: octombrie 12th, 2022 by Dan Adrian Cărămidariu

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice