Discursul domnului Cătălin Andrei Dascăl în cadrul Adunării Generale a membrilor Filialei Bucureşti a UNPIR (20 aprilie 2018)

11 mai 2018
Vizualizari: 1158
 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Doamnelor și domnilor,

Spun încă o dată bună ziua tuturor, bună ziua invitaților, mulțumesc mult pentru participare, pentru că ați acceptat această invitație. Am să încep prin a-i mulțumi domnului dr. Adrian Majuru care este managerul Muzeului Municipiului București și care va avea o prezentare legată de unul din momentele aniversare, de unul din motivele pentru care ne-am întâlnit astăzi. O iau în ordinea așezărilor: domnul Nicolae Cîrstea – directorul grupului editorial Universul Juridic, damna Raluca Elena Ciubotaru- din partea colegiului director al Camerei Notarilor Publici București, doamna Valentina Burdescu – directorul Oficiului Național al Registrului Comerțului, doamna Gabriela Fierbințeanu – directorul Oficiului Comerțului București, domnul prorector, profesor univ. dr. Vasile Răileanu și, bineînțeles, la această adunare ne bucurăm și de prezența Consiliului Național de Conducere, evident, în frunte cu domnul președinte Niculae Bălan și cei doi vicepreședinți ai Uniunii Naționale a Practicienilor în Insolvență din România – doamna Anca Sârbu și domnul Florin Dragomir.

Așa cum spuneam, întâlnirea de astăzi este marcată de patru momente. Unul reprezintă, în mod evident, adunarea generală care este o adunare organizatorică a Filialei București, însă acest an, 2018, marchează și alte evenimente importante pentru noi, pentru fiecare dintre noi ca români, respectiv Centenarul Marii Uniri și am considerat de bună cuviință că este un prilej în care și noi să ne amintim de acest lucru și să-l sărbătorim. Un alt motiv al întâlnirii noastre este determinat de împlinirea, pe data de 15 aprilie 2018, a optsprezece ani de la înființarea Filialei București. La fel, alături de colegii mei, am apreciat că se impune să sărbătorim, pentru prima oară în istoria filialei, pentru că abia acum ne-am atins majoratul și sperăm să avem și maturitatea necesară dobândită pentru ca să sărbătorim și acest eveniment. Și, evident, nu în ultimul rând, orice astfel de întâlnire, care ne aduce împreună, este un motiv de bucurie, în care putem să schimbăm păreri despre profesiile noastre.

Pentru că, să spunem, principala temă este determinată de Marea Unire, care nu poate să ne îndemne la altceva decât la unitate, am încercat – și mulțumesc încă o dată și felicit colegii din consiliul de conducere și toți colegii de la Filiala București care au sprijinit acest eveniment – și am făcut în așa fel încât să avem și aceste participări din partea invitaților, să fie un răspuns pozitiv, pentru că am încercat să aducem ceea ce e aproape de noi, mediul universitar, să aducem profesii liberale, să fim împreună astăzi. Despre Registrul Comerțului cuvintele sunt prea puține deja, ar trebui să acordăm o calitate de membru permanent cu drept de vot în Adunare. Ne bucurăm și mulțumim pentru acest lucru, de o prezență constantă. Și, nu în ultimul rând, domnul Adrian Majuru, care a acceptat această invitație și-i mulțumesc foarte mult încă o dată, și care ne va bucura cu prezentarea ce va urma.

👍Vezi aici: Cum a fost la Adunarea Generală a membrilor Filialei București a UNPIR – 20 aprilie 2018

Este important să vedem această idee de unitate, pentru că e un lucru cert: împreună putem face mai multe și mai multe bune. La fel, legat de acest moment, istoria a dovedit, în experiența noastră profesională, că dacă încercăm să aducem mai multe profesii liberale împreună, lucrurile au avut efecte pozitive. Istoric, inclusiv în seminarii de pregătire profesională, anul trecut a fost un seminar de pregătire profesională pilot, să-i spunem așa, organizat la Constanța, de Filiala București împreună cu Filiala Constanța, în care au fost nu invitați, de această dată, ci participanți, coparticipanți și organizatori alături de noi, Camera Notarilor Publici, unde s-au dezbătut probleme legate de implicarea procedurilor de insolvență acolo unde noi, practicieni, ne „lovim” de cerințele notarilor și acolo unde notarii „se lovesc” de cerințele noastre. Ceea ce s-a întâmplat ulterior nu a fost decât pozitiv, pentru că s-au calificat multe aspecte din ceea ce înseamnă această activitate. În acest sens, evident că ne dorim ca acel program-pilot să fie dezvoltat în continuare. Nu vreau să sune ca și cum aș fi pus în fața faptului împlinit – am vorbit mai devreme cu domnul prorector și îi comunicam intențiile mele de a încerca, în cursul acestui an, să avem seminarii de pregătire profesională, colocvii, organizate, de această dată, și spre mediul economic, pentru că suntem foarte mulți avocați în profesia de practician în insolvență, dar suntem și foarte mulți economiști în această profesie. Și este bine să abordăm absolut toate tematicile și vom încerca să dezvoltăm și să organizăm astfel de seminarii tot în această idee de uniune a profesiilor liberale, împreună cu CECAR. Am discutat cu CECAR, cu domnul președinte Aurel Andrei, președintele filialei CECAR București, care din păcate nu a putut fi prezent astăzi, m-a rugat să transmit către toți membrii din Filiala București și către toți participanții la acest eveniment intenția fermă și dorința de a colabora și a organiza împreună astfel de seminarii de pregătire profesională, pentru că, la fel, așa cum spuneam, suntem avocați și, cum suntem înscriși în barouri și în Uniunea Practicienilor, așa sunt și experți contabili, foarte mulți având profesia de practician în insolvență și care sunt și membri CECAR. Și atunci, aceste seminarii de pregătire profesională organizate împreună, sub o tutelă, o umbrelă care nu poate da greș niciodată – ASE –, în mod categoric va avea efectele pozitive dorite.

Încă o dată vreau să mulțumesc tuturor. La fel, foarte pe scurt, vreau să transmit și mesajul de prietenie, susținere, suport din partea domnului decan Ion Dragne, așa cum cel puțin avocații din sală știu, este în derulare Congresul UNBR, sunt foarte multe evenimente profesionale în această perioadă și evenimente care au făcut, într-un fel sau altul, ca participarea fizică să nu fie posibilă. Însă, în mod categoric, toți cei care au fost invitați – și sunt convins că și cei care n-au fost invitați din omisiunile noastre, pe care… învățăm, abia am ajuns la majorat, așa cum spuneam mai devreme, o să le îndreptăm. Astfel, sunt convins că și cei care n-au putut să fie fizic, ne-au transmis mesajul că sunt alături de noi și așteaptă să avem această continuitate în colaborarea profesiilor liberale.

Așa cum spuneam, nu vreau să insist foarte mult, de monopol nu se pune problema, la discuțiile mele, pentru că sunt convins că din invitați, discursurile și mesajul este mult mai substanțial, mai cu seamă că acel paradox, în care avocatul la bară vorbește liber, atunci când e în fața unei săli nu mai e chiar așa. Deși sunt bancuri că avocații nu au inimă, realitatea le contrazice: avem și noi sentimente și emoții și se dovedesc clar când suntem puși în fața unei săli atât de numeroase.

Și vreau să închei, înainte de a da cuvântul invitaților, prin a mulțumi, evident, membrilor din Filiala București, atât prezenți, cât și celor care n-au putut să fie prezenți astăzi în sală, pentru că e evident și cert că nu putem să organizăm absolut nimic în ceea ce privește Filiala București și să organizăm sub numele de Filiala București, dacă aceasta nu ar avea un număr de membri atât de mare.

Av. Cătălin Andrei Dascăl

Președintele Filialei UNPIR București

Discursul domnului Cătălin Andrei Dascăl în cadrul Adunării Generale a membrilor Filialei București a UNPIR (20 aprilie 2018) was last modified: mai 11th, 2018 by Cătălin Andrei Dascăl

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor:

Cătălin Andrei Dascăl

Cătălin Andrei Dascăl

Este avocat și practician în insolvență, președintele UNPIR, filiala București.
A mai scris: