Discursul domnului av. dr. Ion Dragne cu ocazia lansării Proiectului „Fii Avocat în Școala Ta!”

10 mai 2022
Vizualizari: 1049

Bună ziua! Bine v-am găsit!

Am să încep cu o glumă, președintele Uniunii noastre v-a invitat la aceste alegeri poate să optați să deveniți avocați. Ca decan al Baroului București, o să-i rog pe colegii mei să vă ia angajamentele scrise că vă veți face avocați… Am glumit și, evident, fiecare dintre dumneavoastră aveți libertatea de opțiuni. Dar, în urma întâlnirilor cu colegii mei, și suntem peste 300 de avocați, de toate vârstele, de toate formările profesionale, dacă veți vedea că unul dintre drumurile posibile din viața dumneavoastră profesională este și să vă faceți avocați, vă aștept în cel mai mare Barou din România, în care media de vârstă este sub 40 de ani, în care doamnele sunt cele care conduc, pentru că sunt majoritatea avocate, și nu avocați, în care democrația profesională este recunoscută și în care o să vedeți lucrările avocaților, avocați plăcuți, avocați deschiși, dornici să explice.

Avocații trebuie să fie și cu prezență în societate, pentru că vrem să spargem clișeele că avocații sunt rechini preocupați numai de bani, și sunt convins că aceia care au calități, întâlniți în sălile dumneavoastră de curs, vă vor demonstra că suntem preocupați să meargă societatea bine, suntem preocupați să vă formați frumos și responsabil și că întotdeauna să fii informat este dreptul cel mai la îndemână pentru a decide, inclusiv pentru a greși, dar cu mintea dumneavoastră. Sintagma „nu am știut”, de la o anumită vârstă, nu mai scuză pe nimeni. Din acest motiv, alături pe colegii mei, cred că, dacă ascultați cu atenție, veți putea să luați decizii în cunoștință de cauză, și lucrul acesta vă va ajuta în viață pe toate planurile.

Profit de ocazie ca, atunci când veți dori, în cadrul programului „Săptămâna Altfel” sau zilele deschise ale instituțiilor, să veniți la Baroul București, să o faceți cu plăcere, fiindcă avem o bibliotecă minunată în sediul Curții de Apel București, avem o sală frumoasă de festivități în clădirea Baroului, avem birouri frumoase, personal amabil, motiv pentru care și prin această invitație încerc să vă atrag spre profesia de avocat. După cum observați, îmi îndeplinesc fișa postului.

Mulțumesc tuturor invitaților care au fost prezenți printre noi, asta denotă și încrederea în program. În ceea ce mă privește, nu sper că programul va ieși bine, ci sunt absolut convins că va ieși bine, și singurul lucru pe care vreau să vă rog este să trageți de lectorii dvs. avocați din toate pozițiile, în sensul să-i întrebați, să profitați că sunt prezenți, să profitați că pot împărtăși experiențe practice, să vă lămurească practic despre vastele experiențe pe care le au pentru ca dumneavoastră să vă dați seama că și în afara cărții este bine să fii informat.

Mulțumesc încă o dată și succes!

* Discurs susținut cu ocazia lansării Proiectului „Fii Avocat în Școala Ta!”, derulat la nivel național de către Uniunea Națională a Barourilor din România și toate cele 42 de barouri din țară.

 

Discursul domnului av. dr. Ion Dragne cu ocazia lansării Proiectului „Fii Avocat în Școala Ta!” was last modified: mai 10th, 2022 by Ion Dragne

Jurisprudență

Vezi tot

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor:

Ion Dragne

Ion Dragne

Este managing partner al Dragne & Asociații, membru al Consiliului Baroului Bucureşti din anul 2007 și în prezent deține funcția de Decan al Baroului Bucureşti, fiind totodată membru al Consiliului U.N.B.R.
A mai scris: