Discursul domnului Alexandru Cristian Ștrenc în cadrul Galei Premiilor Uniunii Juriștilor din România pe anul 2019

0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 347

Recomandări

 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Diplomă de onoare pentru lucrarea „Dreptul brevetului. Tratat”, apărută la Editura Universul Juridic

Inteligența artificială în materie penală

Mulțumesc de invitația de a vorbi, voi fi extrem de scurt. Încep și sfârșesc cu o mărturisire: Dintre cei trei colegi care suntem prezenți, eu sunt singurul ne-jurist.

Și atunci, am să încerc să mă explic cumva, ce caut eu aici. Deci suntem într-o incintă pur juridică, la Uniunea Juriștilor din România, o carte care a apărut la Universul Juridic, cartea noastră se cheamă Tratat de dreptul brevetului, și eu sunt un inginer.

În fine, sunt un inginer, am lucrat mulți ani ca examinator la OSIM, am avut trei stagii de pregătire la Institutul Max Plank, de proprietate intelectuală, dar sensul micii mele luări de cuvânt este următorul: este adevărat că este drept, tratat de drept, dar se referă la o problemă cu multă tehnicitate, care se cheamă invenție. Deci titlu de proprietate pentru invenție.

Invenția asta are foarte mult caracter tehnic, aș zice că brevetul de invenție – dacă-mi permiteți o scurtă apreciere, poate de orientare inginerească – este undeva la 60%, poate, inginerie și 40% drept sau ceva fifty-fifty, ca să nu supărăm domeniile.

Și, ca să închei aici, aș vrea să spun că poate că asta este rațiunea faptului că această simbioză între un pur jurist, profesor de drept, dl profesor Gheorghiu, un doctor jurist și inginer, dna Bucura Ionescu, și eu, ca inginer, această simbioză între noi trei a făcut, sper, să putem pune la dispoziția publicului cititor de specialitate o carte care îmbină în mod, poate, fericit aspectele de drept cu aspectele de tehnicitate ale invenției.

Vă mulțumesc, vă doresc Crăciun fericit și la mulți ani!

Discursul domnului Alexandru Cristian Ștrenc în cadrul Galei Premiilor Uniunii Juriștilor din România pe anul 2019 was last modified: februarie 7th, 2020 by Alexandru Cristian Ștrenc
0 Shares

Recomandări

Vă recomandăm:

Despre autor:

Alexandru Cristian Ștrenc

Alexandru Cristian Ștrenc

Este doctor, inginer, fost director general adjunct și examinator al Oficiului de Stat pentru Invenții și Mărci (OSIM).
A mai scris:

Abonează-te la newsletter