Discursul doamnei Simona Miloș în cadrul Zilei practicianului în insolvență 2019 – Aniversare UNPIR 20 de ani

13 iun. 2019
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 536

Recomandări

 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Nicolae Cîrstea: Dna Cristina Rotaru este prof. univ. dr. la Universitatea din București și, înainte de a prelua funcția de director al INM, a fost judecător la Secția Penală a Înaltei Curți de Casație și Justiție.

Forumul Național de Drept Bancar, ediția a II-a

Pentru a crea o paralelă și o legătură directă, o voi invita pe dna Simona Miloș, președintele INPPI, să ne adreseze cuvântul domniei sale.

Simona Miloș: Bună seara. Vă spun că sunt atât de emoționată – am văzut mai devreme derulându-se aceste amintiri din copilăria mea profesională… 20 de ani de Uniune sunt și 20 de ani din activitatea mea în această uniune și, în mod firesc, în acest moment recunoștința mea se îndreaptă către cele două personalități dispărute în acești 20 de ani – dl președinte Arin Stănescu și dl profesor Ion Turcu – a căror muncă, al căror efort, al căror entuziasm au contribuit la ceea ce profesia noastră a ajuns astăzi. Și cred că toți trebuie să fim, în aceste momente, cu același sentiment de mulțumire pentru cei care au adus din entuziasmul lor pentru edificarea acestei profesii.

Ascultând-o pe dna director Rotaru mi-am dat seama că, într-adevăr, această profesie nu este una ușoară. Ne aflăm pe tărâmul celei mai conflictuale ramuri a dreptului – insolvența –, căci aici interesele contradictorii ale debitorilor și ale creditorilor se răsfrâng cel mai adesea asupra practicianului în insolvență și nu de puține ori am fost în mijlocul acestor interese și dispute, încercând o mediere, încercând să aducem la aceeași masă a negocierilor pe cei cu interese diametral opuse. Or, simpla poziție de practician în insolvență îl expune pe acesta criticilor; indiferent că vin din partea creditorilor sau din partea debitorilor. Întotdeauna această profesie va fi blamată pentru tot ceea ce iese rău. Și acest lucru s-a putut vedea. Sper, însă, că tot ceea ce am construit în acești 20 de ani – și mă refer în primul rând la solidaritatea autentică de breaslă, pentru că ea este cea care ne-a adus acum aici – să dovedească mediului de afaceri că profesia noastră este absolut indispensabilă sănătății unei economii. Și mai sper, profitând de faptul că avem parlamentari printre noi, că evoluția legislativă va înțelege principiile fundamentale ale insolvenței și că nu ne vom întoarce cu 20 de ani în urmă, când AVAS executa conturile unice ale debitorilor, ci vom merge, așa cum directiva europeană ce va fi adoptată sub președinția română a Consiliului Europei dispune. Vom prelua tot ceea ce ne duce înainte, și nu ceea ce ne duce cu 20 de ani în urmă. Mulțumesc frumos.

Nicolae Cîrstea: Mulțumim, Simona.

 

Discursul doamnei Simona Miloș în cadrul Zilei practicianului în insolvență 2019 – Aniversare UNPIR 20 de ani was last modified: iunie 13th, 2019 by Simona Maria Miloș
0 Shares

Recomandări

Vă recomandăm:

Abonează-te la newsletter