Discursul doamnei prof. Monica-Cristina Anisie cu ocazia conferinței de închidere a Proiectului „Fii Avocat în Școala Ta!”

14 iun. 2022
2 voturi, medie: 5,00 din 52 voturi, medie: 5,00 din 52 voturi, medie: 5,00 din 52 voturi, medie: 5,00 din 52 voturi, medie: 5,00 din 5 (2 votes, average: 5,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 158

Copyright foto: Facebook

Vă mulțumesc frumos pentru invitație!

Poate vă întrebați ce caut eu, astăzi, aici? A dezvăluit o mică parte doamna Racoviceanu mai devreme, însă vreau să vă spun ceva. Mai devreme, amintea domnul Daniel Fenechiu, colegul meu senator, despre faptul că, acum 10 ani, s-a mai întâmplat acest lucru. Pe atunci eram un inspector școlar general la București. Deci, iată, acum revenim la acest proiect. În același timp, sunt o susținătoare a introducerii în școală a competenței ce vizează educația juridică. Și, da, sunt responsabilă de faptul că acest lucru s-a întâmplat în octombrie 2021, știți foarte bine, s-a modificat Legea Educației în acest sens, iar legea a fost promulgată de Președintele României. Deci, acum, domnule ministru, la treabă, din partea Ministerului Educației!

De asemenea, acum două săptămâni, alături de colegii mei din Senat, am votat împreună o inițiativă legislativă care îmi aparține, și anume ca toți consilierii juridici să poată să predea educație juridică în mediul preuniversitar. De ce am luat această decizie? Pentru că puteau să susțină cursuri în sistemul de învățământ universitar, dar nu în cel preuniversitar. Ca atare, am venit, în felul acesta, și în sprijinul Ministerului Educației, pentru că, iată, oameni pregătiți ar putea să vină și să susțină cursuri pentru elevii din sistemul preuniversitar. Dacă tot am fost și responsabilă de faptul că în sistemul preuniversitar s-a realizat acest proiect, responsabilă pentru că m-am implicat ca acest proiect să se întâmple la Inspectoratul Școlar al Municipiului București.

Vreau să vă mai mărturisesc și de ce sunt așa de apropiată față de dumneavoastră, și sotul meu este absolvent de Facultate de Drept, și fiica mea, deci vă dați seama, am o familie care mă împinge de la spate să fac lucruri în acest domeniu.

Dacă-mi permiteți, v-aș da un sfat, un sfat din perspectiva profesorului. Eu merg zilnic la școală printre elevi și știu și ce le place, și ce nu, și v-aș sfătui, de la partea teoretică, să treceți și la partea practică. Să simulați niște procese, să-i duceți într-o sală de judecată, să vadă pe viu, cum se spune, ce înseamnă lucrul acesta. Scuzați-mă că mi-am permis acest lucru, dar știu de la elevi ce vor ei să vadă, ce vor ei să simtă, de fapt, ce înseamnă acest lucru.

Vă mulțumesc, vă urez succes în continuare și sper ca lucrurile să fie din ce în ce mai bune. Vă aștept oricând cu propuneri și vă sunt alături!

Esti avocat, magistrat, notar, executor judecatoresc, practician in insolventa sau consilier juridic? Atunci ai nevoie de pachetul Alpha Bank dedicat profesionistilor

* Discurs susținut cu ocazia conferinței de închidere a Proiectului „Fii Avocat în Școala Ta!”, derulat la nivel național de către Uniunea Națională a Barourilor din România și toate cele 42 de barouri din țară.

 

Discursul doamnei prof. Monica-Cristina Anisie cu ocazia conferinței de închidere a Proiectului „Fii Avocat în Școala Ta!” was last modified: iunie 14th, 2022 by Monica-Cristina Anisie

Vă recomandăm:

Despre autor:

Monica-Cristina Anisie

Monica-Cristina Anisie

Este profesor și președinte, Comisia pentru învățământ, tineret și sport din Senatul României.
A mai scris:

Abonează-te la newsletter