Discursul doamnei Gilda Lazăr cu ocazia Galei Legal Point nr. 1/2019

12 iul. 2019
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 294

Recomandări

 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Bună ziua. De fiecare dată mă ia prin surprindere invitația asta, pentru că eu nu am pregătit nimic, dar mă bucur mult să fiu cu dumneavoastră aici, astă seară. N-am mai fost la Clubul BNR de mulți ani, de la o aniversare a d-lui guvernator, deci e, așa, ca o întoarcere acasă, iar pe vremuri cred că veneam aici și la conferințele de presă, unde îl ascultam tot așa, cum povestea molcom și, din când în când, mai arunca o poantă. Are dumnealui un umor cu totul și cu totul special. M-am hotărât mai demult să contribui la această revistă, pentru că e o revistă frumoasă, e o revistă de interviuri, e o revistă echilibrată, nu are niciun fel de încrâncenări; nu este o revistă de dezbatere juridică. Deci poate fi un reper de frumusețe jurnalistică. Și atunci am zis ok, fac un efort și încerc să fiu alături de această echipă.

Conferința națională „Prevenirea și combaterea spălării banilor”. Impactul noii legi asupra profesiilor liberale

Textul meu din acest număr se numește „S-a rupt și ața care leagă timpul” – e un citat din Hamletul lui Dodin, care s-a jucat la Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu. Este, cumva, o reflecție despre adâncirea faliei dintre generații, pe care începem să o simțim din ce în ce mai tare. Este o perioadă în care referințele se schimbă și fundamentele se uită și o perioadă în care avem mare nevoie de repere. Așa că dl guvernator pentru noi este un reper și continuitatea este foarte importantă. E de mult o instituție. Nu putem povesti despre dumnealui în termeni anecdotici… deși mie mi-ar plăcea să povestesc niște amintiri din trecut, despre cum discutam noi despre posibilitatea primului ATM în România, de exemplu…

Da, suntem încă tineri și dacă dl guvernator este acolo, în această poziție, din 1990-‘91, deci de la început, eu sunt într-o industrie tot așa, la fel de rău văzută ca și industria bancară, de vreo 22 de ani, deci zic că această continuitate înseamnă ceva – înseamnă stabilitate. Și faptul că dumnealui continuă, deci e la începutul unui nou mandat, ne dă speranță că anumite instituții vor rămâne în România constante și consecvente. Dl guvernator îmi aduce aminte un citat din Eminescu – i se potrivește foarte bine: „Egalitatea nu există decât în matematică”. Dânsul n-are egal. Vă mulțumesc frumos.

Discursul doamnei Gilda Lazăr cu ocazia Galei Legal Point nr. 1/2019 was last modified: iulie 12th, 2019 by Gilda Lazăr
0 Shares

Recomandări

Vă recomandăm:

Abonează-te la newsletter