Discursul doamnei Călina Jugastru în cadrul Conferinței [inter]naționale de Drept civil. Familia. Ediția a V-a

11 nov. 2022
Vizualizari: 605

Mulțumim foarte mult Doamnei Prodecan Andra Trandafir. Aș relua ideea cu care ați început dvs., faptul că pare că suntem deja într-o linie de tradiție. Așa este și ne bucură reîntâlnirea la acest eveniment care, iată dacă stăm să numărăm anii, identificăm debutul ca fiind în 2018. Deci da, ne încadrăm deja pe linia unei tradiții am spune.

Ne bucurăm să ne reîntâlnim în această familie a conferinței. Am inaugurat undeva această expresie „Familie a Dreptului Familiei”, în urmă cu câțiva ani. Este o familie construită cu migală și, desigur, cu sprijinul iubitorilor Dreptului Familiei.

Mulțumim tuturor celor care în fiecare toamnă, în fiecare an, își rezervă timp din timpul lor pentru acest eveniment. Mulțumim speakerilor pentru că ați vorbit și dumneavoastră despre programul științific. Mulțumim speakerilor care dau viață acestor zile de conferință cu teme extrem de actuale, de atractive, de interesante, care îndrăznim să spunem, anticipând puțin, acoperă un spectru vast al relațiilor de familie.

Suntem onorați să revenim în citadela universitară a Bucureștiului. Dacă rememorăm puțin, în 2019 eram tot la București, la lansarea Revistei de Dreptul Familiei, undeva într-o sală alăturată. Se știe deja, această Conferință de Dreptul Familiei este grefată pe Revista de Dreptul Familiei, iar în acest an, la cea de a V-a Ediție, putem spune că suntem la a II-a Ediție Internațională, inaugurată online anul trecut, întrucât, alături de speakerii români, beneficiem și de intervențiile speakerilor din străinătate. Tuturor le mulțumim.

Mulțumim, eu, personal, țin să mulțumesc în mod special colegilor mei mai tineri, cei 2 tineri inimoși care ne sunt alături, dl judecător Ioan Ilieș Neamț și dl consilier superior Bogdan Dumitru Moloman. Vă mărturisesc, din culisele muncii noastre, că sunt, nu doar plini de dăruire și inimoși, sunt extrem de competenți, iar contribuția domniilor lor este majoră și la consolidarea Revistei de Dreptul Familiei și la desfășurarea conferințelor noastre anuale.

Așadar, un program interesant. O simplă privire pe programul științific ne arată că intercalăm momentele lângă prezentări, lângă comunicările științifice. Avem și lansări de carte astăzi și mâine, lansarea celor 2 numere ale Revistei de Dreptul Familiei din 2022. Astăzi vom avea 3 momente în evenimentul de lansare. Lansarea volumului omagial dedicat dnei prof. Emese Florian, lansarea celei de-a VIII-a ediții a Cursului de Dreptul Familiei autor, prof. Emese Florian, și lansarea celei de-a III-a ediții a Cursului de Dreptul Familiei, autor dna prof. Marieta Avram.

Sperăm, așa cum s-a spus, să fie, nu doar interesant, dar să aducem și plus valoare, pentru că temele sunt interesante, de noutate și să știți că mă gândeam, văzând forma finală a programului, că nu greșesc spunând că sunt niște teme europene, pentru că veți vedea, se va aduce în discuție consistent, nu doar dreptul național, ci așa cum este și firesc, dreptul european.

Mulțumindu-vă tuturor, participanți, invitați, tuturor celor care ați făcut efortul ca astăzi să ne fiți alături, vă mulțumim și permiteți-mi să dau cuvântul în cele ce urmează dlui judecător Ioan Ilieș Neamț.


* Fragment din alocuțiunea doamnei Călina Jugastru în cadrul Conferinței [inter]naționale de Drept civil. Familia. Ediția a V-a.

Discursul doamnei Călina Jugastru în cadrul Conferinței [inter]naționale de Drept civil. Familia. Ediția a V-a was last modified: noiembrie 15th, 2022 by Călina Jugastru

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor:

Călina Jugastru

Călina Jugastru

Este doctor în drept și profesor universitar la Facultatea de Drept „Simion Bărnuţiu”, Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu.
A mai scris: