Discursul dlui Nic Bălan cu ocazia aniversării de 20 de ani a UNPIR Filiala București

1 apr. 2020
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 268

Recomandări

 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

20 de ani de profesionalism în profesie

Nic Bălan: Ce am putut să fac după trei mandate de președinte la București a fost să mă uit în stânga, în dreapta… și să zic: Cine ar putea să-mi fie succesor? Și l-am ales pe Cătălin… L-am ales așa, că am vorbit, a fost o aniversare pe care a organizat-o cu ocazia împlinirii a 10 ani a cabinetului de avocatură, și atunci am spus pentru prima dată că vreau să predau mandatul de președinte al Filialei București și că alesul meu este Cătălin. Dacă îl susțin, bine, dacă nu îl susțin, asta e.

Conferința națională de Drept Penal al Afacerilor, ediția a VIII-a, ON-LINE

Am avut șansa să aibă susținerea membrilor filialei și se apropie de un final de mandat cu realizări deosebite. I-am lăsat moștenire o sumă mare în fondul de lichidare, care pentru noi totdeauna a fost o problemă, cum să acoperim onorariile practicienilor care realizează venituri din zona societăților fără bunuri. Inițiasem atunci o serie de acțiuni de redistribuire a sumelor, pentru că la București se colectau sume mai mari și am distribuit și filialelor care, practic după un algoritm pe care l-am conceput noi, în consiliul de Conducere, nu aveau acces. Lucrurile s-au schimbat după ce am văzut, în mandatul pe care l-am avut acum, ca președinte, că nu este suficient și că sunt disfuncționalități în diverse regiuni, iar practicienii, unii dintre ei, își luau banii cam după 3-4 ani și după criterii uneori mai puțin curate, să zic.

Ei, ne-am propus să facem o procedură standard, cineva să coordoneze treaba asta din interior, să strângem banii la un loc și să-i distribuim în funcție de solicitări, astfel încât banii să ajungă la practicieni. Am rezolvat asta, acum avem un excedent, însă avem două mari probleme – problema rezolvării solicitărilor privind arhivarea și problemele de mediu. Cu arhivarea, să zic așa, ne mai descurcăm, un pericol mare este în continuare dat de problemele de mediu și acolo sumele sunt colosale. O să încercăm să facem ceva, așa cum am avut inițiative tot timpul și ne-au reușit, sperăm să rezolvăm și această problemă și să avem un parcurs care să îi mulțumească pe membrii noștri.

Filiala București este cea mai mare filială, cu cele mai bune rezultate și un standard pentru mulți practicieni. De multe ori cei din executiv, de la noi, ofereau soluții pentru diverse filiale. Am rămas în continuare în această zonă și vreau să spun că, după ce mi-am încheiat mandatul am fost cooptat în echipa de conducere a Filialei București, însă Cătălin a avut mandatul de președinte. Nu s-a pus niciodată problema fratelui mai mic sau… să-i spun eu ce trebuie să facă. Nu. Cătălin a zis eu am puteri depline, perfect. În limita mandatului meu, vă propun să facem așa, și așa, și așa… Și lucrurile s-au discutat și iată că această colaborare a dat rezultate foarte bune, eu așa cred. Cei care ne cunosc și sunt din Filiala București, cred că au văzut lucrul ăsta.

Le mulțumesc colegilor noi, mulțumesc și dnei Ileana, care a fost alături de mine, mandatul cu consulatul e chiar de excepție, ne gândim… e aproape și de Columbia… Dar arată foarte bine pentru noi, ca cineva să aibă asemenea expunere.

Mă opresc aici, vreau să avem două zile frumoase și o aniversare deosebită. Incidentul cu colegul nostru ne-a mâhnit teribil… asta e. Încă un cuvânt aș vrea să spun despre institutul de pregătire profesională. Simona a preluat mandatul de la început, de la înființare, și cred că nu există practicieni care să nu o cunoască pe Simona. Participă cu mare plăcere, cu entuziasm, se implică în rezolvarea problemelor care țin de legislație, este alături de noi și a fost o idee foarte bună asta.

Îi dorim să aibă mandat în continuare și este un nume care ne onorează.

Discursul dlui Nic Bălan cu ocazia aniversării de 20 de ani a UNPIR Filiala București was last modified: aprilie 1st, 2020 by Niculae Bălan

Recomandări

Vă recomandăm:

Abonează-te la newsletter