Discursul dlui Adrian Stoica cu ocazia Festivității de decernare a Premiilor RRDP pentru anul 2017

13 nov. 2019
Vizualizari: 3127

Doamnelor și domnilor profesori, onorat auditoriu. Nici prezența mea nu era anticipată astăzi, aici – sunt reprezentantul președintelui UNEJ, dl executor Marius Morari, care a trebuit să participe la un eveniment stabilit cu mult timp în urmă. Însă nu neg onoarea pe care mi-au făcut-o atât dânsul, cât și Consiliul UNEJ, de a fi prezent astăzi aici, alături de dumneavoastră. Dl profesor Marian Nicolae este, neîndoielnic, o figură marcantă în ceea ce privește modernizarea dreptului civil românesc, și nu numai, chiar și în ceea ce privește contribuția sa în privința dreptului procesual civil. Dl profesor Marian Nicolae este tipul de autor care, în momentul în care îi citești studiile, după parcurgerea lor, aceste studii te fac să gândești. Știm bine că în momentul de față se scrie foarte mult, sunt studii după care începi să râzi, sunt studii după care începi să plângi… Însă profesorul Marian Nicolae, într-adevăr, contribuie, în partea de doctrină, cu studii după care chiar te face să gândești; să gândești cu profunzime.

Nu aș vrea să monopolizez acest moment, aș dori să trec direct la fapte, deoarece, ca executor judecătoresc îmi permit să fiu pragmatic. Dle profesor, vă rugăm frumos, oferiți-ne onoarea să vă înmânez acest premiu. Cu felicitări.

Discursul dlui Adrian Stoica cu ocazia Festivității de decernare a Premiilor RRDP pentru anul 2017 was last modified: martie 27th, 2019 by Adrian Stoica

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor:

Adrian Stoica

Adrian Stoica

Este doctor în drept, prof. univ. și decan al Facultății de Drept și Științe Administrative a Universității „Ovidius” din Constanța, executor judecătoresc și consultant permanent al Biroului Executiv al Uniunii Internaționale a Executorilor Judecătorești.
A mai scris: