Discursul de deschidere al prof. univ. dr. Flavius Baias la Premiile RRDP pentru anul 2016

8 dec. 2017
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 1057

Doamnelor și domnilor,

Iată, că au trecut zece ani de când a început această frumoasă tradiție și au trecut zece ani de când sunt decan.

În urmă, cred, cu patru ani, când eram la a patra ediție – cred, dacă nu mă înșeală memoria (…) – cu ocazia aceleiași frumoase manifestări, că, iată, manifestarea inițiată de Universul Juridic și Revista Română de Drept Privat contrazice ceea ce știm că este o regulă românească: „Orice minune ține trei zile!”. Nu numai că a ținut mai mult de trei ani – iată, ține deja de zece ani de zile –, contrazicând, în același timp, o altă constantă a realității românești, cel puțin în ultimii ani, și anume că instituțiile sunt create pentru oameni și instituțiile, pe cale de consecință, țin atâta timp cât doresc oamenii să funcționeze.

Universul Juridic, Revista Română de Drept Privat dovedesc faptul că sunt instituții create de oameni, dar nu pentru ei înșiși, ci pentru destinatarii lor, pentru cei care se bucură de ceea ce fac și Revista Română de Drept Privat este un asemenea exemplu.

Alpha Phone POS aduce profesioniștilor din domeniul juridic 12 luni cu zero comision de administrare la pachetele Alpha Professional

A fost pomenit domnul profesor Marian Nicolae. Cred că, cu acest prilej, trebuie să-i mulțumim pentru tot ceea ce a făcut pentru această instituție, pentru că Revista Română de Drept Privat a devenit o instituție și duce mai departe tradiția inițiată de Editura Universul Juridic și de domnul profesor Marian Nicolae. Eu personal, deși e absent, îi mulțumesc.

Evident, trebuie să mulțumim echipei de la Universul Juridic, domnului profesor Valeriu Stoica, pentru faptul că a acceptat, fiind încă în primul an de „stagiu”, cum spunea Bogdan (Dumitrache), această dificilă, dar și frumoasă sarcină. Trebuie să-i mulțumim domnului director Nicolae Cîrstea, fostul nostru student; și, evident, doamnelor și domnilor, cum spun de fiecare dată, trebuie să vă mulțumim dumneavoastră, pentru că prin prezența dumneavoastră aici ați făcut posibilă continuarea acestei tradiții și evenimentul de astăzi. Vă mulțumesc! Și, pentru că (…) este astăzi o sărbătoare mare, vă spun tuturor la mulți ani, evident, cu o privire și cu o urare specială pentru cei care își sărbătoresc astăzi numele.

Vă mulțumesc, la mulți ani!

Decanul Facultății de drept din cadrul Universității din București
Prof. univ. dr. Flavius Baias

Discursul de deschidere al prof. univ. dr. Flavius Baias la Premiile RRDP pentru anul 2016 was last modified: decembrie 8th, 2017 by Flavius A. Baias

Vă recomandăm:

Abonează-te la newsletter