A intrat în vigoare Directiva 2014/17/UE privind contractele de credit oferite consumatorilor pentru bunuri imobile rezidențiale

30 mart. 2016
1 vot, medie: 5,00 din 51 vot, medie: 5,00 din 51 vot, medie: 5,00 din 51 vot, medie: 5,00 din 51 vot, medie: 5,00 din 5 (1 votes, average: 5,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 3024

Despre

  • Un nivel ridicat de protecție pentru consumatorii care încheie contracte de credit pentru bunuri imobile
  • Beneficiile consumatorilor
  • Beneficiile creditorilor

Recomandări

 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

În data de 21 martie 2016 a intrat în vigoare Directiva 2014/17/UE privind contractele de credit oferite consumatorilor pentru bunuri imobile rezidențiale și de modificare a Directivelor 2008/48/CE și 2013/36/UE și a Regulamentului (UE) nr. 1093/2010 .

Obiectivul respectivei directive este de a asigura un nivel ridicat de protecție pentru consumatorii care încheie contracte de credit pentru bunuri imobile. Prin urmare, directiva ar trebui să se aplice creditelor garantate cu un bun imobil, indiferent de scopul creditului, contractelor de refinanțare sau altor contracte de credit care ar ajuta un proprietar sau un proprietar parțial să își păstreze dreptul de proprietate asupra unui bun imobil sau teren, precum și creditelor al căror scop este achiziționarea unui bun imobil în unele state membre, inclusiv creditelor care nu presupun rambursarea capitalului sau, cu excepția cazului în care statele membre au în vigoare un cadru legislativ alternativ adecvat, celor al căror scop este furnizarea unei finanțări temporare între vânzarea unui bun imobil și achiziționarea altuia, precum și creditelor garantate pentru renovarea bunurilor imobile rezidențiale.

Monitor Dosare

Acesta este un pas important spre îmbunătățirea informației consumatorilor și încurajarea unor practici de creditare responsabile”, a declarat comisarul european pentru Servicii Financiare, Jonathan Hill, potrivit Agerpres.

Printre beneficiile consumatorilor amintim:

  • Informație prezentată mai clar prin introducerea unor Fișe informative standardizate la nivel european;
  • Garantarea unei anumite perioade de timp înainte de a începe creditul ipotecar printr-o perioadă de reflecție, un drept de retragere, sau amândouă;
  • Introducerea unor standarde europene pentru stabilirea eligibilității aplicanților pentru a nu apărea situații în care consumatorilor li se oferă credite pe care nu vor putea să le plătească;
  • Introducerea unor standarde de calitate și a unor reguli de conduită în afaceri care să garanteze acționarea creditorilor în interesul consumatorului.

Beneficiile creditorilor:

  • Toți creditorii vor fi obligați să ofere un set standard de informații asupra produselor pe care le oferă, creând un cadru de oportunități egale pentru operatori;
  • Introducerea unui Regim al pașapoartelor pentru intermediarii de credite care să permită creditorilor să ofere servicii prin piața unică a EU, încurajând activități transfrontaliere.

Directiva poate fi consultată integral, accesând EUR-lex, baza de date de legislație și publicații ale UE.

Sursa informațiilor este Comisia Europeană (www.ec.europa.eu).

A intrat în vigoare Directiva 2014/17/UE privind contractele de credit oferite consumatorilor pentru bunuri imobile rezidențiale was last modified: martie 30th, 2016 by Universul Juridic
0 Shares

Recomandări

Vă recomandăm:

Despre autor:

Universul Juridic

Universul Juridic

UniversulJuridic.ro reprezintă doar o mică parte din proiectul final ale cărui conținut și funcționalități vor fi într-o continuă dezvoltare, în funcție de necesitățile și dorințele dumneavoastră.

Abonează-te la newsletter