Din statisticile Uniunii rezultă că în ultimul an numărul economiștilor a depășit numărul juriștilor în profesie

18 apr. 2019
Vizualizari: 839

Nicolae Cîrstea: Suntem împreună cu Cătălin Dascăl, președinte al UNPIR Filiala București, Cătălin – o nouă ediție a Adunării Generale a UNPIR București; care ar fi concluziile la finalul întâlnirii de astăzi, 8 aprilie 2019?

Cătălin Dascăl: Bună ziua. Da, într-adevăr, o nouă adunare, firesc, cum este în fiecare an. Concluziile sunt unele pozitive, au exprimat unitatea, voturile au fost obținute pentru tot ce a însemnat prezentarea rapoartelor de activitate anterioare și pentru proiectele din 2019 – au fost aprobate cu unanimitate. Au fost discutate și alte proiecte, și cu propuneri din partea membrilor – într-un cuvânt, o adunare de succes; și spun asta mai cu seamă că a avut loc într-un mediu extrem de prietenos membrilor noștri. Pentru că, spuneam, din statisticile uniunii rezultă că în ultimul an numărul economiștilor a depășit numărul juriștilor în profesie. Astfel, ținând cont de această creștere, am reușit, împreună cu Universul Juridic, să organizăm această adunare în aula mare a ASE. Mai mult decât atât, am avut bucuria de a avea în deschiderea evenimentului pe dl Istudor, profesorul universității, rectorul ASE, alături și de mulți alți invitați din partea altor profesii liberale. Din mediul universitar a fost alături de noi și prietenul profesiei, dl prof. univ. dr. Augustin Fuerea, dar și reprezentanții profesiilor liberale cu care noi interacționăm, în activitatea noastră, respectiv CECCAR – l-am avut invitat pe dl președinte Aurel Andrei, al Filialei CECCAR București; am avut pe d-na Ababei, președintele ANEVAR; și am avut, bineînțeles, și reprezentanți din partea Camerei Notarilor Publici. O întâlnire de bun augur, cu discursuri frumoase, pro-profesie, pro-activitate – un succes, aș spune.

Nicolae Cîrstea: Anul acesta profesia de practician în insolvență împlinește 20 de ani, iar, pe de altă parte, Filiala București organizează Ziua Practicianului în Insolvență, pe 10 mai 2019. Puteți să ne spuneți câteva lucruri despre organizare, despre surprize sau mai puțin surprize, care li se pregătesc invitaților?

Cătălin Dascăl: Surprizele vom ține să rămână surprize. Într-adevăr, anul acesta este unul aniversar pentru noi – împlinim 20 de ani de la înființarea profesiei, nu e un an oarecare. Și la fel de adevărat este că Filiala București este, în acest an, gazda evenimentului organizat de către Uniune – Ziua Practicianului. Am reușit – și asta devoalăm, nu alte surprize –, vom serba cei 20 de ani de profesie pe data de 10 mai, o zi de însemnătate pentru România și regalitate; și nu oriunde – la Palatul Regal din București, de pe Calea Victoriei. M-aș rezuma doar la aceste surprize. E un an aniversar, sunt convins că lucrurile vor evolua către un eveniment profesional, cu invitați de marcă, (un eveniment) care să ne rămână în amintire pentru celebrarea celor 20 de ani de profesie.

Nicolae Cîrstea: Ce s-a mai întâmplat important în profesia de practician în insolvență și la filiala București, în ultimul an, de la ultima adunare generală?

Cătălin Dascăl: Foarte importante sunt consecințele modificărilor legislative. La nivel de filială, evident, am încercat să ne pregătim membrii astfel încât să poată să răspundă cu profesionalism acestor noi provocări. Avem această provocare cu Ordonanța 88 de anul trecut, cu executările silite ale creditorilor cu creanțe curente, cu privire la competență – sunt lucruri care deocamdată sunt proaspete, noi încercăm să centralizăm toate aceste spețe și să vedem care este practica definitivă a instanțelor. E oarecum prematur să vorbim de ceva concret în acest moment – sunt hotărâri și pro, și contra, și de declinare, și de menținere a competenței la judecătorul sindic. Vom vedea. E o chestiune care trebuie să evolueze. Altfel, administrăm fondul de lichidare, evident că noi colectăm date de la membrii noștri, cu privire la dificultățile pe care le întâlnesc în practică, la cheltuielile pe care trebuie să le avanseze și care trebuie decontate din fond. Vom veni la congresul din acest an cu propuneri concrete de modificare a statutului, astfel încât să putem să decontăm mai multe categorii de cheltuieli în activitatea profesională; congresul fiind a doua zi după Ziua Practicianului în Insolvență și fiind, la fel, aniversar – urmează a avea loc pe data de 11 mai la Palatul Știrbei.

Nicolae Cîrstea: Mulțumesc mult Cătălin Dascăl, președinte Filiala București a UNPIR, și așteptăm să ne revedem la Congres și la Ziua Practicianului în Insolvență 2019.

Cătălin Dascăl: Mulțumesc și eu și succes în toate!

 

Din statisticile Uniunii rezultă că în ultimul an numărul economiștilor a depășit numărul juriștilor în profesie was last modified: aprilie 18th, 2019 by Cătălin Andrei Dascăl

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor:

Cătălin Andrei Dascăl

Cătălin Andrei Dascăl

Este avocat și practician în insolvență, președintele UNPIR, filiala București.
A mai scris: