Posturi de conducere vacante pentru procurori în cadrul DIICOT

5 mart. 2015
Vizualizari: 1351

Despre

  • Procuror șef al D.I.I.C.O.T
  • Procuror şef al Biroului de informaţii clasificate
  • Procuror şef al Biroului de informare şi relaţii publice
  • Procuror şef al Serviciului teritorial Alba-Iulia
  • Procuror şef al Serviciului teritorial Târgu-Mureș

Conform comunicatului de presă publicat pe site-ul Ministerului Justiției, a fost demarat procesul de selecție pentru funcția de procuror șef al Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT).

Candidații trebuie să îndeplinească condițiile art. 54 alin. (1) și (2) din Legea nr. 303/2004.

Art. 54 alin. (1) prevede următoarele: „Procurorul general al Parchetului de pe lângă ICCJ, prim-adjunctul și adjunctul acestuia, procurorul general al Parchetului Național Anticorupție, adjuncții acestuia, procurorii șefi de secție ai acestor parchete, precum și procurorul șef al DIICOT și adjuncții acestora sunt numiți de Președintele României, la propunerea ministrului justiției, cu avizul CSM, dintre procurorii care au o vechime minimă de 10 ani în funcția de judecător sau procuror, pe o perioadă de 3 ani, cu posibilitatea reînvestirii o singură dată”.

De asemenea, art. 54 alin. (2) al aceluiași articol prevede: „Dispozițiile art. 48 alin. (10) – (12) [Alin. (10): Nu pot fi numiți în funcții de conducere judecătorii care au făcut parte din serviciile de informații înainte de 1990 sau au colaborat cu acestea ori judecătorii care au un interes personal, ce influențează sau ar putea influența îndeplinirea cu obiectivitate și imparțialitate a atribuțiilor prevăzute de lege. Alin. (11): Judecătorii care participă la concurs sau examen, precum și cei propuși pentru o funcție de conducere sunt obligați să dea o declarație pe proprie răspundere din care să rezulte că nu au făcut parte din serviciile de informații înainte de 1990 și nici nu au colaborat cu acestea, precum și o declarație de interese care se actualizează anual sau în termen de 15 zile de la apariția unei schimbări sau de la data la care judecătorul a luat cunoștință despre aceasta. Alin. (12): Înainte de numirea în funcțiile de conducere, Consiliul Național pentru Studierea Arhivelor Securității verifică și comunică, în termen de 15 zile de la solicitarea CSM, dacă judecătorul a făcut parte din serviciile de informații înainte de 1990 sau a colaborat cu acestea] se aplică în mod corespunzător”.

În cazul în care aceste condiții sunt îndeplinite, candidații vor depune următoarele înscrisuri:

„– C.V., conform modelului european;

– o scrisoare de intenție (maxim 2 pagini), care să cuprindă o scurtă prezentare a candidatului, detalii relevante despre experiența profesională (experiență în activitatea managerială, în investigarea unor cauze complexe sau în activitatea judiciară), calitățile care îl recomandă pentru ocuparea funcției.”

Aceste documente vor fi depuse la Ministerul Justiției până la data de 16 martie 2015, urmând ca procurorii să fie invitați, începând cu data de 17 martie 2015, la un dialog cu ministrul justiției.

Redăm declarația ministrului justiției, Robert Cazanciuc: „Îi încurajez pe procurori să participe într-un număr cât mai mare la acest proces de selecție și îi asigur că toți cei care prin rezultatele lor au dovedit capacitate de organizare, analiză și sinteză, capacitate de comunicare și anticipare, integritate și imparțialitate în activitatea profesională, au disponibilitatea de a lucra în echipă, vor avea șanse egale în a conduce o structură de parchet cu performanțe apreciate deopotrivă în plan intern și internațional”.

 

Conform unui alt comunicat de presa publicat pe site-ul DIICOT, instituția anunță disponibilitatea următoarelor funcții de conducere:

– procuror șef al Biroului de informații clasificate;

– procuror șef al Biroului de informare și relații publice;

– procuror șef al Serviciului teritorial Alba-Iulia;

– procuror șef al Serviciului teritorial Târgu-Mureș.

Candidaturile pentru aceste funcții vor fi însoțite de următoarele documente:

„– curriculum vitae;

– declarațiile prevăzute de art. 49 alin. (11) raportat la art. 48 alin. (11) din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecătorilor și procurorilor, republicată, cu modificările și completările ulterioare;

Conferința națională „Prevenirea și combaterea spălării banilor”. Impactul noii legi asupra profesiilor liberale

– un proiect privind exercitarea atribuțiilor specifice funcției de conducere pentru care procurorul candidează (conform prevederilor anexei la Hotărârea nr. 161/2011 a Consiliului Superior al Magistraturii – Secția pentru procurori, proiectul se va încadra într-o limită de 30 de pagini, iar anexele nu vor putea depăși 10 pagini. Planul și anexele vor fi redactate folosind caractere de 12, font Times New Roman, la distanță de un rând și jumătate);

– 10 lucrări întocmite de candidat în compartimentele în care și-a desfășurat activitatea;

– orice alte înscrisuri considerate relevante”.

Termenul-limită pentru depunerea candidaturii pentru aceste posturi este de 3 aprilie 2015.

Pentru mai multe detalii consultați comunicatul publicat de Ministerul Justiției privind alegerea procurorului șef DIICOT și anunțul publicat pe site-ul DIICOT privind funcțiile de conducere ale Birourilor de informații și Serviciilor teritoriale.

 

Posturi de conducere vacante pentru procurori în cadrul DIICOT was last modified: martie 5th, 2015 by Universul Juridic

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor: