DIICOT a dispus noi expertize în cazul „Caracal”

20 aug. 2019
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 342

Recomandări

 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Deschidem Revista din această seară cu o veste tristă pentru toți cei care l-au cunoscut și apreciat. Alpinistul Zsolt Torok, a fost găsit decedat, sâmbătă, în zona Vârfului Negiu din Munții Făgăraș, de către salvamontiști și jandarmi din județele Sibiu și Argeș, alertați de soția alpinistului. A plecat prea devreme dintre noi un om minunat, un sportive desăvârșit care și-a adus o contribuție semnifiativă la dezvoltarea alpinismului românesc și un mare patriot roman.

Ieri, Zsolt Torok a fost decorat post-mortem de președintele Klaus Iohannis.

Conferința națională de Drept Penal al Afacerilor, ediția a VIII-a, ON-LINE

„Președintele României, domnul Klaus Iohannis, a semnat marți, 20 august a.c., decretul de decorare post-mortem a alpinistului Zsolt Torok. Astfel, în semn de înaltă apreciere și recunoaștere pentru importantele performanțe sportive obținute de-a lungul timpului, pentru determinarea și pasiunea cu care și-a desăvârșit poziția de alpinist la nivel național și internațional, precum și pentru contribuția semnificativă adusă sportului românesc, Președintele Klaus Iohannis a conferit post-mortem Ordinul Național «Pentru Merit» în grad de Cavaler alpinistului Zsolt Torok”, anunță Administrația Prezidențială, scrie News.ro.

În cazul tinerelor disparate la Caracal, presa scrie despre noi probe care vor fi expertizate de Institutul Național de Medicină Legală „Mina Minovici” și Institutul Național de Criminalistică din cadrul IGPR.

„DIICOT precizează că în cauza care îl vizează pe inculpatul Gheorghe Dincă a fost dispusă expertizarea unor noi mijloace de probă în scopul evaluării valențelor probatorii ale acestora de către Institutul Național de Medicină Legală «Mina Minovici» și Institutul Național de Criminalistică din cadrul IGPR”, notează News.ro.

Adevărul scrie azi despre posibilitatea existenței a unei noi victime în acest caz.

„Pe de altă parte, a apărut și ipoteza privind o a treia victimă a lui Gheorghe Dincă, având în vedere că în mașina suspectului, Renault-ul gri folosit pentru serviciul ilegal de taxi, au fost găsiți doi cercei diferiț, iunul fiind recunoscut de familia Alexandrei, însă în privința celui de-al doilea planează încă misterul, nici familia Luizei nerecunoscându-i. Tot în mașină anchetatorii au mai găsit o poșetă mică, albastră, care nu aparținea nici Alexandrei, nici Luizei, aceste informații fiind cuprinse în rechizitoriul întorcmit de procurori și înaintat judecătorului odată cu propunerea prelungirii mandatului de arestare, propunere aprobată în cursul săptămânii trecute, de Tribunalul Olt”, notează Adevărul.

„Conform anumitor surse, continuă să fie depuse pe numele lui Dincă și plângerile de agresiune sexuală și viol, după ce șirul a fost deschis de femeia de 49 ani, din localitatea olteană Brâncoveni, care a mărturisit că ar fi fost violată de Dincă în primăvara 2019. (…) La sediul Poliției Caracal vor continua și astăzi audierile de martori, martori care vor sta chiar în fața procurorului de caz. Zilele trecute mai mulți vecini și cunoscuți de-ai lui Gheorghe Dincă au fost audiați, în cazul unor fiind, însă, necesară reaudierea, din cauza stării de ebrietate în care s-au prezentat”, mai scrie Adevărul.

Alexandru Cumpănașu a declarat luni că familia Alexandrei va contesta expertiza INML care a stabilit că fragmentele osoase găsite în locuința lui Dincă aparțin fetei, indiferent dacă se va emite sau nu un certificat de deces.

„Indiferent dacă se va da acest certificat de deces sau nu, (…) noi vom contesta în continuare această expertiză. Sunt din ce în ce mai convins că lucrurile nu stau deloc așa, eu cred că și din anchetele care se vor mai face (…) veți vedea că în Caracal sunt mulți oameni care au avut de-a face cu acest monstru, care au beneficiat de pe urma lui și eu vă garantez că (…) vom lupta până în pânzele albe pentru a afla adevărul”, a spus Cumpănașu la sediul Poliției Caracal, arată Agerpres.

Și tot Alexandru Cumpănașu a depus luni la Parchetul General o plângere penală în legătură cu amenințările pe care le-ar fi primit în ultima perioadă.

„Astăzi mă voi afla la Parchetul General pentru a adăuga informații care să ajute procurorii să facă lumină în cazul Alexandrei, dar și cu privire la alte persoane care mi-au adus la cunoștință infracțiuni similare comise asupra altor fete. Cu această ocazie, voi depune plângere penală și pentru amenințările primite la adresa mea în ultima perioadă”, a anunțat Cumpănașu pe Facebook, mai scrie Agerpres.

Presa mai scrie azi că România va primi noi migranți.

„Ministerul de Externe a anunțat că România a fost contactată recent de Comisia Europeană și, în urma discuțiilor, țara noastră va prelua 10 migranți din Malta aflați la bordul navei caritabile Open Arms. (…) Șase state, printre care și România, s-au oferit să preia imigranții aflați la bordul navei caritabile Open Arms, care nu a primit permisiunea de a acosta în porturile italiene, a anunțat premierul Italiei, Giuseppe Conte, potrivit Reuters. Astfel, spunea oficialul italian, cei aproximativ 150 de migranți aflați la bordul navei vor fi preluați de Franța, Germania, România, Portugalia, Spania și Luxemburg”, relatează Cotidianul.

Pachet: Principiile procedurei judiciare

Seară frumoasă!

DIICOT a dispus noi expertize în cazul „Caracal” was last modified: august 20th, 2019 by Claudiu Pamuc

Recomandări

Vă recomandăm:

Despre autor:

Claudiu Pamuc

Claudiu Pamuc

Este directorul editorial al revistei Legal Point.
A mai scris:

Abonează-te la newsletter