Concursul de desene și grafică „Anticorupție prin artă”

2 nov. 2016
Vizualizari: 2140

Direcția Generală Anticorupție, în colaborare cu Inspectoratul Școlar al Municipiului București, Centrul de Proiecte și Programe Educaționale și Sportive pentru Copii și Tineret București (PROEDUS) și Asociația Pro Democrația – Centrul Național de Coordonare, organizează, în perioada 24 octombrie – 8 decembrie 2016, prima ediție a concursului de desene și grafică cu tema „Anticorupție prin artă”, având ca obiectiv implicarea liceenilor în transmiterea mesajelor anticorupție.

Cu acest prilej, vă facem cunoscut regulamentul concursului, precum și condițiile de participare, cu mențiunea că premierea se va face pe 8 decembrie în cadrul Galei anticorupție organizată pentru marcarea datei de 9 decembrie – Ziua Internațională Anticorupție. Premiile vor consta în 20 de locuri în tabere pentru vacanța de vară 2017.

Regulamentul concursului

Concursul se adresează liceenilor din municipiul București care vor să se implice în transmiterea unui mesaj anticorupție.

Pentru a fi eligibile, lucrările înscrise în concurs trebuie să îndeplinească cumulativ următoarele reguli și condiții de participare:
– concurenții trebuie să completeze fișa de înscriere, pe care o vor transmite, în format letric și electronic pe adresa Șoseaua Olteniței nr. 390A, Sector 4, București, cu mențiunea Concurs, respectiv la adresa de e-mail prevenire.dga@mai.gov.ro;
– Data transmiterii fișei de înscriere, respectiv data poștei, constituie data înregistrării în concurs;
– Fiecare concurent poate participa cu maxim 3 creații, nepublicate în presă sau în alte medii de publicitate și nepremiate la alte concursuri din țară sau din străinătate;
– Este interzisă utilizarea de imagini, desene sau idei grafice care se regăsesc în campanii sau materiale de informare disponibile publicului în mediul on-line sau pe alte suporturi;
– Lucrările vor fi semnate pe verso cu: numele, prenumele, adresa concurentului, instituția din care provine, titlul lucrării, numărul de telefon și numele profesorului coordonator;
– Dimensiunile lucrărilor de artă plastică trimise vor fi format A2 sau A3;
– Tehnica folosită este la alegerea participanților (desen în creion, desen animat, tuș, peniță, pastel, cărbune, acuarelă, tempera, ulei, colaj, tehnici mixte etc.).

Nu vor fi acceptate lucrări care:
– conțin mesaje cu conținut injurios la adresa unor persoane sau instituții publice;
– promovează mesaje politice;
– utilizează mărci, logo-uri, însemne comerciale private sau informații de identificare, nume de persoane, adrese de e-mail etc.;
– au conținut explicit sau subliminal cu tentă sexuală;
– transmit mesaje referitoare la discriminarea de natură etnică, de gen, rasială, religioasă sau a persoanelor cu dizabilități.

Vor fi excluse materialele care transmit mesaje ce nu corespund imaginii pozitive cu care DGA dorește să se asocieze.

Modalități de transmitere a lucrărilor

Lucrările vor fi expediate până cel târziu la data de 22.11.2016, data poștei, la adresa: Șoseaua Olteniței nr. 390A, Sector 4, București, cu mențiunea „Concurs” – Cele transmise după această dată nu vor fi luate în considerare.

Odată cu trimiterea fișei de înscriere la concurs, participantul își dă acordul organizatorului de a utiliza lucrările, fără recompensă sau alte beneficii, la activitățile specifice de prevenire a corupției.
De asemenea, după încheierea concursului, drepturile de autor asupra creațiilor revin organizatorului.

Lucrările intrate în concurs NU se returnează; ele rămân în patrimoniul organizatorului și pot fi prezentate în expoziții publice sau reproduse în diverse publicații.

Criterii de evaluare
• originalitate;
• încadrarea în specificul concursului;
• claritatea transmiterii mesajului anticorupție;
• aspectul estetic și stilistic, unitatea compoziției.

Jurizarea lucrărilor
• Juriul va fi format dintr-un reprezentant DGA, un inspector școlar pentru educație permanentă, un inspector școlar pentru educație plastică și un reprezentant APD.
• Lucrările desemnate câștigătoare vor fi anunțate în data de 5 decembrie 2016, pe site-ul ISMB și prin adresă oficială a organizatorului concursului, în licee, prin intermediul departamentului I.S.M.B. – Compartimentul activități educative extrașcolare/educație permanentă.

Etapele jurizării
– Preselecția lucrărilor
– Jurizarea
– Premierea

Premii
Premiile acordate de organizator vor consta în 20 de locuri în tabere pentru vacanța de vară 2017.

Concursul “Anticorupție prin artă” este activitate în Proiectul „Lideri pentru Integritate”, derulat în parteneriat de Direcția Generală Anticorupție, PROEDUS și Asociația Pro Democrația, cu sprijinul Inspectoratului Școala la Municipiului București, în perioada martie – decembrie 2016 și își propune să conștientizeze și să formeze tinerii de liceu și studenții de la facultățile de drept, administrație publică și științe politice, pentru a deveni cetățeni model de integritate și moralitate, prin implicarea acestora în diverse activități și metode non-formale de prevenire a infracțiunilor de corupție. Activitățile principale ale proiectului constau în: sesiuni de informare în licee, evenimente educative-cultural-artistice, campanii anticorupție în mediul online, Școala de vară pentru studenți și marcarea Zilei Internaționale Anticorupție – 9 decembrie.

Sursa informației

Concursul de desene și grafică „Anticorupție prin artă” was last modified: noiembrie 2nd, 2016 by Universul Juridic

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor: