Desfășurarea celei de-a VIII-a conferință a EuRoQuod

20 oct. 2015
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 944

Despre

  • Camelia Toader
  • Alexandra Iuliana Paștiu
  • Horațiu Răzvan Radu
  • Asztalos Csaba
  • Bogdan Dumitrache
  • Liliana Palihovici
  • Diana Sima
  • Richard Himmer
  • Gabriela Florescu

În perioada 15 – 16 octombrie 2015 s-a desfășurat la Curtea de Apel Alba Iulia cea de-a VIII-a conferință a EuRoQuod, rețeaua națională de judecători coordonatori în materia dreptului Uniunii Europene, reiese din comunicatul de presă publicat de INM.

Invitatul de onoare al acestei conferințe a fost doamna profesor dr. Camelia Toader, judecător la Curtea de Justiție a Uniunii Europene, care în mod constant sprijină activitățile de formare ale INM și ale Euroquod. În prelegerea sa, doamna judecător Camelia Toader s-a referit la succesul metodelor de lucru ale Curții de Justiție a Uniunii Europene.

Lucrările au fost deschise de către doamna judecător Alexandra Iuliana Paștiu, președintele Curții de Apel Alba Iulia, gazda evenimentului.

În prima zi a conferinței domnul subsecretar de stat Horațiu Răzvan Radu, Agent al Guvernului României pentru Curtea de Justiție a Uniunii Europene, a prezentat, ca și în numeroase alte ocazii, problemele de actualitate din perspectiva Agentului guvernamental.

Discuțiile au continuat cu prezentarea domnului Asztalos Csaba, președintele Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării, care a răspuns ca de fiecare dată invitației membrilor rețelei și a dezbătut problemele actuale în materia nediscriminării.

Domnul Bogdan Dumitrache, formator al INM, a abordat problema clauzelor abuzive în contractele încheiate cu consumatorii, cu sublinierea aspectelor rezultate din jurisprudența recentă a CJUE.

Alpha Phone POS aduce profesioniștilor din domeniul juridic 12 luni cu zero comision de administrare la pachetele Alpha Professional

De asemenea, în cadrul lucrărilor conferinței, doamna judecător Liliana Palihovici, membru în EuRoQuod de la Curtea de Apel Iași, a analizat jurisprudența recentă a CJUE în materia Regulamentului (CE) nr. 44/2001 privind competența judiciară, recunoașterea și executarea hotărârilor în materie civilă și comercială. Problematica recunoașterii reciproce a sancțiunilor financiare a fost expusă de către doamna judecător Diana Sima, membru în EuRoQuod de la Tribunalul Alba.

Participanții la conferință s-au bucurat de prezența domnului Richard Himmer, referent juridic la Curtea de Justiție a Uniunii Europene, care a avut o intervenție privind protecția mediului în statele membre din perspectiva  jurisprudenței recente a Curții de Justiție a Uniunii Europene.

Dezbaterile au fost moderate de către doamna judecător Gabriela Florescu, formator al INM, care a intervenit pe parcursul lucrărilor conferinței și cu o prezentare în domeniul cooperării judiciare civile – Regulamentul (UE) nr. 650/2012 privind competența, legea aplicabilă, recunoașterea și executarea hotărârilor judecătorești și acceptarea și executarea actelor autentice în materie de succesiuni și privind crearea unui certificat european de moștenitor

INM mulțumește Curții de Apel Alba Iulia, tuturor invitaților care au susținut prelegeri și au contribuit la dezbateri pe marginea unor teme de interes pentru magistrați, precum și membrilor rețelei EuRoQuod pentru participarea la Conferință și pentru interesul manifestat pe parcursul desfășurării lucrărilor.

Sursa informației este comunicatul de presă publicat din INM (www.inm-lex.ro).

 

Desfășurarea celei de-a VIII-a conferință a EuRoQuod was last modified: octombrie 19th, 2015 by Universul Juridic

Vă recomandăm:

Despre autor:

Universul Juridic

Universul Juridic

UniversulJuridic.ro reprezintă doar o mică parte din proiectul final ale cărui conținut și funcționalități vor fi într-o continuă dezvoltare, în funcție de necesitățile și dorințele dumneavoastră.

Abonează-te la newsletter