Deputatul Dan Vîlceanu, propus de premier ca ministru al Finanţelor

16 aug. 2021
Vizualizari: 287

Începe o nouă săptămână, iar, pentru primarii din țară, rectificarea bugetară este prioritatea numărul 1. Pe fondul discuțiilor din coaliție, premierul Florin Cîțu a declarat sâmbătă că proiectul de rectificare bugetară nu va fi aprobat de Guvern dacă acesta nu va fi susținut de colegii din coaliție.

„Întrebat, într-o conferință de presă la Palatul Victoria, dacă proiectul de rectificare bugetară va fi aprobat în cazul în care nu va fi susținut de colegii de coaliție, Florin Cîțu a răspuns: «Nu, nu, bineînțeles că nu. Vreau să fie, să fim cu toții de acord»”, relatează Agerpres.

Disputele cu colegii de la USR PLUS referitoare la PNDL și înființarea programului de investiții „Anghel Saligny” sunt comentate în presă de premierul Cîțu. Acesta a declarat sâmbătă că prin PNDL „nu se plătesc primarii”, ci „companiile din România care lucrează”.

„«În ceea ce privește PNDL care este acum în derulare, PNDL 2, sunt facturi. Noi nu plătim primarii aici, plătim companii din România care lucrează. Dacă colegii noștri de la USR doresc ca acele companii să dea faliment să vină să spună acest lucru. Noi – și am spus din primul moment în care am preluat guvernarea în 2019, Guvernul precedent, dar și astăzi – ne plătim facturile. Statul român nu o să mai fie un stat care nu își plătește facturile. Când am preluat această guvernare erau facturi neplătite de șapte-opt luni de zile. Vom plăti facturile, despre asta este vorba», a spus șeful Executivului, într-o conferință de presă susținută la Palatul Victoria”, scrie Agerpres.

„Referindu-se la programul de investiții «Anghel Saligny», el a precizat că «nu are legătură cu primarii», el fiind un program care dezvoltă România. «Încă, în 2021, avem foarte multe localități care nu au lucruri de bază: canalizare și apă. Nu mai vorbim de asfalt», a subliniat Florin Cîțu”, mai arată Agerpres.

După rectificare, este posibil să avem și un nou ministru la Finanțe. Premierul Florin Cîțu îl propune pe deputatul Dan Vîlceanu. Premierul vrea ca Ludovic Orban să convoace BPN pentru validarea acestuia.

„O sa îi cer domnului președinte să convoace Biroul Politic Național. Am o propunere (…) Am văzut că domnia sa a făcut deja câteva propuneri. Propunerea mea este Dan Vîlceanu pentru Ministerul Finanțelor”, anunța, sâmbătă, Florin Cîțu, scrie România liberă.

„Deputatul Dan Vîlceanu a fost, între 2006 și 2009, președintele Organizației de Tineret a PSD din județul Gorj, președinte PDL Gorj, iar din 2015 este președinte PNL Gorj”, mai notează România liberă.

Bătălia electorală din interiorul PNL continuă cu un nou dosar.

„La 6 ani după plecarea din SUA, pe 21 iulie 2008, Florin Cîțu a fost chemat în instanță, în statul Iowa, pentru o datorie neplătită de 6.698,73 $ de pe un card de credit deschis la Maryland National Bank, N.A, unul dintre cei mai mari furnizori de carduri de credit ai Americii, scrie Mediafax, care a consultat dosarul. Florin Cîțu rămăsese cu datorii neplătite de aproape 7.000 de dolari la plecarea din SUA”, scrie Libertatea.

„Banca americană la care a rămas dator și-a vândut creanțele către firma de recuperare Clarke Jordan Financial LC.
Ulterior, firma de recuperare i-a cerut lui Florin Cîțu, într-un proces civil, peste 9.755,27 de dolari pentru că nu și-ar fi respectat angajamentele semnate, conform Mediafax. Însă procesul a trenat, pentru că Clarke Jordan Financial LC nu a reușit să dea de pârât”,
mai arată Libertatea, citând Mediafax.

După exodul medicilor și cadrelor sanitare din România, acum constatăm că Anglia devine una dintre destinațiile preferate ale profesorilor români.

În anul universitar 2018-2019, Marea Britanie avea cu aproape 50% mai multe cadre didactice din România decât cu patru ani înainte. România este una dintre țările din topul 20 al țărilor de origine a profesorilor universitari, potrivit unui raport realizat de Erudera.com. În urmă cu doi ani, predau la universități din Marea Britanie 1295 de români”, notează Libertatea.

Presa scrie și despre recent adoptata Strategie Militară a României prin care se reintroduce serviciul de militar în termen.

„Strategia Militară a României a fost aprobată printr-o hotărâre de Guvern și are la bază următoarele modificări: 8 brigăzi de manevră, 5 baze aeriene, o forță maritimă și o forță fluvială. Pe lângă aceste schimbări s-a hotărât și introducerea serviciului de militar voluntar în termen. Reintroducerea serviciului militar, dar sub formă de voluntariat, vine după ce s-a constatat că bazinul de rezerviști al Armatei Române s-a diminuat odată cu scoaterea serviciului militar obligatoriu, iar importanța dezvoltării unei rezerve instruite a devenit evidentă, după ce campaniile de recrutare a rezerviștilor voluntari nu au avut prea mult succes”, scrie Evenimentul Zilei, citând Pensionari.com.

Aeroportul din Târgu Mureș este primul din România care are un centru de vaccinare.

„Primul centru de vaccinare deschis într-un aeroport din România, în care călătorii și cetățenii aflați în tranzit se pot imuniza, a fost deschis vineri în Aeroportul «Transilvania» Târgu Mureș. «Am început vaccinarea cu Johnson&Johnson pe Aeroportul Transilvania». (…) Echipa mobilă a centrului de vaccinare Ungheni va asigura imunizarea cu vaccinul Johnson&Johnson în zilele și intervalele orare în care există curse pe aeroport. Vaccinul nu este dedicat strict persoanelor care decolează sau aterizează la Târgu Mureș, acesta fiind disponibil și pentru alți doritori”, relatează Știrile Transilvaniei.

Seară frumoasă!

Pachet: Codul administrativ comentat. Explicatii, jurisprudenta, doctrina. Volumul I si Volumul II
Deputatul Dan Vîlceanu, propus de premier ca ministru al Finanțelor was last modified: august 16th, 2021 by Claudiu Pamuc

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor:

Claudiu Pamuc

Claudiu Pamuc

Este directorul editorial al revistei Legal Point.
A mai scris: