Dentons a asistat Romgaz la finalizarea achiziției ExxonMobil Exploration and Production Romania Limited

4 aug. 2022
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 31

Dentons, cea mai mare firmă de avocatură din lume, a oferit asistență juridică companiei Romgaz în legătură cu finalizarea achiziției ExxonMobil Exploration and Production Romania Limited (EMEPRL), care deține drepturile de explorare, dezvoltare și producție pentru zona estică, zona de apă adâncă a perimetrului offshore XIX Neptun din Marea Neagră.

Această tranzacție va permite Romgaz să își îndeplinească obiectivele din strategia de dezvoltare pentru perioada 2021-2030.

Acest lucru vine în urma anunțului făcut de Dentons în luna mai a acestui an cu privire la asistența juridică acordată Romgaz în legătură cu achiziția acțiunilor EMEPRL, o tranzacție în valoare de 1 miliard de dolari.

Humphrey Douglas (partner, Londra) împreună cu Claudiu Munteanu-Jipescu (partner, București) au coordonat echipa internațională de fuziuni și achiziții, fiind asistați de Torquil Law (senior associate, Edinburgh), Olympe Bory (senior associate, Londra) și Parisa Ahmadian (associate, Londra), Elena Vlasceanu (counsel), Cristina Staicu (associate) și Renata Ionescu (associate) – București.

Humphrey Douglas a declarat: „Am fost extrem de încântați să lucram cu Romgaz la finalizarea acestei achiziții, o tranzacție importantă în portofoliul de expansiune al acestei companii. Colaborarea cu colegii noștri din București evidențiază relațiile transfrontaliere puternice pe care le avem, precum și angajamentul echipei Dentons de a sprijini proiectele sustenabile ale clienților noștri”.

Claudiu Munteanu-Jipescu a adăugat: „Suntem bucuroși că am încheiat cu succes această achiziție de referință pentru Romgaz. Este o tranzacție strategică pentru România în eforturile sale de a obține independența energetică și, mai mult, de a deveni un furnizor de securitate energetică pentru statele membre UE care se confruntă cu dificultăți de aprovizionare”.

Despre Dentons

Dentons este concepută să fie diferită. Cea mai mare firmă de avocatură din lume, cu 20.000 de profesioniști în peste 200 de locații din peste 80 de țări, Dentons își sprijină clienții, ajutându-i pentru a-și crește, proteja, opera și finanța afacerile. Prin abordarea policentrică și orientarea spre soluții aplicate, împreună cu angajamentul față de incluziune, diversitate, echitate și ESG, confruntăm status quo-ul pentru a ne concentra asupra a ceea ce contează cel mai mult pentru clienții noștri.

Dentons a asistat Romgaz la finalizarea achiziției ExxonMobil Exploration and Production Romania Limited was last modified: august 4th, 2022 by Universul Juridic

Vă recomandăm:

Despre autor:

Universul Juridic

Universul Juridic

UniversulJuridic.ro reprezintă doar o mică parte din proiectul final ale cărui conținut și funcționalități vor fi într-o continuă dezvoltare, în funcție de necesitățile și dorințele dumneavoastră.