Dentons a asistat NEPI Rockcastle la obținerea unei finanțări verzi de 200 de milioane de euro

12 apr. 2023
Vizualizari: 126

Dentons a oferit consultanță juridică celui mai mare investitor și dezvoltator de centre comerciale din Europa Centrală și de Est, NEPI Rockcastle, în obținerea unei finanțări în valoare de 200 de milioane de euro de la Erste Group Bank AG și Raiffeisen Bank SA. Este vorba despre un credit imobiliar verde, garantat.

Dentons a coordonat din punct de vedere juridic întreaga tranzacție de finanțare, începând de la etapa de structurare până la obținerea de către client a sumelor de bani aferente creditului. Echipa a fost condusă de Simona Marin (partener și coordonator al departamentului de drept financiar-bancar din cadrul Dentons București) și a fost compusă din Sandra Constantin (senior associate) și Alin Serea (associate) – avocați specializați ai practicii de drept financiar, Bogdan Papandopol (partner), Luiza Onofrei (senior associate) și Bianca Isache (associate) – avocați specializați ai practicii de drept imobiliar. Asistența pe drept olandez a fost asigurată de avocați ai departamentului de drept financiar-bancar din cadrul Dentons Amsterdam – Marcel Janssen (partner) și Daan Overwater și Iris van Noort (associates).

Împrumutul se încadrează în categoria finanțărilor verzi, îndeplinind criteriile de contribuție substanțială la atenuarea riscurilor climatice, deoarece atât Mega Mall cât și Promenada Sibiu beneficiază de certificări sustenabile „BREEAM In-Use”, calificativ Excellent, și de atestate de performanță energetică de Clasa A. Creditele „verzi” reflectă angajamentul NEPI Rockcastle de a îmbunătăți sustenabilitatea portofoliului grupului și de a reduce amprenta de carbon.

Eliza Predoiu, CFO al NEPI Rockcastle, a declarat: „Finanțarea verde de 200 de milioane de euro ne-a îmbunătățit poziția de lichiditate și a dovedit încă o dată angajamentul nostru pe termen lung față de sustenabilitate. Mulțumim tuturor părților implicate care au contribuit la realizarea acestui proiect de succes”.

Simona Marin a declarat: „Este un privilegiu pentru noi să fim din nou alături de NEPI Rockcastle într-o altă tranzacție importantă de finanțare verde. În decembrie anul trecut echipa Dentons a oferit asistență NEPI Rockcastle în finanțarea verde de 60 de milioane de euro pentru Ploiești Shopping City. Această nouă tranzacție evidențiază experiența Dentons în finanțări verzi și subliniază capacitatea echipei noastre de a gestiona proiecte transfrontaliere de finanțare în regiunea Europei Centrale și de Est din biroul Dentons din București”.

 

***

Despre Dentons

Dentons este concepută să fie diferită. Cea mai mare firmă de avocatură din lume, cu 21.000 de profesioniști în peste 200 de locații din peste 80 de țări, Dentons își sprijină clienții, ajutându-i pentru a-și crește, proteja, opera și finanța afacerile. Prin abordarea policentrică și orientarea spre soluții aplicate, împreună cu angajamentul față de incluziune, diversitate, echitate și ESG, confruntăm status quo-ul pentru a ne concentra asupra a ceea ce contează cel mai mult pentru clienții noștri.

 

Dentons a asistat NEPI Rockcastle la obținerea unei finanțări verzi de 200 de milioane de euro was last modified: aprilie 12th, 2023 by Universul Juridic

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor:

Universul Juridic

Universul Juridic

UniversulJuridic.ro reprezintă doar o mică parte din proiectul final ale cărui conținut și funcționalități vor fi într-o continuă dezvoltare, în funcție de necesitățile și dorințele dumneavoastră.