Dentons a asistat NEPI Rockcastle în mai multe finanțări bazate pe principii ESG, destinate investițiilor în portofoliul imobiliar NEPI Rockcastle și consolidării lichidităților grupului

19 iul. 2021
1 vot, medie: 5,00 din 51 vot, medie: 5,00 din 51 vot, medie: 5,00 din 51 vot, medie: 5,00 din 51 vot, medie: 5,00 din 5 (1 votes, average: 5,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 34

Dentons, cea mai mare firmă de avocatură din lume, a asistat NEPI Rockcastle Group, principalul investitor și dezvoltator de proprietăți comerciale din Europa Centrală și de Est, în legătură cu două finanțări care se încadrează în NEPI Rockcastle Green Finance Framework și strategia de sustenabilitate a grupului.

Prima finanțare  este un nou împrumut pentru proiecte verzi pus la dispoziție de International Finance Corporation, ca parte a programului de sprijin împotriva efectelor pandemiei Covid-19, și va fi alocat activelor verzi ale grupului din România. A doua finanțare este o extindere a unei facilități revolving existente, oferită de un sindicat de creditori condus de BRD – Groupe Société Générale S.A. și Garanti BBVA, prin care se introduc și elemente de ESG (Environmental, Social and Governance).  Aceste finanțări,  împreună cu alte credite revolving deja acordate grupului sunt menite să  consolideze lichiditatea grupului NEPI Rockcastle.

Prima facilitate revolving cu caracter ESG a fost încheiată de NEPI Rockcastle  în decembrie 2019. Aceste doua finanțări încheiate în luna iulie fac parte din strategia de finanțare verde adoptată de NEPI Rockcastle și urmează altor două facilități de credit revolving, extinse în ultimele șase luni, care de asemenea sunt legate de implementarea cadrului financiar verde al grupului. În total, portofoliul de împrumuturi verzi și/sau cu caracter ESG și de facilități revolving al NEPI Rockcastle ajunge la aproximativ  643.500.000 EUR.

Simona Marin, partener, care conduce echipa de banking a Dentons București, împreună cu Sandra Constantin, asociat în cadrul echipei, a oferit consultanță cu privire la toate tranzacțiile menționate mai sus, de la etapa de negociere a termenilor principali până la închidere tranzacțiilor, inclusiv în ceea ce privește alinierea acordurilor cu strategia verde a grupului NEPI Rockcastle. În ceea ce privește aspectele juridice ce țin de dreptul olandez, echipa a fost asistată de biroul Dentons Amsterdam, condus de partenerul Marcel Janssen și asociații Shivaughn Tets și Daan Overwater.

***

Despre Dentons

Dentons, cea mai mare firmă de avocatură din lume, îmbină talentul și experiența celor 20,000 de profesioniști, inclusiv 12,000 de avocați în mai mult de 200 de birouri din peste 80 de țări, cu provocările și oportunitățile globale. Abordarea policentrică a Dentons și orientarea spre soluții, angajamentul față de incluziune și diversitate, precum și serviciile recunoscute și premiate, confruntă status quo-ul pentru a promova interesele clienților.

Dentons a asistat NEPI Rockcastle în mai multe finanțări bazate pe principii ESG, destinate investițiilor în portofoliul imobiliar NEPI Rockcastle și consolidării lichidităților grupului was last modified: iulie 19th, 2021 by Universul Juridic

Vă recomandăm:

Despre autor:

Universul Juridic

Universul Juridic

UniversulJuridic.ro reprezintă doar o mică parte din proiectul final ale cărui conținut și funcționalități vor fi într-o continuă dezvoltare, în funcție de necesitățile și dorințele dumneavoastră.

Abonează-te la newsletter