Declaraţie privind obligaţiile de plată a contribuţiilor sociale, impozitului pe venit şi evidenţa nominală a persoanelor asigurate – aprobare (OMFP nr. 2165/2019)

27 mai 2019
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 649

Recomandări

 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

În M. Of. nr. 404 din 23 mai 2019 a fost publicat Ordinul MFP/MMJS/MS nr. 2165/837/743/2019 pentru aprobarea modelului, conținutului, modalității de depunere și de gestionare a formularului 112 „Declarație privind obligațiile de plată a contribuțiilor sociale, impozitului pe venit și evidența nominală a persoanelor asigurate”.

Vom prezenta, în continuare, conținutul acestui ordin.

Inteligența artificială în materie penală

Astfel, art. 1 menționează următoarele:

„(1) Se aprobă modelul și conținutul formularului 112 Declarație privind obligațiile de plată a contribuțiilor sociale, impozitului pe venit și evidența nominală a persoanelor asigurate, precum și anexele nr. 1.1 Anexa angajator și nr. 1.2 Anexa asigurat la aceasta, prevăzute în anexa nr. 1.

(2) Anexa nr. 1.1 Anexa angajator și anexa nr. 1.2 Anexa asigurat fac parte integrantă din formularul prevăzut la alin. (1).

(3) Se aprobă nomenclatoarele prevăzute în anexele nr. 2-5.

(4) Declarația prevăzută la alin. (1) este o declarație de impunere în sensul art. 1 pct. 18 din Legea nr. 207/2015 privind Codul de procedură fiscală, cu modificările și completările ulterioare.”

La art. 2 se aduce o completare cu privire la formularul evocat în art. 1 care trebuie depus conform cu instrucțiunile prezentate în Anexa nr. 6.

Totodată, art. 3 precizează că persoanele fizice și juridice care au calitatea de angajatori sau sunt asimilate acestora au obligația depunerii declarației prevăzute la art. 1 prin mijloace electronice de transmitere la distanță.

Art. 4 face referire la Anexa nr. 7 unde sunt menționate caracteristicile de editare, modul de difuzare, de utilizare și păstrare a formularului prevăzut la art. 1, în timp ce art. 5 adaugă faptul că Anexele de la nr. 1 – 7 fac parte integrantă din prezentul ordin.

În final, art. 6 evidențiază că prevederile din acest ordin se aplică începând cu obligațiile declarative aferente lunii aprilie 2019, excepție fiind pct. 9 din Anexa nr. 4  care se aplică începând cu obligațiile declarative aferente lunii mai 2019.

Nu în ultimul rând, art. 7 vorbește despre direcțiile de specialitate și structurile subordonate din cadrul Ministerului Finanțelor Publice, Agenției Naționale de Administrare Fiscală, Ministerului Sănătății, precum și de direcțiile de specialitate și structurile subordonate sau cele care funcționează sub autoritatea Ministerului Muncii și Justiției Sociale care vor duce la îndeplinire prevederile respectivului ordin.

Declarație privind obligațiile de plată a contribuțiilor sociale, impozitului pe venit și evidența nominală a persoanelor asigurate – aprobare (OMFP nr. 2165/2019) was last modified: mai 27th, 2019 by Redacția ProLege
0 Shares

Recomandări

Vă recomandăm:

Despre autor:

Redacția ProLege

Redacția ProLege

Rubrica ACTUALITATE LEGISLATIVĂ aduce la cunoştinţa utilizatorilor principalele schimbări legislative survenite recent în diverse domenii, înlesnind astfel activitatea de informare şi de cercetare desfăşurată de practicieni şi reducând semnificativ şi eficient timpul dedicat respectivei activităţi.

Abonează-te la newsletter