Declaraţia 600 ar putea fi trimisă prin poştă

23 ian. 2018
Vizualizari: 1861

Dacă liderul PSD, Liviu Dragnea, a declarat luni că, în 31 ianuarie, Guvernul va aproba o ordonanță de urgență pentru amânarea termenului de depunere a Declarației 600 până la 1 martie, ministrul Finanțelor, Ionuț Mișa, revine cu precizări.

„Analizăm posibilitatea de a se face plăți pe baza CNP-ului, fără a mai fi necesară deplasarea la sediul administrației fiscale. (…) Cele 208.000 persoane, care au obligativitatea de a depune această declarație, o pot trimite prin poștă”, a afirmat azi ministrul Mișa, scrie News.ro.

„Ministrul a afirmat că analizează și posibilitatea regularizării contribuțiilor datorate. Astfel, dacă după depunerea declarației, un contribuabil are venituri mai mici decât cele estimate, să aibă posibilitatea regularizării sumelor de achitat pe parcursul anului”, mai scrie News.ro.

Președintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat, luni, că impozitul pe venitul global va rămâne în programul de guvernare, precizând că, după ce Ministerul Finanțelor va face „o amplă și amănunțită” pregătire, se va putea avansa un termen pentru introducerea acestuia.

„«Întâi am făcut o prezentare succintă a discuțiilor pe care le-am avut cu partenerii de guvernare, cu conducerea PSD. În esență, ceea ce am transmis colegilor este următoarea idee: nu vor fi modificări majore nici în profunzime, nici ca întindere a programului de guvernare. Am convenit, cu cei de la PSD, să trecem în revistă mai degrabă angajamentele importante pe care le-am făcut și pe care dorim să le vedem transpuse în legislație și măsuri efective care să fie adoptate. Impozitul global pe venit, care a fost anunțat la începutul programului de guvernare, va rămâne în continuare, dar nu pot astăzi să vă dau un termen referitor la introducerea lui, pentru că Ministerul de Finanțe are de făcut o pregătire amplă și amănunțită. (…) Taxe și impozite noi, nu», a declarat Tăriceanu după ședința conducerii ALDE”, scrie Cotidianul.

Curtea Constituțională a României a luat azi câteva decizii.

„Curtea Constituțională a României a admis, marți, sesizarea președintelui Klaus Iohannis cu privire la legea care menține abrogarea suspendării funcționarilor publici trimiși în judecată”, notează Agerpres.

Și tot Agerpres scrie azi: „Curtea Constituțională a României (CCR) a amânat, marți, pentru 30 ianuarie, pronunțarea unei soluții asupra obiecțiilor de neconstituționalitate formulate de Înalta Curte de Casație și Justiție (ÎCCJ) și PNL cu privire la modificările aduse Legilor nr. 303 și 317”.

Presa scrie și astăzi despre politicienii care au probleme cu justiția.

„Înalta Curte de Casație și Justiție a respins, luni, contestația lui Radu Mazăre împotriva deciziei prin care s-a decis arestarea sa preventivă, decizia fiind definitivă. Prin urmare, mandatul de arestare emis în lipsă pe numele său rămâne valabil. Contestația lui Mazăre de emitere a mandatului de arestare a fost judecată la Completul de 5 judecători al ÎCCJ”, scrie News.ro.

„Instanța supremă a emis, la începutul lunii ianuarie, un mandat de arestare în lipsă pe numele fostului primar al Constanței, Radu Mazăre, care, în 30 decembrie, când trebuia să se prezinte la Poliție în cadrul controlului judiciar, a anunțat că a plecat în Madagascar, unde va cere azil politic”, mai precizează News.ro.

Fostul europarlamentar Adrian Severin a fost acuzat de trafic de influență.

„Judecătoria Sectorului 5 a admis, luni, solicitarea fostului europarlamentar Adrian Severin, condamnat la patru ani de închisoare pentru luare de mită și trafic de influență, de a fi pus în libertate, însă decizia nu este definitivă. În documentele depuse la instanță, Adrian Severin susține că întrunește condițiile cerute de lege, respectiv un comportament bun în detenție, dar și executatea a cel puțin o treime din pedeapsă. (…) Fostul europarlamentar Adrian Severin a cerut Judecătoriei Sectorului 5 să fie eliberat condiționat, după ce a executat aproape patru luni din pedeapsa de patru ani de închisoare, primită pentru luare de mită și trafic de influență”, scrie News.ro.

România anunță că va îndeplini toate obligațiile pe care le are față de partenerii din NATO, inclusiv cele privind trimiterea de trupe în teatrele de operații externe, a afirmat, marți, la Câmpulung Muscel, ministrul Apărării, Mihai Fifor.

„«România își va îndeplini toate obligațiile pe care le are față de partenerii noștri. (…) Am asigurat partenerii noștri atât de faptul că România își îndeplinește angajamentul de a aloca 2% armatei României, ceea ce am făcut și în 2017, și avem deja și în 2018, iar pe de altă parte arătăm angajamentul de a duce în continuare în teatrele de operații militarii români, atât pentru protecția forței, cât și pentru instruirea trupelor afgane», a declarat Fifor”, scrie azi Agerpres.

Seară frumoasă!

Declarația 600 ar putea fi trimisă prin poștă was last modified: ianuarie 24th, 2018 by Claudiu Pamuc

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor:

Claudiu Pamuc

Claudiu Pamuc

Este directorul editorial al revistei Legal Point.
A mai scris: