Deciziile de admitere pronunțate de CCR – decembrie 2018

3 ian. 2019
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 398

Recomandări

 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Decembrie 2018

Admiterea in profesiile juridice

Decizii admise în materie civilă

D.C.C. pronunțată în ședința din 18 decembrie 2018

Excepție de neconstituționalitateDispozițiile art. 27 din Codul de procedură civilă, în interpretarea dată prin Decizia ÎCCJ nr. 52/2018 sunt neconstituționale.

Decizii admise în materie penală

D.C.C. pronunțată în ședința din 5 decembrie 2018

Obiecție de neconstituționalitateSintagma „cu excepția organizațiilor cetățenilor aparținând minorităților naționale, membre ale Consiliului Minorităților Naționale” prevăzută la art. 4 alin. (2) lit. c) și art. 5 alin. (1) lit. i) din Legea pentru prevenirea și combaterea spălării banilor și finanțării terorismului, precum și pentru modificarea și completarea unor acte normative este neconstituțională.

Decizii admise în alte materii

D.C.C. pronunțată în ședința din 6 decembrie 2018

Excepție de neconstituționalitate

Sintagma „ori altor asemenea interese ale țării” prevăzută la art. 3 lit. f) din Legea nr. 51/1991 privind securitatea națională a României este neconstituțională.

 

Potrivit site-ului oficial (www.ccr.ro), în luna decembrie 2018, Curtea Constituțională a pronunțat mai multe decizii de admitere.

 

Obiecții de neconstituționalitate

 

D.C.C. pronunțată în ședința din 5 decembrie 2018

 

Prin Decizia pronunțată în ședința din 5 decembrie 2018, Curtea Constituțională, cu unanimitate de voturi, a admis obiecția de neconstituționalitate și a constatat că sintagma „cu excepția organizațiilor cetățenilor aparținând minorităților naționale, membre ale Consiliului Minorităților Naționale” din cuprinsul art. 4 alin. (2) lit. c) și art. 5 alin. (1) lit. i) din Legea pentru prevenirea și combaterea spălării banilor și finanțării terorismului, precum și pentru modificarea și completarea unor acte normative este neconstituțională.

 

👍Vezi și

 

Excepții de neconstituționalitate

 

D.C.C. pronunțată în ședința din 6 decembrie 2018

 

Prin Decizia pronunțată în ședința din 6 decembrie 2018, Curtea Constituțională, cu majoritate de voturi, a admis excepția de neconstituționalitate și a constatat că sintagma „ori altor asemenea interese ale țării” cuprinsă în art. 3 lit. f) din Legea nr. 51/1991 privind securitatea națională a României este neconstituțională.

 

👍Vezi și

 

D.C.C. pronunțată în ședința din 18 decembrie 2018

 

Prin Decizia pronunțată în ședința din 18 decembrie 2018, Curtea Constituțională, cu majoritate de voturi, a admis excepția de neconstituționalitate și a constatat că prevederile art. 27 din Codul de procedură civilă, în interpretarea dată prin Decizia nr. 52 din 18 iunie 2018, pronunțată de Înalta Curte de Casație și Justiție – Completul pentru dezlegarea unor chestiuni de drept, sunt neconstituționale.

 

👍Vezi și

 

Pentru a vedea comunicatele aferente respectivelor decizii vizitați site-ul Curții Constituționale (www.ccr.ro).

Deciziile de admitere pronunțate de CCR – decembrie 2018 was last modified: decembrie 31st, 2018 by Redacția ProLege
0 Shares

Recomandări

Vă recomandăm:

Despre autor:

Redacția ProLege

Redacția ProLege

Rubrica ACTUALITATE LEGISLATIVĂ aduce la cunoştinţa utilizatorilor principalele schimbări legislative survenite recent în diverse domenii, înlesnind astfel activitatea de informare şi de cercetare desfăşurată de practicieni şi reducând semnificativ şi eficient timpul dedicat respectivei activităţi.

Abonează-te la newsletter