Decizii de admitere pronunțate de Curtea Constituțională – IUNIE 2018

2 iul. 2018
Vizualizari: 1562

Decizia

Tipul deciziei

Sumar

D.C.C. pronunțată în ședința din 5 iunie 2018

Excepție de neconstituționalitateDispozițiile art. 56 alin. (1) lit. c) teza I din C. mun. sunt constituționale în măsura în care sintagma „condiții de vârstă standard” nu exclude posibilitatea femeii de a solicita continuarea executării contractului individual de muncă, în condiții identice cu bărbatul, respectiv până la împlinirea vârstei de 65 de ani.
D.C.C. pronunțată în ședința din 6 iunie 2018Obiecție de neconstittuționalitate

Legea pentru aprobarea O.U.G. nr. 55/2016 privind reorganizarea Companiei Naționale de Autostrăzi și Drumuri Naționale din România – S.A. și înființarea Companiei Naționale de Investiții Rutiere S.A., precum și modificarea și completarea unor acte normative este neconstituțională.

D.C.C. pronunțată în ședința din 6 iunie 2018

Obiecție de neconstittuționalitateDispozițiile Hotărârii Parlamentului României nr. 19/2018 pentru constituirea Comisiei speciale comune a Camerei Deputaților și Senatului privind analizarea și actualizarea cadrului normativ cu incidență în domeniul securității naționale
D.C.C.  pronunțată în ședința din 6 iunie 2018Obiecție de neconstituționalitate

Dispozițiile art. 1 lit. e) teza întâi din Hotărârea Parlamentului nr. 20/2018 privind constituirea Comisiei speciale comune a Camerei Deputaților și Senatului pentru elaborarea Codului administrativ sunt neconstituționale.

D.C.C. pronunțată în ședința din 19 iunie 2018

Excepție de neconstituționalitate

Dispozițiile art. 29 alin. (1) lit. c) din Legea nr. 656/2002 pentru prevenirea și sancționarea spălării banilor, precum și pentru instituirea unor măsuri de prevenire și combatere a finanțării terorismului în interpretarea dată prin Decizia ÎCCJ nr. 16/2016 privind pronunțarea unei hotărâri prealabile, în ceea ce privește subiectul activ al infracțiunii (pct. 2 din dispozitiv), sunt neconstituționale.

D.C.C. pronunțată în ședința din 21 iunie 2018

Obiecție de neconstituționalitateLegea pentru modificarea și completarea Legii nr. 334/2006 privind finanțarea activității partidelor politice și a campaniilor electorale este neconstituțională.
D.C.C. pronunțată în ședința din 21 iunie 2018Obiecție de neconstituționalitate

Hotărârea Parlamentului nr. 21/2018 privind numirea unui membru al Colegiului director al Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării este neconstituțională.

D.C.C. pronunțată în ședința din 28 iunie 2018

Obiecție de neconstituționalitate

Sintagma „ansamblul relațiilor sociale” din cuprinsul dispozițiilor art. I pct. 1 [cu referire la art. 1] și dispozițiile art. I pct. 26 [cu referire la art. 32, partea introductivă a alin. (1)], pct. 28 [cu referire la art. 32, partea introductivă a alin. (3)] și pct. 31 [cu referire la art. 33, partea introductivă a alin. (1)] din Legea pentru modificarea și completarea Legii nr. 535/2004 privind prevenirea și combaterea terorismului sunt neconstituționale.

 

Potrivit site-ului oficial (www.ccr.ro), în luna iunie 2018, Curtea Constituțională a pronunțat mai multe decizii de admitere.

 

D.C.C. pronunțată în ședința din 5 iunie 2018

 

Prin Decizia pronunțată în ședința din 5 iunie 2018, Curtea Constituțională, cu majoritate de voturi, Curtea Constituțională a admis excepția de neconstituționalitate formulată de către Curtea Constituțională, respectiv de către Tribunalul București – Secția a VIII-a conflicte de muncă și asigurări sociale și a constatat că dispozițiile art. 56 alin. (1) lit. c) teza I din C. mun. sunt constituționale în măsura în care sintagma „condiții de vârstă standard” nu exclude posibilitatea femeii de a solicita continuarea executării contractului individual de muncă, în condiții identice cu bărbatul, respectiv până la împlinirea vârstei de 65 de ani.

👍Vezi aici mai multe detalii din această decizie

Conferința națională „Prevenirea și combaterea spălării banilor”. Impactul noii legi asupra profesiilor liberale

 

D.C.C. pronunțată în ședința din 6 iunie 2018

 

Prin Decizia pronunțată în ședința din 6 iunie 2018, Curtea Constituțională, cu unanimitate de voturi, a admis obiecția de neconstituționalitate formulată și a constatat că Legea pentru aprobarea O.U.G. nr. 55/2016 privind reorganizarea Companiei Naționale de Autostrăzi și Drumuri Naționale din România – S.A. și înființarea Companiei Naționale de Investiții Rutiere S.A., precum și modificarea și completarea unor acte normative este neconstituțională. 

👍Vezi aici mai multe detalii din această decizie

 

D.C.C. pronunțată în ședința din 6 iunie 2018

 

Prin Decizia pronunțată în ședința din 6 iunie 2018, Curtea Constituțională, cu majoritate de voturi a admis obiecția de neconstituționalitate formulată de Grupul parlamentar al Partidului Național Liberal și constată că dispozițiile art. 1 lit. e) teza întâi din Hotărârea Parlamentului nr. 19/2018 pentru constituirea Comisiei speciale comune a Camerei Deputaților și Senatului privind analizarea și actualizarea cadrului normativ cu incidență în domeniul securității naționale sunt neconstituționale.

👍Vezi aici mai multe detalii din această decizie

 

D.C.C. pronunțată în ședința din 6 iunie 2018

 

Prin Decizia pronunțată în ședința din 6 iunie 2018, Curtea Constituțională, a admis sesizarea de neconstituționalitate formulată de Grupul parlamentar al Partidului Uniunea Salvați România și a constatat că dispozițiile art. 1 lit. e) teza întâi din Hotărârea Parlamentului nr. 20/2018 privind constituirea Comisiei speciale comune a Camerei Deputaților și Senatului pentru elaborarea Codului administrativ sunt neconstituționale.

👍Vezi aici mai multe detalii din această decizie

 

D.C.C. pronunțată în ședința din 19 iunie 2018

 

Prin Decizia pronunțată în ședința din 19 iunie 2018, Curtea Constituțională, cu unanimitate de voturi, a admis excepția de neconstituționalitate și a constatat că dispozițiile art. 29 alin. (1) lit. c) din Legea nr. 656/2002 pentru prevenirea și sancționarea spălării banilor, precum și pentru instituirea unor măsuri de prevenire și combatere a finanțării terorismului în interpretarea dată prin Decizia ÎCCJ nr. 16/2016 privind pronunțarea unei hotărâri prealabile, în ceea ce privește subiectul activ al infracțiunii (pct. 2 din dispozitiv), sunt neconstituționale.

👍Vezi aici mai multe detalii din această decizie

 

D.C.C. pronunțată în ședința din 21 iunie 2018

 

Prin Decizia pronunțată în ședința din 21 iunie 2018, Curtea Constituțională, cu unanimitate de voturi, a admis obiecția și a constatat că Legea pentru modificarea și completarea Legii nr. 334/2006 privind finanțarea activității partidelor politice și a campaniilor electorale este neconstituțională.

👍Vezi aici mai multe detalii din această decizie

 

D.C.C. pronunțată în ședința din 21 iunie 2018

 

Prin Decizia pronunțată în ședința din 21 iunie 2018, Curtea Constituțională, cu unanimitate de voturi, a admis obiecția și a constatat că Hotărârea Parlamentului nr. 21/2018 privind numirea unui membru al Colegiului director al Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării.

👍Vezi aici mai multe detalii din această decizie

 

D.C.C. pronunțată în ședința din 28 iunie 2018

 

Prin Decizia pronunțată în ședința din 28 iunie 2018, Curtea Constituțională a admis obiecția de neconstituționalitate formulată de Înalta Curte de Casație și Justiție – Secțiile Unite și a constatat că sintagma „ansamblul relațiilor sociale” din cuprinsul dispozițiilor art. I pct. 1 [cu referire la art. 1] și dispozițiile art. I pct. 26 [cu referire la art. 32, partea introductivă a alin. (1)], pct. 28 [cu referire la art. 32, partea introductivă a alin. (3)] și pct. 31 [cu referire la art. 33, partea introductivă a alin. (1)] din Legea pentru modificarea și completarea Legii nr. 535/2004 privind prevenirea și combaterea terorismului sunt neconstituționale.

👍Vezi aici mai multe detalii din această decizie

 

Pentru a vedea comunicatele aferente respectivelor decizii vizitați site-ul CCR (www.ccr.ro).

Decizii de admitere pronunțate de Curtea Constituțională – IUNIE 2018 was last modified: august 1st, 2018 by Redacția ProLege

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor:

Redacția ProLege

Redacția ProLege

Rubrica ACTUALITATE LEGISLATIVĂ aduce la cunoştinţa utilizatorilor principalele schimbări legislative survenite recent în diverse domenii, înlesnind astfel activitatea de informare şi de cercetare desfăşurată de practicieni şi reducând semnificativ şi eficient timpul dedicat respectivei activităţi.