Decizii de admitere pronunțate de CCR în anul 2016 – dispoziții ale Codului de procedură civilă

9 iun. 2016
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 1220
 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Decizia CCRActul normativArticolSumar
D.C.C. pronunțată în ședința din 24 martie 2016Codul de procedură civilăArt. 142 alin. (1) teza întâi și art. 145 alin. (1) teza întâiDispozițiile art. 142 alin. (1) teza întâi și ale art. 145 alin. (1) teza întâi din Codul de procedură civilă sunt constituționale în măsura în care motivul de bănuială legitimă nu se raportează la calitatea de parte a curții de apel în raza căreia funcționează instanța învestită cu judecarea litigiului

 

Forumul Național de Drept Bancar, ediția a II-a

Potrivit informațiilor publicate pe site-ul CCR (www.ccr.ro), în perioada ianuarie 2016 – mai 2016, a fost admisă o singură excepție de neconstituționalitate având în vedere prevederi ale Codului de procedură civilă.

 

D.C.C. pronunțată în ședința din 24 martie 2016

 

Prin Decizia pronunțată în ședința din 24 martie 2016, Curtea Constituțională, cu majoritate de voturi, a admis excepția de neconstituționalitate și a constatat că, prin raportare la prevederile constituționale ale art. 21 alin. (3) privind dreptul la un proces echitabil și art. 124 alin. (2) privind imparțialitatea justiției, dispozițiile art. 142 alin. (1) teza întâi și ale art. 145 alin. (1) teza întâi din Codul de procedură civilă sunt constituționale în măsura în care motivul de bănuială legitimă nu se raportează la calitatea de parte a curții de apel în raza căreia funcționează instanța învestită cu judecarea litigiului.

 
👍Vezi și: Neconstituționalitate (comunicat CCR): art. 142 („Instanța competentă”) alin. (1) teza întâi și art. 145 („Efectele admiterii cererii”) alin. (1) teza întâi din Codul de procedură civilă
 

Decizii de admitere pronunțate de CCR în anul 2016 – dispoziții ale Codului de procedură civilă was last modified: iunie 8th, 2016 by Redacția ProLege
0 Shares

Vă recomandăm:

Despre autor:

Redacția ProLege

Redacția ProLege

Rubrica ACTUALITATE LEGISLATIVĂ aduce la cunoştinţa utilizatorilor principalele schimbări legislative survenite recent în diverse domenii, înlesnind astfel activitatea de informare şi de cercetare desfăşurată de practicieni şi reducând semnificativ şi eficient timpul dedicat respectivei activităţi.

Abonează-te la newsletter