Decizii de admitere (Complet RIL) pronunțate de ÎCCJ în anul 2016 – dispoziții ale Codului de procedură penală

8 iun. 2016
1 vot, medie: 5,00 din 51 vot, medie: 5,00 din 51 vot, medie: 5,00 din 51 vot, medie: 5,00 din 51 vot, medie: 5,00 din 5 (1 votes, average: 5,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 1277

Despre

  • Decizii de admitere (Complet RIL) pronunțate de ÎCCJ în anul 2016 – dispoziții ale Codului de procedură penală
Decizia ÎCCJComplet ÎCCJActul normativArticolSumar
Decizia nr. 1/2016Complet RILCodul de procedură penalăArt. 86În interpretarea și aplicarea unitară a dispozițiilor art. 86 din Codul de procedură penală, în cazul asigurării obligatorii de răspundere civilă pentru prejudicii produse prin accidente de vehicule, societatea de asigurare are calitate de parte responsabilă civilmente și are obligația de a repara singură prejudiciul cauzat prin infracțiune, în limitele stabilite în contractul de asigurare și prin dispozițiile legale privind asigurarea obligatorie de răspundere civilă.


Potrivit informațiilor publicate pe site-ul ÎCCJ (www.scj.ro), în perioada ianuarie 2016 – mai 2016, a fost admis un singur recurs în interesul legii în materie penală, având în vedere dispoziții ale Codului de procedură penală.

Vă prezentăm, în continuare, dispozitivul respectivei decizii:
 
Decizia ÎCCJ (Complet RIL) nr. 1/2016

Prin Decizia nr. 1/2016, ÎCCJ (Complet RIL) a admis recursul în interesul legii declarat de procurorul general al PÎCCJ. Înalta Curte a stabilit faptul că în interpretarea și aplicarea unitară a dispozițiilor art. 86 din Codul de procedură penală, în cazul asigurării obligatorii de răspundere civilă pentru prejudicii produse prin accidente de vehicule, societatea de asigurare are calitate de parte responsabilă civilmente și are obligația de a repara singură prejudiciul cauzat prin infracțiune, în limitele stabilite în contractul de asigurare și prin dispozițiile legale privind asigurarea obligatorie de răspundere civilă.
 
👍Vezi și: Decizia ÎCCJ (Complet RIL) nr. 1/2016 (comunicat ÎCCJ): Art. 86 („Partea responsabilă civilmente”) din Codul de procedură penală. Obligația asigurătorului RCA de a repara prejudiciul cauzat prin infracțiune
 
Pentru a vedea respectivul comunicat, vizitați site-ul ÎCCJ (www.scj.ro).

Decizii de admitere (Complet RIL) pronunțate de ÎCCJ în anul 2016 – dispoziții ale Codului de procedură penală was last modified: iunie 8th, 2016 by Redacția ProLege

Vă recomandăm:

Despre autor:

Redacția ProLege

Redacția ProLege

Rubrica ACTUALITATE LEGISLATIVĂ aduce la cunoştinţa utilizatorilor principalele schimbări legislative survenite recent în diverse domenii, înlesnind astfel activitatea de informare şi de cercetare desfăşurată de practicieni şi reducând semnificativ şi eficient timpul dedicat respectivei activităţi.

Abonează-te la newsletter