Decizii de admitere (Complet DCD/C) pronunțate de ÎCCJ în anul 2016 – dispoziții ale Codului de procedură civilă

8 iun. 2016
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 1126

Recomandări

 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Decizia ÎCCJComplet ÎCCJActul normativArticolSumar
Decizia nr. 9 din 4 aprilie 2016Complet DCD/CCodul de procedură civilăArt. 84 alin. (1)Cererea de chemare în judecată și reprezentarea convențională a persoanei juridice în fața instanțelor de judecată nu se pot face prin mandatar persoană juridică, nici prin consilierul juridic sau avocatul acesteia din urmă

Potrivit informațiilor publicate pe site-ul ÎCCJ (www.scj.ro), în perioada ianuarie 2016 – mai 2016, a fost pronunțată o decizie în vederea dezlegării unei chestiuni de drept având în vedere dispoziții ale Codului de procedură civilă.

Inteligența artificială în materie penală

Vă prezentăm, în continuare, dispozitivul respectivei decizii:

Decizia ÎCCJ (Complet DCD/C) nr. 9/2016

Prin Decizia nr. 9/2016 (Complet DCD/C) a admis sesizarea formulată de Tribunalul Brașov – Secția I civilă, în Dosarul nr. 21531/197/2015, privind pronunțarea unei hotărâri prealabile și, în consecință, a stabilit că:

În interpretarea și aplicarea dispozițiilor art. 84 alin. (1) din Codul de procedură civilă, cererea de chemare în judecată și reprezentarea convențională a persoanei juridice în fața instanțelor de judecată nu se pot face prin mandatar persoană juridică, nici prin consilierul juridic sau avocatul acesteia din urmă.

👍Vezi și: Decizia ÎCCJ (Complet DCD/C) nr. 9/2016 (comunicat ÎCCJ): Dispozițiile art. 84 („Reprezentarea convențională a persoanelor juridice”) alin. (1) din Codul de procedură civilă
Pentru a vedea respectivul comunicat, vizitați site-ul ÎCCJ (www.scj.ro).

Decizii de admitere (Complet DCD/C) pronunțate de ÎCCJ în anul 2016 – dispoziții ale Codului de procedură civilă was last modified: iunie 7th, 2016 by Redacția ProLege
0 Shares

Recomandări

Vă recomandăm:

Despre autor:

Redacția ProLege

Redacția ProLege

Rubrica ACTUALITATE LEGISLATIVĂ aduce la cunoştinţa utilizatorilor principalele schimbări legislative survenite recent în diverse domenii, înlesnind astfel activitatea de informare şi de cercetare desfăşurată de practicieni şi reducând semnificativ şi eficient timpul dedicat respectivei activităţi.

Abonează-te la newsletter