Decizii ale Curții Constituționale pronunțate în luna aprilie

6 mai 2015
1 vot, medie: 5,00 din 51 vot, medie: 5,00 din 51 vot, medie: 5,00 din 51 vot, medie: 5,00 din 51 vot, medie: 5,00 din 5 (1 votes, average: 5,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 1707

Despre

  • Excepții de neconstituționalitate
  • Cod procedură penală
  • Codul muncii
  • Legea nr. 567/2004

Recomandări

 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

 

Inteligența artificială în materie penală
Actul normativArticolDecizia CCR
Cod procedură penalădispozițiile art. 488 alin. (1)-(4), art. 484 alin. (2)neconstituționale
Codul munciidispozițiile art. 52 alin. (1) lit. b) teza întâineconstituționale
Legea nr. 567/2004dispozițiile art. 48 alin. (1) lit. a)neconstituționale
Cod procedură penalădispozițiile art. 235 alin. (1)constituționale în măsura în care nerespectarea termenului „cu cel puțin 5 zile înainte de expirarea duratei arestării preventive” atrage incidența art. 268 alin. (1) din Codul de procedură penală

 

Potrivit comunicatelor de presă publicate pe site-ul Curții Constituționale (www.ccr.ro), în luna aprilie a.c. au fost admise patru excepții de neconstituționalitate.

 

Vă prezentăm, în continuare, dispozitivul respectivelor decizii:
 
Decizia CCR pronunțată în ședința din data de 7 aprilie 2015

În urma deliberărilor, Curtea Constituțională, prin decizia pronunțată în ședința din data de 7 aprilie 2015, cu unanimitate de voturi, a admis excepția de neconstituționalitate și a constatat că dispozițiile art. 488 („Calea de atac”) alin. (1)-(4) din Codul de procedură penală, precum și soluția legislativă cuprinsă în art. 484 („Procedura în fața instanței”) alin. (2) din Codul de procedură penală sunt neconstituționale.

 

Decizia CCR pronunțată în ședința din data de 23 aprilie 2015

Curtea Constituțională, prin decizia pronunțată în ședința din data de 23 aprilie 2015, cu unanimitate de voturi, a admis excepția de neconstituționalitate și a constatat că dispozițiile art. 52 alin. (1) lit. b) teza întâi din Codul muncii sunt neconstituționale.

 

Decizia CCR pronunțată în ședința din data de 23 aprilie 2015

Curtea Constituțională, prin decizia pronunțată în ședința din data de 23 aprilie 2015, cu unanimitate de voturi, a admis excepția de neconstituționalitate și a constatat că dispozițiile art. 48 alin. (1) lit. a) din Legea nr. 567/2004 privind statutul personalului auxiliar de specialitate al instanțelor judecătorești și al parchetelor de pe lângă acestea și al personalului care funcționează în cadrul Institutului Național de Expertize Criminalistice sunt neconstituționale.

 

Decizia CCR pronunțată în ședința din data de 30 aprilie 2015

Curtea Constituțională, prin decizia pronunțată în ședința din data de 30 aprilie 2015, cu unanimitate de voturi, a admis excepția de neconstituționalitate și a constatat că dispozițiile art. 235 („Procedura prelungirii arestării preventive în cursul urmăririi penale”) alin. (1) din Codul de procedură penală sunt constituționale în măsura în care nerespectarea termenului „cu cel puțin 5 zile înainte de expirarea duratei arestării preventive” atrage incidența art. 268 alin. (1) din Codul de procedură penală.

 

Original Black Friday pe UJmag.ro!

Pentru a vedea respectivele comunicate de presă vizitați site-ul Curții Constituționale (www.ccr.ro).

Decizii ale Curții Constituționale pronunțate în luna aprilie was last modified: mai 5th, 2015 by Redacția ProLege
0 Shares

Recomandări

Vă recomandăm:

Despre autor:

Redacția ProLege

Redacția ProLege

Rubrica ACTUALITATE LEGISLATIVĂ aduce la cunoştinţa utilizatorilor principalele schimbări legislative survenite recent în diverse domenii, înlesnind astfel activitatea de informare şi de cercetare desfăşurată de practicieni şi reducând semnificativ şi eficient timpul dedicat respectivei activităţi.

Abonează-te la newsletter