Decizie CCR: salariile celor care lucrează în regim part-time să rămână suprataxate

15 dec. 2022
Vizualizari: 332

Epopeea blocării de către Austria a extinderii Spațiului Schengen continuă. Cancelarul Austriei cere acum Europei bani pentru instalarea unui gard la frontiera turco-bulgară, care ar putea opri migranții.

„Cancelarul Austriei, Karl Nehammer, vrea ca la frontiera externă a UE să fie construite garduri cu bani europeni pentru a pune frână migrației ilegale și a nominalizat în acest sens Bulgaria, calculând deja că Bruxelles-ul ar trebui să deblocheze două miliarde de euro pentru gardul pe care Sofia ar trebui să și-l ridice la granite”, relatează „Der Standard”, citat de News.ro.

„Guvernul federal austriac face presiuni pentru instalarea mai multor garduri la frontiera externă a UE, având în vedere numărul mare de migranți care ajung în Austria”, mai scrie News.ro.

„Gardurile în sine nu sunt nimic nou. Doar că până acum statele naționale sunt lăsate singure, Comisia Europeană nu eliberează fondurile”, este reproșul pe care cancelarul Austriei, Karl Nehammer îl face Bruxelles-ului, mai arată News.ro.

Joi au fost semnate contractele pentru construcția autostrăzii Focșani-Bacău. Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a afirmat că, după 30 de ani, Moldova va avea autostradă.

„După 30 de ani, în sfârșit, Moldova va avea autostradă. Astăzi s-au semnat încă trei contracte din cele 13. Până acum s-au semnat mai mult de jumătate și aproape 80% sunt adjudecate dintre tronsoanele care vor constitui mult așteptata autostradă a Moldovei de 30 de ani. Cred că românii s-au săturat de promisiuni, de vorbe, de 30 de ani de așteptări”, a declarat Marcel Ciolacu, notează News.ro.

Liderul PSD a precizat că Ministerul Transporturilor a semnat contracte de aproximativ 18 miliarde de lei.

„Ministerul Transporturilor a semnat până acum contracte din PNRR de aproximativ 18 miliarde. Este o premieră pentru România și pentru Ministerul Transporturilor. Numai astăzi s-au semnat 6,5 miliarde. Și ieri, împreună cu toți parlamentarii, ne-am asumat un buget al României în care pentru prima oară avem 7,2% prinși la investiții. Dacă se va menține acest ritm, vom avea și prima oară în România un buget cu 7,2% la investiții, dar și realizate. Cred că aici este marea provocare. Numai așa putem depăși crizele suprapuse și să încercăm să combatem acest fenomen de inflație”, a transmis liderul PSD, scrie News.ro

Fostul președinte al Camerei Deputaților, Bogdan Olteanu, scapă de condamnare.

„Tribunalul București a admis miercuri o cerere de revizuire depusă de fostul președinte al Camerei Deputaților Bogdan Olteanu și a dispus încetarea procesului penal împotriva acestuia în dosarul în care a fost condamnat la cinci ani de închisoare pentru trafic de influență, pe motiv că faptele s-au prescris. Este vorba de dosarul în care Bogdan Olteanu a fost acuzat că a primit de la omul de afaceri Sorin Ovidiu Vîntu un milion de euro în schimbul numirii lui Liviu Mihaiu în funcția de guvernator al Deltei Dunării. (…) Bogdan Olteanu a fost printre primii beneficiari ai deciziei Curții Constituționale privind prescrierea faptelor. În luna august, el a obținut în instanță suspendarea executării pedepsei, fiind eliberat din penitenciar, după ce a executat aproape doi ani din pedeapsa de cinci ani primită în acest dosar. Practic, judecătorii au anulat pedeapsa în cazul lui Bogdan Olteanu, după ce s-a constatat că faptele de care este acesta acuzat s-au prescris”, scrie Cotidianul.

Curtea Constituțională a decis ca salariile celor care lucrează în regim part-time să rămână suprataxate, respingând, în acest fel, sesizările de neconstituționalitate.

„Curtea Constituțională a respins obiecțiile de neconstituționalitate, astfel: 1. Cu unanimitate de voturi, a respins, ca neîntemeiată, obiecția de neconstituționalitate a Legii privind aprobarea Ordonanței Guvernului nr. 16/2022 pentru modificarea și completarea Legii nr.227/2015 privind Codul fiscal, abrogarea unor acte normative și alte măsuri financiar-fiscale, precum și a dispozițiilor art. I pct. 68 [cu referire la introducerea alin.(5) ind. 6 – alin. (5) ind. 9 în art.146 din Legea nr. 227/2015 privind Codul fiscal] din Ordonanța Guvernului nr. 16/2022.2. Cu majoritate de voturi, a respins, ca neîntemeiată, obiecția de neconstituționalitate a dispozițiilor art. I pct. 107 [cu referire la art. 457 din Legea nr. 227/2015 privind Codul fiscal] din Ordonanța Guvernului nr. 16/2022. Decizia este definitivă și general obligatorie”, potrivit unui comunicat de presă.

Seară liniștită!

 

Decizie CCR: salariile celor care lucrează în regim part-time să rămână suprataxate was last modified: decembrie 15th, 2022 by Claudiu Pamuc

Jurisprudență

Vezi tot

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor:

Claudiu Pamuc

Claudiu Pamuc

Este directorul editorial al revistei Legal Point.
A mai scris: